Prima pagină » Local » Dramă de proporții a unei ieșence! Lovită cu pumnii în cap, cu părul smuls și sugrumată de propriul iubit! Culmea, agresorul a fost cel care a sunat la Poliție să reclame că victima a fugit de acasă!
Dramă de proporții a unei ieșence! Lovită cu pumnii în cap, cu părul smuls și sugrumată de propriul iubit! Culmea, agresorul a fost cel care a sunat la Poliție să reclame că victima a fugit de acasă!

Dramă de proporții a unei ieșence! Lovită cu pumnii în cap, cu părul smuls și sugrumată de propriul iubit! Culmea, agresorul a fost cel care a sunat la Poliție să reclame că victima a fugit de acasă!

01 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ a fost pedepsit de judecători, după ce a fost acuzat că și-a agresat propria iubită. Constantin Irinel Nica a fost condamnat de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea ordinului de protecție. Femeia abuzată a trecut prin clipe de groază

Un ieșean a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat de încălcarea unei sentințe. Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Constantin Irinel Nica la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea ordinului de protecție.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Primăriei comunei Probota, fie în cadrul instituțiilor pe care aceasta le gestionează din punct de vedere administrativ”, au precizat judecătorii ieșeni.

În ceea ce privește acuzația de violență în familie, procesul a încetat, după ce victima și-a retras plângerea depusă împotriva iubitului. De asemenea, ieșeanca nu a cerut vreo despăgubire de la agresor.

Constantin Irinel Nica, acuzat că și-a abuzat propria iubită

Procesul săteanului din Perieni, Constantin Irinel Nica (41 de ani), a început pe 29 octombrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pentru violență în familie, amenințare și încălcarea ordinului de protecție. Asta, după ce ieșeanul a fost încătușat de pe 8 octombrie 2020.

„Pe 2 octombrie 2020, în jurul orei 20:00, inculpatul a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa, deplasându-se la locuința persoanei vătămate M.O., din satul Perieni, și, deși nu avea acest drept, a intrat în curte, iar, mai apoi, în locuință, unde i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu pumnii în zona capului, spatelui și pieptului, i-a smuls mai multe fire de păr, i-a fracturat un dinte și a strâns-o de gât, după care a amenințat-o cu moartea”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Ordin de protecție emis pe numele ieșeanului

Pe 4 septembrie 2020, judecătorii au emis un ordin de protecție, pentru 2 luni, pe numele lui Constantin Irinel Nica. Acesta trebuia să plece din locuință și să păstreze distanța față de femeie, dar și față de cei 3 copii minori, de 10, 7 și, respectiv, 5 ani. Anchetatorii au spus că, deși știa că a fost emis un ordin de protecție pe numele lui, ieșeanul, care se afla sub influența alcoolului, a decis să meargă în casa femeii și „să-și facă el dreptate”.

Când l-a văzut, femeia i-a cerut să plece, dar individul nu a stat prea mult pe gânduri și a început să o ia la pumni. La un moment dat, femeia a reușit să scape din ghearele individului și a fugit, în timp ce acesta o amenința. Culmea, ieșeanul a pus mâna pe telefon și a sunat singur la Poliție, reclamând că iubita lui a plecat de acasă! Oamenii legii au mers la locuința respectivă, unde l-au găsit pe Constantin Irinel Nica în stare avansată de ebrietate. Individul a fost ridicat și dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Ulterior, el a fost încătușat. La audieri, ieșeanul a recunoscut comiterea faptelor. Totuși, femeia, care a trecut printr-o dramă de proporții, a decis în timpul procesului să-și retragă plângerea penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`