Prima pagină » Titlurile zilei » Drama cumplită prin care trece un bărbat din Iași. Are nevoie de ajutor pentru un ultim tratament: „Dacă soția mea nu a reușit, măcar eu să înving boala” – FOTO

Drama cumplită prin care trece un bărbat din Iași. Are nevoie de ajutor pentru un ultim tratament: „Dacă soția mea nu a reușit, măcar eu să înving boala” – FOTO

28 apr. 2023, 02:00,
Petronel-Vlăduț Ștefan, în Titlurile zilei

Drama cumplită prin care trece Ștefan Hristea, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în anul 2020. Totul a început cu o tuse prelungită, după care a apărut și sângele. Îngrijorat, bărbatul a mers la medic pentru a face un control amănunțit, iar ce avea să descopere i-a schimbat viața

Diagnosticat de cancer, Ștefan a trecut imediat la tratament în încercarea de a scăpa de această boală cruntă. Bărbatul a avut sprijinul familiei, în special al fiului său, Daniel, care încă se ocupă de el. Situația este și mai dramatică, deoarece soția lui Ștefan a fost răpusă, în urmă cu 20 de ani, de aceeași boală cumplită. Familia a făcut sacrificii enorme pentru a-l ajuta pe bărbatul de 68 de ani să treacă prin aceste momente.

Dramă cumplită pentru un tată iubitor

o poză cu Ștefan Hristea

Bărbatul de 68 de ani mai are nevoie de 20.000 de euro pentru a continua tratamentul

În anul 2021, Ștefan a reușit să se opereze la un spital din Brașov, cu gândul că va scăpa de boală. Înainte de intervenție, speranțele erau mari în privința unui rezultat pozitiv. În urma biopsiei părea că bărbatul ar fi scăpat de cancer, însă, din păcate, la controalele ulterioare s-a arătat că boala a recidivat, astfel, lupta lui Ștefan a fost reluată.

„La finalul anului 2020, după o tuse prelungită, am scuipat puțin sânge și am mers de urgență la medic, unde am depistat că am cancer. După mai multe analize, în martie 2021, m-am operat la Brașov, la Spitalul «Sfântul Constantin», unde mi s-a făcut o lobectomie superioară dreaptă robotică și o limfadenectomie mediastinală. În urma intervenției medicale și în urma rezultatelor biopsiei, mi s-a spus că aș fi scăpat de cancer, însă să fac din nou investigații medicale la o perioadă scurtă de timp.

Mergând la control, mi s-a transmis că ar fi reapărut cancerul și a trebuit să mă apuc de chimioterapie și imunoterapie. În perioada februarie 2022 – mai 2022 am urmat 4 cure de terapie. În perioada octombrie 2022 – februarie 2023 am efectuat 6 cure de tratament. Ultimul CT l-am făcut în 3.03.2023, unde am fost anunțat că sunt în ultimul stadiu și că mai am câteva luni de trăit. În ultima vreme, mă simțeam extrem de slăbit și îmi venea să dorm tot timpul, dar nu am de gând să renunț. Dacă soția nu a reușit, măcar eu să înving boala”, relatează Ștefan Hristea, bărbatul diagnosticat cu cancer.

Băiatul este alături de tată până la capăt

o poză cu o factură de la clinică

Familia a făcut sacrificii enorme pentru a strânge banii necesari

Ștefan are norocul că nu trece singur prin aceste momente. În tot acest timp, Daniel, fiul său, i-a fost alături, indiferent de situație. În prezent, cei doi se află împreună în Istanbul, unde bărbatul în vârstă de 68 de ani încearcă un nou tratament la o clinică privată. Deși diagnosticul doctorilor din România a fost unul dur, Daniel a găsit pentru tatăl său o posibilă cale de salvare, un tratament specializat prin care ar putea obține rezultate încurajatoare.

Toată familia a făcut sacrificii enorme pentru a reuși să îl salveze pe Ștefan. Chiar dacă se află în Turcia, la tratament, costurile pentru aceste medicamente sunt foarte mari și mai au nevoie de încă 20.000 de euro pentru a duce la capăt spitalizarea din Istanbul.

„M-am zbătut maxim și ar fi păcat să renunțăm acum. Deci am vândut tot ce aveam prin casă și eu, și soția, ne-a mai rămas doar casa, am cheltuit, până acum, în jur de 30.000 de euro. Din donații am strâns doar 1.000 de euro, iar acum mai avem nevoie de încă 20.000, pentru a finaliza tratamentul. Este foarte greu, nu știu cât voi mai putea rezista. Starea noastră de spirit este bună acum, noroc că am găsit această clinică din Turcia, fiindcă, în România, doctorii nu ne mai dădeau nicio șansă.

Am contactat și diferite fundații să ne ajute, dar nu am primit niciun răspuns. Știu că tatăl meu este mai în vârstă, dar asta nu înseamnă că nu merită o șansă la viață. Am lăsat soția acasă cu copiii și am plecat, este greu pentru toți, dar știu că o să trecem cu bine peste asta”, povestește Daniel, fiul lui Ștefan.

Acum urmează alte trei săptămâni de foc pentru cei doi care vor continua să lupte zi de zi pentru a învinge boala. Bărbatul și-a pus toate speranțele în tratamentul din Turcia. În continuare, el are nevoie de finanțare pentru a reuși să plătească medicii de la clinica privată.

Comentarii
  • De ce nu viena? Sau paris? Sau Mayo clinic?
    Pt ca aceia respecta inficatiile și nu dau speranțe false

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024