Prima pagină » Local » Dramă cumplită în Iași! O fată de 9 ani a fost salvată în ultima clipă după ce s-a înecat în piscina din curtea casei. Copila se zbate între viață și moarte
Dramă cumplită în Iași! O fată de 9 ani a fost salvată în ultima clipă după ce s-a înecat în piscina din curtea casei. Copila se zbate între viață și moarte

Dramă cumplită în Iași! O fată de 9 ani a fost salvată în ultima clipă după ce s-a înecat în piscina din curtea casei. Copila se zbate între viață și moarte

03 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Tragedie fără margini într-o familie din Iași! O fată de 9 ani se zbate între viață și moarte după ce s-a înecat în piscina din curtea casei. Micuța a fost găsită în stare critică de echipa medicală și a fost resuscitată minute bune. Din fericire, a fost stabilizată, dar medicii sunt rezervați. Copila este internată în stare foarte gravă în secția ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”

O fată de 9 ani din satul ieșean Horpaz, comuna Miroslava, s-a înecat în piscina din curtea casei sâmbătă, 31 iulie 2021. Într-un moment de neatenție, copilul s-a aventurat în piscină și nu a mai ieșit la suprafață. Părinții au fost cei care au găsit-o pe cea mică și au sunat la 112. O echipă de medici a ajuns la fața locului și i-au acordat primul ajutor. Din fericire, fata a fost stabilizată și transportată la spital. În acest moment, starea de sănătate a micuței este critică, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele ei de supraviețuire.

„Sâmbătă, în jurul orei 22:00, în secția de primiri urgențe a Spitalului pentru Copii «Sfânta Maria» a ajuns un copil în vârstă de 9 ani, în stare foarte gravă. Este vorba despre o fată care a fost găsită de medici în stop cardio-respirator după ce s-a înecat în piscină. În prezent, copilul este internat în stare foarte gravă în secția ATI a spitalului. Diagnosticul este politraumatism prin înec”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Acesta a fost cel mai grav caz al medicilor ieșeni din weekend

Medicii ieșeni din secțiile de primiri urgențe s-au confruntat cu diverse cazuri în weekendul 30 iulie 2021 – 1 august 2021, dar cel mai grav caz a fost cel în care un copil de 9 ani s-a înecat în piscina din curtea casei. Acesta a fost găsit în stare foarte gravă și a fost salvat în ultimul moment.

„În acest weekend am avut foarte multe cazuri provocate de caniculă, dar cea mai gravă urgență a fost intervenția la un copil de 9 ani, înecat în piscina casei. Pacientul a fost găsit în stop cardio-respirator. Copilul a fost resuscitat vreme îndelungată de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, care a ajuns la fața locului și s-a obținut activitate cardiacă. Acesta a fost transferat la Spitalul de pediatrie «Sfânta Maria», cu prognostic foarte rezervat”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași. „Apelul a fost primit pe data de 31 iulie 2021, la ora 21:13. La fața locului s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, care a preluat pacientul”, a spus Ionuț Roșu, purtător de cuvânt ISU Iași.

Un băiat de 16 ani s-a înecat în lacul din apropierea casei

Amintim că în urmă cu mai bine de o lună, o altă familie din județul Iași a trecut prin aceeași situație, după ce fiul lor de doar 16 ani s-a înecat în lacul din apropierea casei. Pe data de 28 iunie 2021, un adolescent a fost găsit înecat în Lacul Cicadaia. Dorel Stafie avea 16 ani și a plecat cu un prieten să înoate în lacul de lângă casă. Pe Dorel îl mai așteptau acasă șase frați. La câteva minute după ce s-a avântat în apă, neștiind să înoate, adolescentul nu a mai putut să iasă la suprafață.

Când prietenul lui a văzut că acesta nu mai iese de sub apă, a alergat către sat, să ceară ajutor. Mai mulți localnici au ajuns la fața locului pentru a-l căuta pe Dorel până să ajungă pompierii. Martorii au sunat la numărul unic de urgență 112, iar la fața locului au ajuns pompierii care au început căutările. După aproximativ 3 ore, a fost găsit trupul băiatului. Medicii au început manevrele de resucitare, însă totul a fost în zadar. Comuna Belcești este înconjurată de ape și, în zonă, accidentele de acest fel sunt des întâlnite, mai ales în perioada verii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *