Prima pagină » Local » Drama a trei copii din Iași, care ar fi instruiți să nu vorbească cu mama lor: „Au fost două întâlniri de cinci minute, în aproape doi ani!” – FOTO

Drama a trei copii din Iași, care ar fi instruiți să nu vorbească cu mama lor: „Au fost două întâlniri de cinci minute, în aproape doi ani!” – FOTO

13 dec. 2022, 02:05,
Cosmina Puiu, în Local

De aproape doi ani, Vasilica Mihăilă nu-și poate vedea copiii atunci când își dorește. Mai mult decât atât, aceasta afirmă că cei mici încep să preia din comportamentul pe care îl are și soțul său. Femeia este disperată și susține că micuții ar fi instruiți să nu vorbească cu mama lor, motiv pentru care minorii refuză să o vadă pe aceasta, ajungând chiar și la forme de agresiune fizică și verbală

În urmă cu ceva timp, Vasilica Mihăilă a descoperit că soțul său îi administra un medicament puternic, Rispolept, în cafea. Procesul de divorț dintre soții Mihăilă durează de aproximativ doi ani de zile. Femeia este cea care a câștigat custodia copiilor, însă Eduard Lucian Mihăilă refuză să respecte hotărârea judecătorească, minorii locuind împreună cu el.

Chiar și în aceste condiții, bărbatul refuză să colaboreze cu fosta lui soție și aceasta nu poate petrece prea mult timp alături de cei mici. Vasilica Mihăilă aduce acuzații la adresa tatălui, spunând că ar învăța copiii să se comporte urât cu ea.

o poză cu Eduard Mihăilă și copiii lor

Cei doi părinți sunt căsătoriți din 2007, însă în urma infidelității repetate și a violenței asupra femeii și a copiilor, Vasilica a decis să pună punct acestei căsnicii. Aceasta trece prin niște momente greu de imaginat, pentru că susține că minorii nu sunt bine alături de tatăl lor

Trei copii ar fi instruiți să nu vorbească cu mama lor. Instanța i-a încredințat pe minori mamei

o poză cu unul dintre copiii Vasilicăi Mihăilă la Biserica Catolică

Mama micuților nu-și poate vedea îngerașii, pe care i-a adus pe lume. Mergea la Biserica Catolică din Valea Lupului, pentru a-i vedea, însă soacra ei a decis să o lovească

Vasilica s-a căsătorit cu Eduard Lucian Mihăilă în 2007 și împreună au trei copii minori. În urma infidelității repetate și a violenței asupra sa și a copiilor, femeia a decis să pună punct căsniciei. Aceasta își acuză soțul că nu respectă hotărârea judecătorească prin care cei mici sunt încredințați mamei și îi învață să se comporte urât cu ea, distanțând relația cu propria mamă. Procesul de divorț a început pe data de 14 mai 2021 și nu s-a finalizat nici până în ziua de astăzi.

„Primăria a făcut tot ce a putut. Au fost două întâlniri de cinci minute, în aproape doi ani! După o lună de consiliere psihologică l-am citat cu executorul și, la fel ca data trecută, nu s-a prezentat la primul termen. Pe data de 24 noiembrie 2022 am mers să văd fata, la școală.

Sabin era pe sub bănci, mă întrebau și colegii lui de ce el fuge de mama lui. Le duc haine și le dau peste gard. Le-am dus suc de mere, bomboanele preferate ale Evei, jucării, iar soacra mea le-a pus în mașină și l-a pus pe Tudor să mi le arunce în curte”, povestește Vasilica Mihăilă.

Vasilica Mihăilă a solicitat anularea expertizei psihologice, care susține că nu a fost făcută conform procedurilor legale și mărturisește că tatăl copiilor le interzice celor mici orice legătură cu ea și că nu au voie să primească niciun cadou din partea sa. Minorii sunt violenți și nu îi răspund la telefon, la mesaje, neavând niciun contact cu Vasilica.

„Din motive obiective am solicitat anularea expertizei psihologice, care nu a fost făcută conform procedurii legale. Următorul termen de divorț este pe 18 ianuarie 2023“, precizează femeia.

Eduard Lucian ignoră în continuare drepturile copiilor, interzicându-le orice legătură cu propria mamă.

„Acesta alege să încalce în continuare hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă, ignoră somația executorului judecătoresc, ignoră interesul superior al copiilor, ignoră drepturile mele ca om! Este inuman tratamentul la care sunt supuși copiii!

Nu au voie să primească alimente, jucării, haine de la mama lor. Bunica paternă și propriul tată îi obligă pe minori să nu ia nimic de la mama lor”, declară Vasilica Mihăilă.

o poză cu un certificat medico-legal eliberat de Vasilica Mihăilă

Vasilica Mihăilă și-a eliberat certificat medico-legal, deoarece a fost victima soacrei sale, care nu este de acord cu prezența mamei în viața copiilor

Vasilica Mihăilă: „DGASPC-ul și Asistența Socială sunt la zi cu tot ce se întâmplă în familia noastră”

o poză cu certificatele medico-legale ale Vasilicăi Mihăilă

Comportamentul violent al soțului ei este confirmat prin cele 5 certificate medico-legale, pe care Vasilica le deține

Mama celor trei copii minori spune că reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a copilului (DGASPC) Iași știu ce se întâmplă în familia lor, însă din răspunsurile pe care le-a primit înțelege că specialiștilor li se pare firesc ceea ce li se întâmplă celor mici.

„DGASPC Iași și Asistența Socială sunt la zi cu tot ce se întâmplă în familia noastră. Au primit filmulețe și din răspunsurile lor oficiale înțeleg că minorii nu sunt abuzați, că totul este firesc în comportamentul copiilor. Aceste autorități ignoră cu un amplu probatoriu din care instanța constată abuzul minorilor din partea tatălui.

Din 1.000 de copii de la școala din Valea Lupului, ai noștri sunt singurii care se ascund prin băi, pe sub bănci, plâng și fug de propria mamă. Copiii sunt extrem de agresivi cu propria mamă. Nu îmi răspund la telefon, la mesaje. Neavând niciun contact, atunci când ne întâlnim sunt extrem de furioși, înverșunați, violenți și manifestă dorința de a mă lovi.

A spus domnul Mihăilă că nici CNN-ul nu mă face mamă, dar eu sunt mamă din momentul în care am purtat în pântece și am adus pe lume acești îngerași”, transmite mama copiilor.

Drama a trei copii din Iași, care ar fi instruiți să nu vorbească cu mama lor continuă de aproximativ doi ani de zile, în ciuda faptului că instanța de judecată a încredințat minorii mamei. Aceștia locuiesc împreună cu tatăl și bunica paternă care a lovit-o pe Vasilica Mihăilă în cadrul unei slujbe de la Biserica Catolică din Valea Lupului. Femeia a adus mai multe probe în instanță, prin care să dovedească comportamentul agresiv al tatălui, însă toate acestea par a fi normale în ochii oficialităților.

Comentarii
  • Ambii parinti trebuie sa constientizeze ca traumatizeaza copii, consecintele pot fi pentru tot restul vietii. Iubirea de mama nu poate fi inlocuita cu nimic. Tata, nu te vor iubi copii mai mult, daca ii lipsesti de dragostea mamei! Daca indemni copii sa-si urasca mama, rezolvi doar problema ta. Realizarea suprema a unei familii sunt copii. Faceti tot ce este posibil ca acesti copii sa fie fericiti!

  • Catolici din Vaslui?

  • Sa ne explice anonim de mai sus cum se poate ca un tată sa nu iubească mai mult decât o mamă. Când femeia asta folosește copiii doar pentru foloasele materiale proprii, nicidecum sa facă pace cu copiii. Vine la biserica din Valea Lupului și face numai circ, instiga pe toți și sta cu telefonul sa filmeze orice reacție. Zice tot timpul ca ei ii „trebuie probe”. Copiii fug de ea ca is sătui de circ și instigare! Ar putea fi un divorț normal, dar e clar ca femeia asta vrea sa distrugă niște oameni întâi, inclusiv proprii copii, trist și penibil. Și da, femeia e de la Vaslui.

  • :)))))))) clar

  • „Copiii fug de ea ca is sătui de circ și instigare!”. Copii sunt copii, nicidecum ca s-au saturat de circ si instigare.

  • Preotul catolic și mama sunt din Vaslui!
    Sanda vorbește fără să cunoască datele problemei, spre deosebire de Anonim care a ținut cont de* binele copiilor* pe Sanda o chinuie aspecte care țin de partea materială. Sanda o fi mamă???
    Sanda poți dovedi ceea ce susții???

  • Preotul catolic și mama sunt din Vaslui!
    Sanda vorbește fără să cunoască datele problemei, spre deosebire de Anonim care a ținut cont de* binele copiilor* pe Sanda o chinuie aspecte care țin de partea materială. Sanda o fi mamă???
    Sanda poți dovedi ceea ce susții???
    Mulțumesc!

  • Sanda ești proasta și lipsită de înger, ai o viață foarte tristă ,de-asta ești rea la suflet și te bagi cu vorbe rele care fac o familie sa se destrame, tura viitoare când vrei sa mai scrii ceva mai bine nu o mai fă ,că oameni ca tine care sunt delăsători și nu își dau interesul să fie buni degeaba exista , îmi pare rau sa știu că există răutate la nivelul asta pe pământ, mai deschide și tu o carte ,încearcă să îl cauți pe Dumnezeu că se vede că demult nu l-ai mai căutat , eu sunt sigur că dacă tu ai ști cum ne-a învățat Creatorul să trăim nu ai mai vorbi cu atâta indiferenta într-o situație atât de sensibila.
    VORBIM AICI DE NISTE COPII CARE SUNT IZOLATI DE MAMA LOR!!!!!

  • Pt Sanda si sustinatorii lui

    Sub numele de Sanda se ascunde un barbat ! Dar sa i zicem asa ! In primul rand mama acestor copii a rabdat multe torturi de la acest tata al copiilor ei ! In timp ce sotul ei studia trompeta in cei 10 ani de zile ,cu degetele lui lungi nu a schimbat un pampers al copiilor vreodata ! Tudor a fost obligat sa manance fortat un borcan de finetti doar pentruca nu a vrut sa imparta cu fratii lui ,copiii stau cu paturi in cap sa nu se uite la mama lor ! Ganditi va la ce tortura sunt supusi cei 3 copii de tatal si bunica lor pentru a-si lovi propria mama ! La 40 de ani nu este in stare sa isi tina copiii langa propria lor mama ci sta el cu mama lui ,se tine de fusta maica-si-i la 40 de ani! Acesti copiii plang dupa mama lor de 2 ani de zile dar fiind tinuti in teroare nu isi pot arata adevaratele sentimente ! Cum va puteti imagina ca acesti 3 copii pot fi fericiti ,impliniti fara propria lor mama ? Toti colegii lor sunt iubiti ,rasfatati ,ingijiti de mama lor iar acesti copii sunt tinuti in teroare de bunica lor care impreuna cu fiul lor timp de 8 luni de zile au otravit-o sub ochii propriilor lor nepoti cu rispolept in doze triple ! Comportamentul copiilor este rezultatul fricii ,umilintelor la care sunt supusi in casa in care sunt tinuti cu forta de bunica si tatal lor ,izolati de mama lor ! Asa s-a intamplat si cu fratele cel mare al tatalui celor 3 copiii sechestrati cu bunica ! La fel a distrus si familia celui mai mare copil al acestei bunici oarbe de lacomie dupa bani si avere ,aceasta bunica care a trait pe spinarea mameinacestor 3 copii timp de 13 ani de zile a luat chirie de 500 euro pe luna ! Socoteste Sando cati bani a primit bunica de la mama celor 3 nepoti ai ei pe care prin racnete si urlete ii terorizeaza ,foloseste cuvinte sub orice demnitate umana ,injuriii si epitete adresate mamei lor , greu vor putea fi reeducati acesti copii daca mai sunt lasati pe mana acestor doi teroristi care ingradeac dreptul la.libertatea acestor 3 copii! Intrebati colegii acestor copii ce comportament are tatal lor cu invatatoarea copiilor ,cum scuipa si injura cadrele didactice din Valea Lupului! Stresul si teroarea in care traiesc acesti 3 copiii de 2 ani de zile le-au imbolnavit sufletul si le vor imbolnavi si trupul ! Care tata ati vazut voi ca isi smulge copiii din mana mamei ,care tata ati mai vazut voi ca isi loveste mama propriilor copii cu bocancul in coaste ,care tata mai tranteste usa in nas in scoala propriei mame a propriilor copii! Care tata isi lasa copiii cu bunica si el doarme pe la alte femei ? Care tata isi traumatizeaza in halul ala proprii copiii spunandu-le ca ei NU au MAMA ,ca mama lor e femeia care i-l place pe tata !Cum credeti ca doarme acea fetita stiind ca ea nu are voie sa fie cu mama ei adevarata ,credeti ca poate fi rupta legatura de sange si de suflet dintre mama si fiica vreodata ,sau intre fiu si mama vreodata ? Cum pot fi lasati prizonieri acesti 3 copii in mainile unora care au vrut si vor sa le ucida propria mama ! ? Opriti acesti criminali ,opriti acesti talhari ! Opriti teroarea in care sunt tinuti acesti 3 copii ! Si in puscarie condamnatii primesc mancare dar nu inseamna ca sunt fericiti ! Sa nu creada bunica si tatal acestor 3 copii ca daca le fac o oala de mancare si le spala hainele ii fc si oameni fericiti ! Nu ,in mainile acestor doi calai ,copii sunt instruiti sa isi loveasca mama pentru a le duce planul crimi al la capat acestor catolici din Valea Lupului care cred ca au dreptul de a ucide mama acestor copiii care ,da ,e nascuta in Vaslui ! Ce vreti sa spuneti ,ca nu are.dreptul la viata ? La o viata normala cu copiii ei ? Rusine sa-ti fie mai ,cel cu numele fals de Sanda !

  • In public, acesti copii merg catre si impreuna tatal lor si fug de mama lor caci le este rusine de ea/cu ea. Ii vedem in public peste tot. Plimbati, imbracati bine si se comporta absolut normal, fara semne de „terorizati” sau „traumatizati”. Este clar ca isi gasesc linistea in tatal lor. Oricine ii vede, poate observa asta. Faceti CANCAN de dragul artei. Divortul nu se face la ziar sau Facebook, ci la tribunal cu toti specialistii anexati. Comportamentul asta vulcanic prin care va atacati interlocutorii cu vorbe precum „proasta” si „lipsita de inger” nu-si gasesc locul in orice conversatie normala. Cautati sa va cercetati psihologic sau/si psihiatric mai amanuntit de catre specialisti certificati si mai putin de cadrele laice din cercuri obscure.

  • Ii vedem in public peste tot. Plimbati, imbracati bine si se comporta absolut normal, fara semne de „terorizati” sau „traumatizati” – inseamna ca tu nu stii ce este frica. Le este frica de tatal lor, un copil normal este in afara tiparului, tipa, alearga, se murdareste… Isi traieste viata si se maturizeaza. Din ce spui e clar ca sunt tinuti din scurt de familie.

    Roata se intoarce, iar cand vor fi mari, o sa dea cu tatal si cu bunica de pamant.

  • Este f vizibil ce urat sunt educati copii de catre tatal lor.Indiferent care sunt problemele intre parinti,copii trebuie sa fie neutri si protejati cat posibil.Au dreptul la ambii parinti,pt ca ambii i au facut,nu doar unul sau celalalt.Mama vb frumos de fiecare data si respect pt rabdarea care o are,nu multe mame o au,in situatia dansei.Tatal arata totala lipsa de respect in toate filmuletele.Pacat,pt ca acesti copii vor trai aceasta tragedie toata viata.Sper sa se gandeasca totusi cv la binele copiilor.
    Mult succes imi doresc pt ei.
    Doamne ajuta,Doamne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *