Prima pagină » Stiri si curiozitati » Dragostea plutește în aer! Semne că ești iubit de câinele tău

Dragostea plutește în aer! Semne că ești iubit de câinele tău

17 oct. 2023, 14:19,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Dragostea plutește în aer atunci când petrecem timp împreună cu prietenii noștri patrupezi. Legătură dintre câine și proprietar este una prețioasă, și poate dura o viață întreagă. Mulți proprietari se întreabă dacă animalele de companie le împărtășesc sentimentele. De la priviri iubitoare, și până la o simplă atingere, există câteva semne pe care câinele tău ți le oferă și care indică o legătură care merge mult dincolo de interesul pentru „chirie și masă”.

Dragostea plutește în aer. Cum își declară câinii iubirea

Aflarea modului în care câinii își exprimă afecțiunea te-ar putea ajuta să analizezi limbajul corpului câinelui tău, astfel încât să vă înțelegeți mai bine unul pe celălalt. Deci, te iubește câinele tău sau nu? Iată cum să afli.

Te întâmpină la ușă

Asta nu implică neapărat o reacție exagerată și frenetică atunci când te vede. De fapt, o întâmpinare foarte agitată poate fi un semn de anxietate cauzată de separare, nu neapărat un indicator al afecțiunii. Faptul că patrupedul se apropie de tine cu coada ridicată este un gest semnificativ prin care îți arată că se bucură să te vadă.

Te privește cu ochi rotunzi și visători

Fără îndoială, animalele de companie ne privesc și pentru că le aducem lucruri bune, precum plimbări, mese, sesiuni de joacă. Dar un studiu recent a descoperit că câinii fac contact vizual cu proprietarii nu doar pentru semnale sociale. Noul studiu, realizat de Miho Nagasawa de la Universitatea Azabu din Japonia și colegii săi, a descoperit că câinii fac “ochi de cățeluș” către proprietari deoarece experimentează o creștere a oxitocinei, „hormonul dragostei”. Mai mult, este reciproc. Cercetătorii au descoperit că o privire susținută între câine și stăpân a dus la o creștere a oxitocinei la ambii implicați. Aceeași eliberare de oxitocină are loc atunci când o mamă își privește nou-născutul, conducând cercetătorii spre concluzia că este „o manifestare a comportamentului de atașament”, și că o privire susținută între un câine și omul său împărtășește similitudini cu relația mamă-copil. Să nu uităm că în lumea canină există și privirea dominantă, care cu siguranță nu este la fel cu privirea iubitoare. De fapt, este un act de agresiune, așa că nu priviți intens un câine necunoscut, căci contactul vizual susținut poate fi perceput ca o amenințare.

Vine să se cuibărească lângă tine, chiar dacă nu vrea ceva

Acesta este un semn pur și simplu de afecțiune, deoarece este lipsit de motivație în afară de plăcerea companiei tale. Poate că câinele tău este în aceeași cameră cu tine, dar nu-ți acordă atenție sau doarme. Cu toate acestea, faptul că a ales patul pentru câini cel mai aproape de tine denotă că vrea să fie în compania ta.

Aduce jucării în apropierea ta și încearcă să te implice într-o sesiune de joacă

La fel ca oamenii, câinii care sunt deprimați, speriați sau anxioși nu sunt atât de dornici să se joace. Câinii fericiți, adică cei care își iubesc “părinții”, sunt mai predispuși să alerge nebunește în jurul jucăriei lor sâsâitoare.

Te „spală” cu sărutări
Linsul nu este întotdeauna un semn de afecțiune, dar poate fi. Sărutul este un semn universal de afecțiune, chiar și între câini, deci atunci când câinele tău îți linge obrazul, consideră asta un compliment. Faptul că te “spală” cu limba și mișcările ample și vivace ale întregului corp sunt semne evidente de afecțiune. Cu toate acestea, unele animale de companie preferă să-și arate iubirea mai discret, prin atingere sau contact vizual. Atunci când un câine își împinge ușor prietenul uman sau își așează capul pe el, este un indiciu că dragostea plutește în aer, dar și o modalitate prin care acesta îi caută apropierea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024