Prima pagină » Titlurile zilei » Dragoș Stănescu, „Cerbu de aur” de la Ciurea, a fost jelit 4 zile și 4 nopți. În weekend s-a aruncat cu bani pentru „bulibașa la toată galaxia”: „Așa e la noi tradiția, să aibă pe lumea cealaltă de toate” – FOTO/VIDEO

Dragoș Stănescu, „Cerbu de aur” de la Ciurea, a fost jelit 4 zile și 4 nopți. În weekend s-a aruncat cu bani pentru „bulibașa la toată galaxia”: „Așa e la noi tradiția, să aibă pe lumea cealaltă de toate” – FOTO/VIDEO

18 sept. 2023, 02:00, 9 ,
Lucian SAVA/Cosmina PUIU în Titlurile zilei

Dragoș Stănescu, „Cerbu de Aur de la Ciurea”, a fost condus pe ultimul drum. S-a aruncat cu bani pentru „bulibașa la toată galaxia” și toate tradițiile țigănești au fost respectate

A fost un weekend plin în comuna ieșeană Ciurea. Dragoș Stănescu, „bulibașa la toată galaxia” sau „Cerbu de aur”, așa cum s-a autointitulat unul dintre cei mai bogați țigani din Iași, a fost condus pe ultimul drum. Nu a fost o înmormântare creștinească obișnuită, pentru că tradiția țigănească a trebuit respectată de la cap până la coadă.

Dragoș Stănescu a fost unul dintre țiganii care au acceptat să apară în presă, de-a lungul vieții devenind o adevărată vedetă după ce un videoclip în care a apărut a devenit viral. Să ne întoarcem la tradiții. După ce Dragoș Stănescu s-a stins pe un pat de spital, familia acestuia s-a apucat de pregătiri. Au cumpărat un sicriu scump, de peste 5.000 de euro, au făcut un foc uriaș în curte și au cumpărat zeci de sticle cu diferite băuturi. De la priveghi nu au lipsit lăutarii. S-a aruncat cu bani în memoria lui Dragoș, pentru că, așa cum spuneau rudele acestuia, asta îi plăcea să facă în viață.

„Bulibașa la toată galaxia”, condus pe ultimul drum

Înmormântarea a fost un fastuoasă.

„La noi, la țigani, așa se face. Asta este tradiția asta. Nu dormim patru nopți și patru zile. Facem focul în curte, servim lumea cu băutură, cu mâncare. Am făcut și noi pentru tata ce a făcut și el pentru noi. A avut grijă de noi și ne-a făcut tot ce am avut nevoie. Pentru copii și pentru nepoți a muncit. El era cunoscut în toată țara asta. Peste tot. Și la București îl știau toți, era bulibașa la toată galaxia”, a spus Mihai, unul dintre fiii lui Dragoș Stănescu.

Toată familia l-a iubit pe „bulibașa la toată galaxia”.

„Bunicul a fost om mare. Era cunoscut. Videoclipurile cu el au făcut milioane de vizualizări. A fost om bun, toată lumea l-a respectat. S-a dus lângă bunica, că ea a murit de Paște. El s-a supărat mult că a murit bunica. Și bunica a murit tot de supărare că au dat galbeni împrumut și nu i-au mai primit înapoi. Acum am făcut de toate, să aibă și el pe lumea cealaltă”, a spus unul dintre nepoții lui Dragoș Stănescu.

Cert este că timp de 4 zile la Zanea, în comuna Ciurea, au răsunat melodiile de jale. Mai mult decât atât, lăutarii au cântat la căpătâiul lui Dragoș Stănescu melodia lui preferată. După cum spun țiganii, a murit o legendă. „Bulibașa la toată galaxia” a fost înhumat la cimitirul Sfântul Vasile din Iași.

Comentarii
  • Mă,voi ăștia de la gazeta șantajistă a buhaiului,ori sunteți tâmpiți din naștere ori retardați mintal. Dacă nu ne frecați ridichea cu purceaua mahalagioaică și derbedeul infractor simion cu rușii de la Haur,ne terminați cu ciorile astea borâte. Păcat,mare păcat că nu a mai trăit Hitler și Antonescu…rezolva problema. Pe cine credeți voi că interesează ce au făcut ciorile???

  • Spectacol grotesc cu hoți și escroci pe care nimeni nu îi întreabă de unde au toți banii, cu ce au construit căsoaiele alea și nici măcar dacă au autorizații de construire. Asa ca mic detaliu, pai dacă nu au autorizații de construire, cum și în baza cărei documentații au tras curentul electric?

  • Cior(ditor)i … umbra fara rost pamantului. Evazionisti, needucati, primitivi, agresivi, aroganti, periculosi, scuipatori de seminte, o plaga.ne mai lasati cu buboaiele astea?

  • Ionuț, pe mă-ta interesează. Să pupi în c u r stolul tot!

  • A avut sicriu de 5000 eur, patru zile au aruncat cu bani etc. Asta-i motiv de mândrie ? Dimpotrivă , asta arată cât sunt de meschini , egoiști și nu mai spun ce. Câți copii de țigani puteau fi ajutați să meargă la școală cu banii aceștia ? În fiecare zi văd la TV familii de țigani care spun că sunt amărâți și necăjiți să îi ajute statul. De ce nu-i ajută țiganii lor ? Câte spitale au construit, nu pt noi, spitale private în care să primească asistență medicală gratuită țiganii lor, în care să angajeze țigani de ai lor, doctori țigani economiști, asistente infirmiere țigani ? Dacă nu sunt destui să angajeze români sau vietnamezi etc. Să trimită și să întrețină la școli puradei care să ajungă doctori, avocați etc. Să înființeze o bursă numită Stănescu Cerbul și să susțină din acea bursă 30 de copii în școală. N-ai să vezi, de ce ?
    Ce a pierdut societatea de trebuie să se facă atâta tam tam pt moartea „cerbului de aur” .
    După o viață de „muncă” prin care a creat belșug s-a dus să se odihnească în sicriu scump
    Într-un cuvânt PENIBIL !

  • Daca există ANAF si pe și pe lumea cealaltă, a belit-o rău CRA CRA ăsta!! Face bara bara cu Scaraoschi averea!!

  • Tudor Cerbereanu

    porcul de haur a inghitit gutuia si, dupa cat vad prin poze, mai urmeaza cativa burdihanosi ‘cardiace’. Sa ma pish pe crucea si pe mormantul lui

  • Maaaare pierdere, un bo rât mai puțin, un infractor mai puțin….

  • Aha. Si ce facem cand traditia e impotriva legii? Ce respectam? Traditia sau legea?
    In statul bananier se respecta traditia. In statul de drept se respecta legea.
    Sa va chis traditia in freza. De doua ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`