Prima pagină » Titlurile zilei » Dragoș Samoilă a cumpărat o parte din lacul Aroneanu printr-o ilegalitate! Ce a făcut primarul cu banii

Dragoș Samoilă a cumpărat o parte din lacul Aroneanu printr-o ilegalitate! Ce a făcut primarul cu banii

12 nov. 2022, 02:00, 12 ,
Adnana Gafton în Titlurile zilei

Afaceristul Dragoș Samoilă a cumpărat o parte din lacul Aroneanu cu suma de 123.500 de euro. Parcela T58, cu o suprafață de 2.500 de metri pătrați, din care 1.500 sunt reprezentați de pășune și 1.000 sunt ape stătătoare, a trecut în proprietatea privată a patronului restaurantului ce se află pe malul lacului Aroneanu. Din banii primiți de la Dragoș Samoilă, Benoni Moruzi va plăti, printre altele, salariile funcționarilor din Primăria Aroneanu

Liria Events sau, după cum își spun ei, „Spațiul de evenimente cu dichis“ din Iași, ce se află amplasat pe malul lacului Aroneanu, îi aparține lui Dragoș Samoilă. Acesta este unul dintre cei mai buni prieteni ai primarului din Aroneanu, Benoni Moruzi. Cei doi fac afaceri pe banii comunei de câțiva ani. Benoni Moruzi îi oferă acestuia contracte în exclusivitate pe bani grei. Recent, Dragoș Samoilă a cumpărat o parte din lacul Aroneanu.

restaurant pe malul lacului Aroneanu

Benoni Moruzi a vândut o parte din lacul Aroneanu pentru a plăti salariile angajaților din primărie

Dragoș Samoilă a cumpărat o parte din lacul Aroneanu

 Benoni Moruzi in costum negru cu microfon in mana

Benoni Moruzi a vândut o parte din lacul Aroneanu pentru suma de 123.500 de euro

Parcela de teren pe care se află amplasat „Spațiul de evenimente cu dichis“ a fost achiziționată de Dragoș Samoilă pentru suma de 123.500 de euro. Terenul are o dimensiune de 2.500 de metri pătrați, o parte de lac și o parte de pășunea pe care este amplasat restaurantul. Mai exact, 1.500 sunt reprezentați de pășune și 1.000 sunt ape stătătoare.

Benoni Moruzi, primarul comunei Aroneanu, și afaceristul Dragoș Samoilă au decis darea în proprietate privată a parcelei de teren. Vânzarea parcelei a fost supusă votului Consiliului Local al comunei, dar cum acesta își exercită influența peste tot, hotărârea a trecut de votul consilierilor.

Motivul pentru care Dragoș Samoilă a decis achiziționarea parcelei T58 este pentru desfășurarea unor servicii de pensiune agroturistică, catering și corturi pentru evenimente, privind populația din mediul rural. Parcela este prevăzută cu canalizare, energie electrică și iluminat public. Prețul de vânzare a fost de 65 euro/mp. Dragoș Samoilă a recuperat o parte din suma plătită printr-un contract obținut tot cu Primăria Aroneanu, de unde a încasat 37.000 de euro pentru servicii de proiectare.

cladire primaria Aroneanu

Angajații din primărie riscau să nu mai încaseze salariile în lunile ce urmează

Benoni Moruzi nu are bani pentru salariile angajaților din primărie

Dragos Samoila in camasa alba sta la birou

Cei 2.500 mp au fost inițial concesionați de către Dragoș Samoilă

O parte dintre banii primiți în urma vânzării către Dragoș Samoilă vor ajunge în buzunarele angajaților din primărie, cu titlul de salariu. Cei care lucrează în cadrul aparatului administrativ al Primăriei comunei Aroneanu riscau să nu își mai ia banii în lunile ce urmează.

Consilierii care nu au fost de acord cu vânzarea terenului și a lacului Aroneanu l-au avertizat pe primar că, dacă procedura nu este în conformitate cu prevederile legale, îl vor acționa în instanță. Aceștia au invocat că terenul trebuia valorificat prin intermediul unei licitații.

După ce tranzacția a fost efectuată și Dragoș Samoilă s-a văzut cu terenul și cu o parte din luciul de apă, banii se vor duce către salariații din primărie. Inițial, terenul a fost concesionat de afacerist pe o perioadă de 49 de ani, încă din 2015. Suma pe care afaceristul a plătit-o pentru concesionarea terenului a fost în valoare de 1.234 de euro pe an.

Dragoș Samoilă a cumpărat o parte din lacul Aroneanu la ideea și inițiativa celui mai „gospodar“ primar din județul Iași, Benoni Moruzi.

lacul Aroneanu

Dragoș Samoilă plătea o redevență pentru concesionarea terenului în valoare  1.234 de euro pe an

Comentarii
  • gardian la penitenciar

    LA PUSCARIE LA PUSCARIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

  • Sa înțeleg ca pe pășune si-a instalat cortul?
    Autorizație cine i-a dat sa își instaleze cortul pe „pașune”?

  • Cum se face peste tot?!Dar cine face??Cine da ala primește,totul cu dedicație intr-o tara in care nu se mai face bine!

  • Oare de ce ,,organilii” abilitate nu-l intreaba nimik ? cine a primit pomana parcelele de pamaint din pasunea comunala ? Voi ,,deontologilor ” nu ati primit nimik , nici macar o reclama de la restaurant sau un suc ceva ? la fel de corupti si perversii sunteti si voi ca si primarul Bibinone !

  • Cu ce drept a vândut luciul apei? Era moștenirea lui? Cum să vinzi un bun public? La pușcărie cu Moruzi!

  • Pe ăștia nu-i interesează că urlă muzica nopți întregi pe malul apei și locuitorii nu pot dormi.
    Vom da foc la terasă, o să vedeți.

  • alo, politia romana, faceti ceva? Virgil-Stelian Parundache, 57 ani, inginer, iesean.

    pt. Talabă – eu am casa chiar acolo si nu ma deranjeaza, din 2009 m-am mutat, dormi linistit vara si cu geamurile deschise.

    @politia romana, va rog sa va sesizati si sa contactati ziarul BZI pentru obtinerea IP-ului cetateanului ce ameninta cu datul focul, treaba asta poate face oameni sa arda, oameni obisnuiti, clienti. Nu e normal asa ceva!!!! S-a promulgat de 5 luni deja legea cu amenintarile la ura si violenta sau omor pe internet care pot duce la puscarie, de ce nu se face nimic…? Vreau un raspuns, politia romana.

  • Chuck Norris

    Faceti plangere la DNA! Rapid, caci daca a avut votul consilierilor in ceva timp adio posibilitati de recuperare a terenului. E terenul tuturor mai Benoni!

  • Casa părintească nu se vinde!

  • Cine sa-i faca plangere? Jumatate din Aroneanu sunt rude, unele infipte chiar la Primarie unde primesc tichete pe fidelitate, de vacanta de ani buni, iar cealalta parte sunt din Iasi si nu au mutatie. Iar DNA se pare ca are reprezentanti cu pamant primit de la primar, pe ochi frumosi.

  • Eugen Profu umf

    Lui Samoila ii dadeam palme peste cap pe la clubul Skin!

  • Cei doi , oare ce legaturaã au cu cele douã judecãtoare Moruzi si Samoilã ? Asta nu spune nimic ? Doar cei care au spate asigurat pot face tot felul de afaceri mai mult sau mai putin dubioase .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *