Prima pagină » Actualitate » Dr. Valeriu Gheorghiţă vede România ca pe-o nouă Lombardie: „Suntem într-o situaţie extrem de complicată”
Dr. Valeriu Gheorghiţă vede România ca pe-o nouă Lombardie: „Suntem într-o situaţie extrem de complicată”

Dr. Valeriu Gheorghiţă vede România ca pe-o nouă Lombardie: „Suntem într-o situaţie extrem de complicată”

07 oct. 2021, 13:24,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid-19, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a transmis joi, 7 octombrie 2021, faptul că România trece print-o situație „extrem de complicată”, similară cu cea din Italia de anul trecut.

„Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu (în care anul trecut era Italia – n.r.). Este cât se poate de evident că spitalele și unitățile de primiri urgență sunt asaltate. Sunt copleșite în momentul de față de pacienți diagnosticați cu COVID-19, lăsând de o parte celelalte categorii de boli, urgențele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi și care generează victime care au nevoie de asistență medicală”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Colonelul afirmă că situația este în momentul de faţă una „extrem de complicată”, pentru că valul 4 de Covid-19 este unul foarte agresiv.

De precizat faptul că președintele CNCAV, colonel dr. Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat, joi, cu doza 3 de vaccin la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, din Capitală.

Dr. Raed Arafat, despre faptul că România a fost numită noua Lombardie a Europei

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, afirma că o paralelă între situația actuală din România și cea din regiunea italiană Lombardia nu este exagerată și admite că situația este una ”la limită”.

”La acest moment nu pot să spun că așa se întâmplă, dar la câte cazuri avem și la numărul de decese, da, s-ar putea compara, este o situație la limită.”, a spus Raed Arafat.

Peste 14.000 de cazuri noi Covid-19, înregistrate în ultimele 24 de ore, în România

Până astăzi, 7 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.141 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.158.453 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit știrioficiale.ro.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.467 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 299 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 38.542 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre mesajele Ro-Alert

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a anunţat pe data de 5 octombrie 2021, faptul că săptămânal va fi emis un mesaj Ro-Alert cu privire la importanţa respectării măsurilor de prevenire, a informării din surse oficiale precum şi recomandarea de vaccinare. Un astfel de mesaj a fost transmis deja miercuri, chiar în timpul conferinţei de presă a coordonatorului campaniei dee vaccinare.

“În cadrul CNCAV am agreat să transmitem săptămânal un mesaj prin sistemul Ro-Alert în care să transmitem importanţa respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu Sars-COV-2 şi de informare din surse oficiale, precum şi recomandarea foarte fermă de vaccinare. Mai mult decât atât vor fi transmise mesaje şi prin intermeniul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către pacienţii cu afecţiuni cronice, care se află în evidenţa CNAS cu afecţiuni cronice”, a declarat Gheorghiţă, miercuri, într-o conferinţă de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *