Prima pagină » Actualitate » Dr. Valeriu Gheorghiță, despre românul vaccinat cu numărul 1 milion din țară: „Reprezintă o bornă importantă!” – VIDEO
Dr. Valeriu Gheorghiță, despre românul vaccinat cu numărul 1 milion din țară: „Reprezintă o bornă importantă!” - VIDEO

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre românul vaccinat cu numărul 1 milion din țară: „Reprezintă o bornă importantă!” – VIDEO

03 mart. 2021, 12:04,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS – CoV – 2, medic militar Valeriu Gheorghiță, într-o intervenţie publica avuta miercuri, 3 martie 2021, se arată extrem d încântat de faptul că pe teritoriul statului român s-au fost imunizat anti – Covid -19 până în acest moment un milion de persoane.

„Aș vrea să le mulțumsc tuturor celor implicați în campania de vaccinare, dar și celor care au mers să se vaccineze. Dacă la început ne interesa cine o să fie prima persoană vaccinată, astăzi am cunoscut povestea persoanei vaccinate cu numărul 1 milion. Reprezintă o bornă importantă pe care am atins-o”, a spus Valeriu Gheorghiță, după ce românul cu numărul 1 milion a fost vaccinat.

Cine este persoana vaccinată cu numărul 1.000.000 din România

Astăzi, 3 martie 2021, a fost vaccinată persoană cu numărul 1 milion din România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 86 de ani, care și-a pus toate spranțele în iscusința medicilor.

„A fost foarte încântată, ne-a transmis că este bucuroasă că a reușit să se vaccineze, să se programeze și că a fost clasată ca persoana cu numărul un milion din România care a fost vaccinată. În perioada următoare voi face și acțiuni de voluntariat în centre de vaccinare, tocmai pentru a fi mai aproape de oameni”, a conchis Gheorghiță.

Serul de imunizare i-a fost administrat de preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală.

De altfel, acesta a anunţat că ar urma să facă voluntariat în centrele de vaccinare anti-COVID-19.

Campania de vaccinare anti – Covid-19 în România a debutat în data de 27 decembrie 2020, în prima etapă fiind inclus personalul din spitale. În etapa a doua, care a început în data de 15 ianuarie 2021, sunt incluse persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, și angajații din domenii esențiale.

Marți seară, 2 martie 2021, Comitetul Naţional pentru Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat că de la începutul campaniei de imunizare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 1.603.179 de doze unui număr de 983.997 de persoane, dintre care 364.814 cu o doză, iar 619.183 – şi cu doza a doua.

Florin Cîțu: „Ţinta iniţială era să avem aproape un milion până la sfârşitul lunii martie”

Premierul României, Florin Vasile Cîţu, prezent la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a dat asigurări că lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo. Astfel, oficialul a precizat că la sfârşitul lunii martie vor fi prezente 2,4 milioane de doze.

„Un moment la care în 27 decembrie ne uităm şi voiam să vină cât mai repede. A venit, am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion. Veţi vedea că lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo. Ţinta iniţială era să avem aproape un milion până la sfârşitul lunii martie. Am fost mai aproape. Ţineţi minte că spuneam că vom avea 2,4 milioane de doze la sfârşitul lui martie. Doar în martie o să primim 2,6 milioane. (…) Rămâne în continuare ţinta de a avea 10,4 milioane de români vaccinaţi la sfârşitul lui septembrie. Campania de vaccinare merge bine, suntem în Europa în top, întotdeauna suntem în primele 3 locuri, şi ne asigurăm că va rămâne aşa”, a afirmat Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *