Prima pagină » Actualitate » Dr. Valeriu Gheorghiță, despre o nouă tulpină care ar putea ocoli răspunsul imunitar: „Acest lucru ar fi catastrofal pentru toată lumea”
Dr. Valeriu Gheorghiță, despre o nouă tulpină care ar putea ocoli răspunsul imunitar:

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre o nouă tulpină care ar putea ocoli răspunsul imunitar: „Acest lucru ar fi catastrofal pentru toată lumea”

22 nov. 2021, 11:14,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare anti-Covid-19 din România, atrage atenţia asupra faptului că ar putea exista un scenariu „catastrofal”. Şeful CNCAV susţine că atât persoanele vaccinate, nevaccinate şi nici cei care au făcut COVID-19 nu ar mai fi protejați de o nouă îmbolnăvire.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a făcut aceste declaraţii în contextul în care ar putea apărea o nouă tulpini a noului coronavirusului care să eludeze şi să ocolească răspunsul imunitar.

„Practic, nimeni nu este siguranță până când toată populația europeană nu este în siguranță”, a punctat, duminică seara, Valeriu Gheorghiță.

Dr. Valeriu Gheorghiţă trage un semnal de alarmă

Perspectiva medicului Valeriu Gheorghiţă este mult mai posibilă cu cât virusul Covid-19 continuă să se răspândească accelerat pe teritoriul Europei, iar unele state, printre care şi ţara noastră, au rate mai mici de imunizare, fiind potențiale „bazine” de generare a noilor variante.

Medicul specialist în medicina de călătorie a avertizat că există un mare risc și un pericol, care ar fi o adevărată catastrofă, dacă ar apărea o mutație care să reușească să ocolească răspunsul imun al organismului, indiferent că acesta ar veni din vaccinarea împotriva SARS – COV – 2 sau din trecerea prin boală.

Valeriu Gheorghiță: „Ar însemna să luăm totul de la capăt”

În contextul apariţiei acestei tulpini catastrofale, Valeriu Gheorghiță susţine că „ar însemna să luăm totul de la capăt”.

„Pericolul în momentul de față nu este să avem o variantă virală mai transmisibilă decât este deja varianta Delta, ci o variantă virală care ocolește răspunsul imun, care eludează parțial sau în totalitate răspunsul imun. Or, acest lucru ar fi catastrofal. Practic, ar însemna că vaccinurile actuale și protecția dobândită până la acest moment la nivel populațional ca urmare a trecerii prin boală și ca urmare a vaccinării să nu fie îndeajuns de suficiente pentru a preveni noile îmbolnăviri”, a atenţionat medicul militar.

Șeful CNCAV, despre pandemia Covid-19: „Suntem ca într-un război”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva noului coronavirus, col. dr. Valeriu Gheorghiță, compară pandemia cu un război, în timpul căruia este de înțeles că sunt persoane ezitante, cărora le e teamă să folosească arma, în cazul nostru, vaccinul. El spune că aceste persoane trebuie să fie convinse la timp de beneficii.

„Suntem ca într-un război. Chiar dacă noi nu vedem cu ochiul liber acest inamic, vedem cât de mult rău poate să facă şi acest inamic este virusul. Dar noi avem o armă la îndemână care se numeşte vaccin. Unii ştiu să folosească deja această armă, ştiu cum să se apere şi s-au vaccinat. Sunt încă multe persoane care sunt ezitante, cărora le e frică să folosească acestă armă şi înţelegem acest lucru. Din acest motiv suntem aici, să le arătăm oamenilor cum să folosească această armă, în final cum şi de ce trebuie să se vaccineze”, a spus dr. Gheorghiță.

Colonelul a ținut să mai adauge că dacă nu folosim vaccinul, inamicul, care este virusul SARS-CoV-2 „va avea mână liberă”.

„Va avea drum liber să infecteze în continuare mii de oameni, să genereze multe cazuri grave, care au nevoie de spitalizare, de internare în secţia de Terapie Intensivă… vedem că în momentul de faţă capacitatea secţiilor de Terapie Intensivă este la maxim şi în fiecare zi sute de români mor din cauza COVID-19 pentru că au fost expuşi acestor teorii ale dezinformării și pentru că nu am reuşit să îi convingem la timp de beneficiile şi importanţa vaccinării”, a conchis sursa citată.

De asemenea, dr. Valeriu Gheorghiță a critat aspru cadrele medicale care eliberează certificate verzi Covid-19 false și practică vaccinarea la chiuvetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *