Prima pagină » Actualitate » Dr. Valeriu Gheorghiță, declarații privind campania de imunizare a copiilor de 5-11 ani – VIDEO
Dr. Valeriu Gheorghiță, declarații privind campania de imunizare a copiilor de 5-11 ani - VIDEO

Dr. Valeriu Gheorghiță, declarații privind campania de imunizare a copiilor de 5-11 ani – VIDEO

02 nov. 2021, 15:44,
Roxana Butuc în Actualitate

În conferința de presă susținută astăzi, 2 noiembrie 2021, dr. Valeriu Gheorghiță a vorbit despre maratoanele de vaccinare din țară, măsurile ce au fost luate pentru susținerea campaniei de vaccinare dar și despre imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani.

Dr. Valeriu Gheorghiță a declarat faptul că vaccinarea copiilor ce se încadrează în vârsta precizată este recomandată dacă au afecțiuni.

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea copiilor cu vârste între 5-11 ani. Este recomandată celor cu afecțiuni

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, în conferința de presă susținută astăzi, a făcut mai multe declarații privind vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani.

Conform acestuia, imunizarea este recomandată în cazul celor care au afecțiuni. Mai mult decât atât, acesta a mai precizat faptul că, Agenția Europeană a Medicamentului ar putea aproba utilizarea vaccinului Pfizer pentru copiii din categoria de vârstă menționată, însă acest lucru se va concretiza în luna decembrie.

Autoritățile pregătesc campania de vaccinare pentru copii

În ceea ce privește campania de vaccinare destinată copiilor, dr. Gheorghiță a declarat faptul că aceasta se va face în centrele deja existente, în spitalele de pediatrie și la medicii de familie.

În ceea ce privește cantitatea de vaccin administrată copiilor, aceștia vor fi imunizați doar cu o treime din doza pe care o primește un adult. Astfel că dozele destinate celor mici vor fi special adaptate cu doza indicată, venind în flacoane de câte 10.

A fost respinsă procedura de urgentare a certificatului verde

În aceeași conferință de presă, medicul Valeriu Gheorghiță a mai dat declarații și despre respingerea urgentării certificatului verde, avertizând că vor exista consecințe.

Dacă s-a respins urgentarea, înseamnă că nu avem o urgenţă epidemiologică şi cred că ceea ce semănăm în momentul de faţă o să culegem mai târziu. Acesta este lucrul pe care eu îl înţeleg”, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă.

Amintim faptul că pe data de 29 octombrie a fost depusă o solicitarea privind dezbaterea şi aprobarea în regim de urgenţă legea privind certificatul verde, invocând exemplul unor ţări precum Italia, Spania, Portugalia şi Danemarca.

„Măsurile de combatere a pandemiei nu îngrădesc libertăţile cetăţeanului responsabil, ci îi conferă acestuia posibilitatea de a munci în condiţii de siguranţă medicală, asigurând totodată funcţionarea relativ normală a activităţilor economice şi a sistemului de sănătate publică”, a precizat USR.În conferința de presă susținută astăzi, 2 noiembrie 2021, dr. Valeriu Gheorghiță a vorbit despre maratoanele de vaccinare din țară, măsurile ce au fost luate pentru susținerea campaniei de vaccinare dar și despre imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani.

Administrația pentru Alimente și Medicamente aprobă vaccinul Pfizer pentru copiii mai mici de 12 ani

Conform Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA), vaccinul Pfizer poate fi administrat copiilor mai mici de 12 ani. Cu toate că cei mici au mai puține șanse de a face forme grave de COVID-19, totuși, experții FDA au luat decizia că este foarte important să le ofere părinților șansa de a-și proteja copiii.

„Acesta este un grup de vârstă care merită și ar trebui să aibă aceeași oportunitate de a fi vaccinat ca orice altă vârstă”, a spus membrul grupului dr. Amanda Cohn de la Centers for Disease Control and Prevention.

În România, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani ar putea începe în luna decembrie, ținându-se cont de faptul că vaccinul Pfizer a primit aprobare și în Europa. Pentru anul 2022, țara având un contractat de aproximativ 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *