Prima pagină » Actualitate » Dr. Valeriu Gheorghiţă, atac la ministrul Sănătăţii: „Ne aflăm într-o situație fără precedent. Firesc ar fi fost să te sfătuiești și cu ceilalți”
Dr. Valeriu Gheorghiţă, atac la ministrul Sănătăţii: „Ne aflăm într-o situație fără precedent. Firesc ar fi fost să te sfătuiești și cu ceilalți”

Dr. Valeriu Gheorghiţă, atac la ministrul Sănătăţii: „Ne aflăm într-o situație fără precedent. Firesc ar fi fost să te sfătuiești și cu ceilalți”

17 mart. 2021, 10:24,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus în România, a adus miercuri, 17 martie 2021, critici dure la adresa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Medicul este de părere că ne aflam într-o situaţie delicată şi ideal ar fi ca oamenii ministrului să comunice cu instituţiile în momentul în care au vrut să aibă acces la baza de date a campaniei de vaccinare.

Dr. Valeriu Gheorghiţă: „Avem ca atribuţie principală comunicarea”

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, i-a criticat dur pe cei care au accesat informaţiile din baza de date şi precizează faptul că oamenii ministrului Voiculescu trebuia să comunice în prima instanţă chiar cu instituţia care le produce, comunicarea fiind elementul esenţial în acest caz.

„Este important să vorbești și cu cei care furnizează acele date, cei care se află în spatele acelor date, ţinem cont că activitatea Comitetului naţional de vaccinare furnizează acele date şi avem ca atribuţie principală comunicarea atât cu personalul medico-sanitar, cu beneficiarii vaccinării, comunicarea în situaţia de criză, cum ne aflăm azi, într-o situație fără precedent pe care o anticipam, în teorie, să o întâlnim la începutul campaniei de vaccinare. Cred că firesc ar fi fost să te sfătuiești și cu cei implicați în campanie de vaccinare și cu instituțiile”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, marţi, la Antena 3.

Şeful campaniei de vaccinare: „Am aflat cu o zi înainte de acest demers”

Interpelat dacă este corect şi legal ce au făcut consilierii ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi dacă există comunicare între cele două părţi, medicul Gheorghiţă precizează faptul că a aflat cu o zi înainte de acest demers.

„Am aflat cu o zi înainte de acest demers. Eu susțin transparentizarea datelor, că nu cred că ceva ar putea fi ascuns. Noi încercăm să le expunem publicului într-o formă prelucrată pentru a fi mai ușor de înțeles acele date brute, rigide, pentru că sunt nişte date tehnice”, a replicat dr. Valeriu Gheorghiță.

Ștefan Voinea, un presupus falsificator de carduri angajat de Vlad Voiculescu pentru a avea acces la platforma online unde se publică date despre pandemie şi vaccinare

Noi detalii ies la suprafață cu tipul de oameni pe care Vlad Voiculescu îi angajează în Ministerul Sănătăţii. Astfel, potrivit declaraţiei făcute de Cristian Vasilcoiu, fost jurnalist şi fost consilier al Olguței Vasilescu, ministrul Sănătății l-a angajat pe Ştefan Voinea care, în urmă cu câțiva ani, a fost cercetat pentru clonări cu carduri.

Dezvăluirea este una fabuloasă mai ales în contextul în care consilierul onorific are acces la datele personale a milioane de români, iar dacă aceste detalii se dovedesc a fi adevărate, ar putea declanşa o întreagă cercetare cu iz penal la minister.

Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Vlad Voiculescu, a recunoscut, în direct la Antena 3, că a accesat de pe laptopul personal date din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) în timp ce se afla în afara Ministerului.

Ștefan Voinea a cerut acces din afara ministerului

Consilierul lui Vlad Voiculescu a recunoscut că a cerut acces din afara ministerului pentru că dorea să lucreze cu datele din RENV în timp ce se afla în provincie, la Craiova, a declarat acestea, zilele trecute.

Voinea a respins acuzațiile că ar fi accesat date cu caracter personal și a calificat drept “fabulații” informațiile conform cărora, în timp ce el accesa datele din RENV, sistemul ar fi fost supus unor atacuri informatice, iar baza de date ar fi fost copiată și pusă la dispoziția institutelor farmaceutice. Totodată, a negat că baza de date ar fi fost accesată din Germania, unde locuiește fratele său, așa cum au publicat anumite site-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *