Prima pagină » Local » Dr. Tudor Ciuhodaru: „Propunem azi 5 măsuri concrete de care vor beneficia toţi pensionarii României”
Dr. Tudor Ciuhodaru: „Propunem azi 5 măsuri concrete de care vor beneficia toţi pensionarii României”

Dr. Tudor Ciuhodaru: „Propunem azi 5 măsuri concrete de care vor beneficia toţi pensionarii României”

02 sept. 2024, 12:04, 2 ,
în Local

Dr. Tudor Ciuhodaru susține că Alianța pentru Unirea Românilor propune măsuri concrete de care vor beneficia toți pensionarii statului român.

„Vreau ca pensiile de asigurări de stat să fie scutite de impozit şi toate perioadele de contributivitate să fie luate în considerare. Proiectul meu de lege prin care gărzile personalului medical sunt considerate vechime în munca va deveni astfel realitate.

„Marea recalculare” e de cartea recordurilor negative. Legea PSD-PNL-USR e legea care a dus la cele multe erori și inechități și îi lovește crunt (acum dar și pe viitor) pe cei cu dizabilități, pe agricultori dar și pe cei care au muncit în condiții de muncă grele de muncă. Pensii speciale păstrate…pensii normale dijmuite, e cea mai mare nedreptate din istorie!

Concret, acest demers legislativ AUR vizează:

1) Schimbarea legii actuale și refacerea legăturii firești dintre valoarea punctului de pensie și câștigul salarial mediu brut pe economia națională.
2) Valorificarea completă a tuturor perioadelor contributive din viața activă a asiguratului în sistemul public de pensii.
3) Facilitarea procesului de recalculare prin reducerea poverii administrative asupra pensionarului, în special în privința accesului la arhivele conținând evidențele salariale din perioadele supuse recalculării + nicio pensie să nu poată fi, ca urmare a recalculării, mai mică decât 75% din valoarea unui punct de pensie + facilitarea accesului digital la recalculare – recalcularea la îndemâna tuturor.
4) În cazurile de litigiu în justiție între asigurați și casele teritoriale de pensii, dacă asiguratul a obținut soluție favorabilă la instanța de fond, casa teritorială să nu mai uzeze de căi de atac;
5) Pensiile de asigurări sociale de stat să fie scutite de impozit.
Sper să ne susțineți și în acest demers”, a transmis dr. Tudor Ciuhodaru.

Comentarii
  • Uăi cap de Mel , dar pe 10 August cînd tu cu partidul tău și șeful tău infractorul penal Dragnea ați rupt oasele la peste 100.000 de romăni muncitori , ce ai făcut ?

  • muncitorul harnic

    Aha….le-au facut-o sa-i mai voteze pe pesedisti ca sa le mai diminueze din venit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`