Prima pagină » Local » Dr. Tudor Ciuhodaru, despre succesul altor țări: „Austria a decis testarea extinsă cu teste rapide. Strategia noastră actuală este eșuată”
Dr. Tudor Ciuhodaru, despre succesul altor țări: „Austria a decis testarea extinsă cu teste rapide. Strategia noastră actuală este eșuată”

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre succesul altor țări: „Austria a decis testarea extinsă cu teste rapide. Strategia noastră actuală este eșuată”

17 nov. 2020, 16:11,
în Local
Medicul Tudor Ciuhodaru susține că sunt Guverne care au înțeles problemele cu adevărat importante din țara lor. Astfel, după Slovacia și Austria a decis testarea extinsp cu teste rapide pentru a depista cazurile noi de infectare cu virusul Covid-19.
În altă ordine de idei, strategia actuală a României este eșuată.
„Sint guverne cărora le pasă de cetățenii lor. După succesul Slovaciei (reducerea cu 60% a ratei infectărilor) și Austria a decis testarea extinsă cu teste rapide. Eu zic (de multe luni!) că se poate!
Austria recurge la testarea în masă a populației: rezultatele din Slovacia i-au convins. Cancelarul a declarat „. Am decis aici în Austria (…) să urmăm aceeaşi cale”. Izolarea parţială a fost instituită acum două săptămâni, dar (!!!) nu a reuşit să încetinească propagarea virusului.
La noi toate cazurile și necazurile vin de la definiția de caz. Se vede clar că nu vor nici creșterea numărului de teste și nici asigurarea gratuiății acestora. Falsa economie a netestării ne costă mii de vieți și locuri de muncă. Strategia actuală este eșuată! Alo, se aude la guvern?
România poate beneficia de teste rapide cu finanțare europeană. Programul de Testare Extinsă (!!! gratuită, inclusiv a celor fără simptome) pe care l-am susținut încă din martie (și) în Parlamentul European a primit sprijin la nivel european. 15-20 de milioane de teste vor fi disponibile pentru depistarea rapidă a cazurilor de coronavirus și scăderea răspândirii virusului. Testele rapide pot face diferența (ieftine, ușor de făcut în număr mare, rezultat în 15 minute) și schimbarea urgentă a definiției de caz.
Concret:
1. UE a aprobat alocarea 100 de milioane de euro pentru aceste teste.
2. Pe termen scurt: această măsură va acoperi nevoile noastre imediate.
3. Pe termen mediu: în paralel se poate lansa o achiziție comună ce va permite statelor membre să aibă acces singure la aceste teste.
4. Reprezintă un ajutor major pentru a încetini răspândirea virusului.
5. Toate țările care au avut succes în combaterea pandemiei au aplicat două lucruri simple: testare + izolare
Concret sunt 2 măsuri clare și urgente: identificarea și izolarea fiecărui caz (ancheta epidemiologică și testare extinsă) și creșterea numărului de teste (schimbarea definiției de caz)!”, a transmis dr. Tudor Ciuhodaru, europarlamentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *