Prima pagină » Actualitate » Dr. Tudor Ciuhodaru: „Ciucă și Ciolacu aruncă țara în sărăcie! Stop dezmățului pe banii publici”
Dr. Tudor Ciuhodaru: „Ciucă și Ciolacu aruncă țara în sărăcie! Stop dezmățului pe banii publici”

Dr. Tudor Ciuhodaru: „Ciucă și Ciolacu aruncă țara în sărăcie! Stop dezmățului pe banii publici”

20 aug. 2024, 13:05,
în Actualitate

Dr. Tudor Ciuhodaru susține că dezmățul făcut de Ciolacu și Ciucă pe banii românilor este confirmat de datele economice!

„Consiliul Fiscal avertizează că deficitul bugetar ar putea să ajungă la 8% până la finalul anului, din cauza pomenilor electorale pe care PNL și PSD le-au acordat fără să țină cont de situația economică a țării sau de nevoile reale ale românilor.

În loc să reducă cheltuielile bugetare, așa cum s-au angajat în nenumărate rânduri, PNL și PSD au crescut în mod accelerat numărul angajaților la stat. Avem mai mulți medici, polițiști sau profesori? Nu! Am văzut, însă, din ce în ce mai mulți șefi de instituții angajați fără competențe în domeniu și rude ale politicienilor care nu fac altceva decât să plimbe un dosar dintr-un birou în altul!

Principala cauză pentru această situație critică în care ne aflăm, cu inflație galopantă și deficit uriaș, este chiar excesul de cheltuieli făcut de către guvern. În loc să reducă cheltuielile, așa cum au promis, PSD și PNL le-au crescut și mai mult. O boală veche ţine încă România în suferinţă. Veniturile bugetului sunt, în continuare, foarte mici – 33% din PIB, cu zece puncte sub media europeană.

După primele şase luni din 2024, veniturile au crescut cu 13,5%, dar cheltuielile au avansat mult mai puternic, cu 21,2% (cu mult peste ţinta de plus 10%). Principalul risc asupra stabilității financiare a României este politica fiscală dusă de PSD și PNL.

Ce va urma în plan economic, după alegerile din acest an, dacă PSD și PNL vor continua această alianță toxică pentru România, nu este foarte greu de anticipat. Creșteri de taxe și impozite, pentru plata datoriilor acumulate, inclusiv schimbări în ceea ce privește regimul fiscal.

AUR a propus un pachet de măsuri pentru a reduce cheltuielile bugetare. Vom reduce numărul angajaților la stat, astfel încât instituțiile publice să fie curățate de rudele angajate pe pile de politrucii aflați la guvernare! AUR propune reducerea taxării muncii, astfel încât românii să aibă mai mulți bani în buzunar și să nu mai aștepte cu sufletul la gură ca PSD sau PNL să le dea 100 de lei în plus în an electoral!”, a transmis dr. Tudor Ciuhodaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *