Dr. Raed Arafat, despre varianta de a fi premier al României - VIDEO

Dr. Raed Arafat, despre varianta de a fi premier al României – VIDEO

07 oct. 2021, 09:50
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Șeful Departamentului pentru Situaţie de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Intere, dr. Raed Arafat, a discutat, la Digi Fm, despre maniera în care a colaborat, dar şi despre relaţia profesională pe care a avut-o cu premierul României, Florin Vasile Cîțu. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii şi-a exprimat opinia şi cu privire la varianta de a fi numit el prim-ministru.

„Nu am avut nicio problemă. Eu sunt secretar de stat, relația de muncă a fost una bună. Am reușit să convingem să primim pentru următorii patru ani cele 8.400 de posturi. Nu pot spune că a fost neglijat sistemul. Am avut discuții”, a spus Arafat despre colaborarea sa cu Cîțu.

Ar vrea dr. Raed Arafat să fie următorul premier al României?

Șeful DSU a fost interpelat și dacă ar accepta o nominalizare pentru funcția de premier, din postura de tehnocrat și a replicat imediat că nu își dorește acest lucru deoarece domeniul lui de activitate este altul.

„Cred că glumiți. Rolul meu este clar în sectorul în care mă pricep. Ai nevoie de un premier care să coordoneze toate activitățile guvernului”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, despre amenzile din România

Medicul Raed Arafat afirmă faptul că membrii Partidului Naţional Liberal au fost amendați după Congresul PNL, însă problema este că în statul român sunt amenzile în cuantum destul de mic. Secretarul de stat Arafat a dat exemplul unui club care a organizat toată noaptea o petrecere, iar amenda ”o plătește din consumația de la 2 mese”.

”Noi avem regula făcută de mai mult timp, nu numai pentru partide și dacă au o întâlnire pentru statut, statutară să se poată organiza, dar cu respectarea regulilor. Știți că au fost amendați, știți că au primit amendă de la autoritățile publice. Când s-au făcut amenzile mai mari s-a supărat lumea și au zis că sunt prea mari. În alte țări amenzile sunt foarte mari, te lasă să te gândești de 1000 de ori până când vei încălca legea. Spre exemplu, în weekend-ul trecut am primit imagini de la un club din România care a ținut party până dimineață. Amendă au primit, dar cred că au și bugetat-o dinainte, au scos-o din consumația la 2 mese. Asta este situația!”, a spus Raed Arafat, la DigiFM.

Ce spune Raed Arafat despre un nou tratament anti-Covid-19

Șeful DSU a menționat că persoanele ar putea avea șansa să prevină răspândirea virusului Covid-19 cu ajutprul unui tratament, care este acum în fază de testare. Soluția nu este atât de simplă și o să mai dureze o perioadă până la decizia finală a specialiștilor. Până la acel moment, Arafat le recomandă românilor să respecte măsurile sanitare și să se vaccineze anti-Covid-19.

„Soluții mai dure aplicăm: se carantinează câteva localități, chiar înainte de emisiune am carantinat câteva localități. Lockdownul se evită total pentru că se evită celelalte efecte. În primele trei valuri am trecut bine prin ele. Acum se discută de tratament. Dacă mai apare și este supus spre aprobare, care ar avea un efect bun, atunci o să fie mult mai ușor să reduci efectele. O să dureze câteva luni”, a spus Raed Arafat, la DIGIFM.

Oficialul atrage atenția oamenilor cu privire la faptul că nu înțeleg pe deplin ce criză există în aceste zile în spitale.

„Oamenii nu văd ce se întâmplă în spitale. Nu știe omul ce presiune e la spital. Poate nu are o rudă îmbolnăvită. Poate prin acest RO-ALERT îl faci să se gândească, să se gândească la faptul că e o problemă. Nu știu dacă cineva a spus că pandemia s-a încheiat. Problema noastră a fost că toată lumea a spus: să vă vaccinați. Când cazurile au fost 20-30 pe zi lumea râdea de vaccin. Noi suntem așa pentru că avem 20-30% vaccinați. Nu cometez ce a spus domnul președinte (n.r.: cu referire la statul eșuat)”, a conchis Raed Arafat.

Raed Arafat a fost interpelat și dacă după căderea Executivului în urma moţiunii de cenzură a luat în calcul să demisioneze din funcţia pe care o deţine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *