Prima pagină » Actualitate » Dr. Radu Ciornei, despre persoanele imunizate împotriva COVID-19: „Din ceea ce s-a studiat până acum, este clar că vaccinații transmit boala mai puțin”
Dr. Radu Ciornei, despre persoanele imunizate împotriva COVID-19: „Din ceea ce s-a studiat până acum, este clar că vaccinații transmit boala mai puțin”

Dr. Radu Ciornei, despre persoanele imunizate împotriva COVID-19: „Din ceea ce s-a studiat până acum, este clar că vaccinații transmit boala mai puțin”

16 nov. 2021, 11:45,
Roxana Butuc în Actualitate

Pe baza discuțiilor tot apărute pe tema dacă persoanele vaccinate transmit la fel de ușor noul coronavirus precum cei nevaccinați, dr. Radu Ciornei, a venit cu explicații în acest sens. Mai mult, acest abordează și subiectul anticorpilor după boală, care se manifestă diferit față de cei obținuți prin vaccinul anti-COVID-19.

Acesta susține că imunizarea prin ser oferă o protecție mai mare și mai îndelungată decât orice altă metodă, lucru la care oamenii ar trebui să fie atenți dacă doresc o protecție mai mare.

Dr. Radu Ciornei oferă explicații privind transmiterea virusului. Oamenii iau mai ușor boala de la persoanele nevaccinate

Subiectul cine transmite mai ușor virusul SARS-CoV-2 sau dacă există o diferență în acest sens dintre vaccinați și nevaccinați, a fost abordat și de medicul Radu Ciornei, care a încercat să explice că, în ciuda părerilor împărțite și a studiilor insuficiente, totuși s-a putut observa că persoanele nevaccinate transmit mult mai ușor infecția, întrucât, concentrația de virus de la aceștia este mult mai mare. Acest lucru este diferit față de persoanele vaccinate, care datorită anticorpilor neutralizați de la vaccin, infecția nu mai are aceeași putere.

„Studiile nu sunt încă 100% clare, pentru că încă suntem în copilăria acestei boli și nu avem toate datele, dar din ceea ce s-a studiat până acum, este clar că vaccinații transmit boala mai puțin. Dacă ești vaccinat, păstrezi normele de sănătate și normele de distanțare, eu cred că nu poate nimeni să spună că face rău cuiva”, afirmă Radu Ciornei.

Medicul Radu Ciornei, despre diferențele dintre anticorpii obținuți prin boală sau prin vaccin

De asemenea, acesta mai abordează un alt subiect controversat în sensul clarificării acestuia și anume situația anticorpilor obținuți după boală, dacă mai este necesar vaccinul. Acesta declară faptul că prin vaccin, omul primește un răspuns imun mai bun și mai prelungit datorită anticorpilor neutralizați.

În schimb, prin boală, anticorpii dezvoltați se reacționează și împotriva capsulei nucleare, fiind numiți antinucleocapsidă. Din această cauza, aceștia nu au aceeași capacitate de a împiedica virusul să intre în celulă.

Autoritățile din Spania solicită românilor care se află pe teritoriul spaniol, să se imunizeze împotriva noului coronavirus. Acest apel vine din cauza numărului tot mai mare de bolnavi care ajung în stare gravă la spital.

Pentru ca mesajul să ajungă la toți românii, oficialii au apelat la preoți și asistenți sociali.

Spania face apel către românii mutați acolo să se vaccineze

Autoritățile spaniole fac apel către toți românii care se află pe teritoriul lor, să se vaccineze anti-COVID-19Această solicitare vine în urma numărului tot mai mare înregistrat de infectări cu COVID-19, unde încă din luna septembrie, cadrele sanitare spaniole abia mai fac față numărului pacienți de la Terapie Intensivă, acuzând forme grave de COVID-19.

Dintre aceștia, peste 70% sunt români și 80 % dintre români erau nevaccinați. Având în vedere această situație disperată, autoritățile spaniole au decis să intre în contact cu diferiți români din poziții influente, care au acces la o masă mai mare de oameni, pentru a transmite mesajul ca aceștia să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

„Am încercat noi să găsim persoane care să cunoască mai mulți români și care să transmită mesajul prin intermediul bisericii, prin asociațiile de români, prin serviciile sociale”, a declarat singura româncă de la DSP Castellon, Viorica Rusen.

În ceea ce privește vaccinul, cercetătorii din China au dezvoltat un nou vaccin anti-COVID-19, acesta administrându-se nu prin injecție ci prin inhalare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *