Prima pagină » Actualitate » Dr. Monica Pop se ia de cei care țin post negru! „După 40 de zile fără mâncare, ești la limita morții!”

Dr. Monica Pop se ia de cei care țin post negru! „După 40 de zile fără mâncare, ești la limita morții!”

07 mart. 2024, 08:47,
BZI.ro, în Actualitate

Dr. Monica Pop se ia de cei care țin post negru. Cunoscuta doctoriță este de părere că postul negru, sau dieta cu apă, are din ce în ce mai mulţi adepţi, unii susţinând că au slăbit spectaculos şi au scăpat de toxinele din corp, fără să îşi pună sănătatea în pericol. Dr. Monica Pop este de părere că după 40 de zile fără mâncare, ești la limita morții.

Dr. Monica Pop se ia de cei care țin post negru!

Dieta cu apă sau postul negru este cel în care consumi doar apă. Această dietă are din ce în ce mai mulţi adepţi, unii susţinând că au slăbit spectaculos şi au scăpat de toxinele din corp, fără să îşi pună sănătatea în pericol. Specialiştii avertizează însă că lipsa caloriilor şi, implicit, a nutrienţilor din alimentaţie poate duce la grave dezechilibre în organism şi favorizează depunerea alarmantă a kilogramelor, odată încheiată perioada de restricţii.

Medicul Monica Pop nu este de acord cu dieta cu apă.

„Orice medic știe că după 40 de zile fără mâncare ești la limita morții. Este extrem de periculos și nu este cazul ca oameni care nu provin dintr-un mediu medical să promoveze aceste ”diete”. Am trecut printr-o asemenea experiență doar că mult mai scurtă. Mi s-a părut mie, și am avut dreptate, că aveam în plus câteva kilograme, și nu am mâncat 9 zile absolut nimic. Doar o cafea dimineața fără zahăr. Vreau să spun că după 9 zile eram în pragul accidentului vascular”, a declarat dr. Monica Pop.

Specialiștii susțin că este adevărat că omul poate trăi fără să mănânce câteva săptămâni, dar asta nu înseamnă că organismul lui nu se resimte. Chiar dacă anumite beneficii se vor face simţite, mai ales la cântar (dar pe termen scurt), trebuie să fiţi conştienţi că nu oricine poate urma acest post negru.

Ce ai voie să consumi în dieta cu apă sau postul negru

Singurul lichid permis în această perioadă este apa plată, fără alimente solide sau alt gen de lichide (sucuri, cafea, lapte, ceaiuri etc.). Dar nu oricâtă, ci 2 litri maximum şi de preferat cât mai caldă, deoarece ar favoriza eliminarea toxinelor, susţin adepţii postului negru cu apă.

Cei care nu rezistă celor 7 zile doar cu apă au voie să trişeze o zi sau două, apoi să continue procesul de detoxifiere. De exemplu, în zilele 3-4 se poate consuma: apă cu lămâie şi miere, supă strecurată de legume, apă de cocos, suc de fructe, lapte diluat cu apă (cantităţi egale) sau chiar şi fructe ori legume fierte întregi.

Beneficiile postului negru cu apă ar fi ameliorarea tulburărilor digestive (diaree, dispepsie, colită, gastrită), îmbunătăţirea simptomelor de astm, alergii, sinuzită, diabet, migrene, dureri articulare, constipaţie, repararea organelor şi detoxifierea ficatului, pierderea în greutate (între 3 şi 5 kilograme) și detoxifierea mentală, eliminarea stresului şi îndepărtarea energiilor negative.

Potrivit specialiştilor americani nu există suficiente dovezi care să susţină beneficiile postului cu apă în procesul de detoxifiere.

Cu cât postul se întinde pe parcursul mai multor zile, cu atât riscul de complicaţii creşte alarmant. Sistemul imunitar şi funcţionarea normală a organelor sunt compromise, iar rinichii şi ficatul pot suferi modificări severe.

Tocmai de aceea, dr. Monica Pop se ia de cei care țin post negru, susținând că după 40 de zile fără mâncare, ești la limita morții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *