Nutriţionistul Mihaela Bilic dezvăluie câteva trucuri de slăbit, mai puţin obişnuite. Dacă majoritatea curelor de slăbire exclud dulciurile, grăsimile şi pâine, Mihaela Bilic susţine că nu e nevoie să ne abţinem de la alimentele preferate ca să dăm jos kilogramele.
Carnea este prietenul curei de slăbire
În ciuda faptului că de multe ori auzim lucruri rele despre carnea roşie, aceasta poate fi consumată atunci când vrem să slăbim. Carnea preparată pe grătar poate fi în sânge său mediu preparata şi este recomandată alături de salată verde, aportul caloric şi fibrele fiind tocmai bune pentru cei ce doresc să slăbească.
Curcanul, alimentul fericirii
Se vorbeşte foarte mult despre carnea de pui atunci când sunt aduse în discuţie dietele şi slăbitul. Ceea ce poate nu ştiaţi este ca un alt tip “vedetă” de carne este cea de curcan, care pe lângă faptul că este slabă, scade apetitul şi chiar da o stare de bine, conţinând un tip de substanţă al cărei efect este asemănător cu cel al endorfinei, “hormonul fericirii”.
Pește gras pentru slăbire
Orice aliment poate fi consumat atâta timp cât mâncaţi cu moderaţie, chiar şi ciocolată sau orice fel de dulciuri. Unul dintre aceste alimentele considerate eronat că fiind interzis în diete este peştele gras: tonul, somonul, macroul, sardinele sau somnul. Grăsimea din peste nu este periculoasă, fiind bogată în acizi graşi nesaturaţi, aşadar peştele, chiar şi gras, este un element esenţial şi nu îngraşă.
Și fructele îngraşă
Deşi nu conţin zahăr aşa cum conţin dulciurile, şi fructoza din fructe se asimilează mai greu, şi aceasta îngraşă. Pofta nu înseamnă foame, iar pofta de dulciuri nu poate fi satisfăcută prin consumarea fructelor.
„Decât un kilogram de mere care nu taie pofta de dulce, mai bine mâncaţi o feliuţă de tort de ciocolată”, ne spune nutriţionistul Mihaela Bilic, care nu se declară a fi un mare fan al fructelor.