Prima pagină » Sanatate » Mama si copilul » Dr. Mary Aiken, cyberpsiholog, vorbeste despre efectele tehnologiei asupra copiilor

Dr. Mary Aiken, cyberpsiholog, vorbeste despre efectele tehnologiei asupra copiilor

11 oct. 2019, 17:00,
în Sanatate

Dr. Mary Aiken, cyberpsiholog, expert mondial in domeniul psihologiei comportamentului in mediul online, vine in Romania. Aceasta este invitatul principal la „The Cyber Effect”, cea mai mare conferinta dedicata efectelor tehnologiilor asupra copiilor. In timpul conferintei de sambata 12 octombrie, Dr. Mary Aiken va vorbi despre timpul de ecran la care sunt expusi copiii. De asemenea, va atinge si subiectul crizelor de tantrum ale copilului atunci cand i se ia tableta sau telefonul. Cyberbullying-ul, trollingul, siguranta adolescentilor in mediul online sunt alte subiecte ce vor fi dezbatute.

Sfaturi pentru parinti

Daca va ingrijoreaza dependenta comportamentala a copilului dumneavoastra fata de internet sau device-uri mobile, ar fi bine sa nu lipsiti de la acest eveniment. Parintii vor putea primi sfaturi concrete ce pot fi aplicate imediat in relatia copilului cu tehnologia si mediul online. Intrebari precum: „De la ce varsta ii pot da copilului meu un telefon?”, „Cat timp imi pot lasa copilul la calculator?” isi vor gasi raspunsul. Iar aceste raspunsuri vin de la un veritabil specialist in domeniu.

Prezenta la o emisiune a postului TV CBS, Dr. Mary Aiken a fost intrebata: „De la ce varsta ii pot permite copilului meu timp de ecran?”. Raspunsul acesteia a venit prompt: „Intrebarea e de la ce varsta este expus copilul la timpul tau de ecran? Caci un adult isi verifica mobilul in medie de 200 de ori pe zi. Si asta inseamna sa nu iti privesti copilul in ochi de 200 de ori pe zi”.

Dr. Mary Aiken, sursa de inspiratie a serialului „CSI:Cyber”

Dr. Mary Aiken este profesor la Universitatea East London si consilier la Centrul pentru Infractiuni Cibernetice al Europol. Desfasoara cercetari si traininguri cu numeroase agentii internationale, de la INTERPOL la FBI. Dependenta online, psihologia Internetului si siguranta personala cibernetica sunt cateva dintre temele sale de cercetare. Activitatea sa a inspirat serialul TV de pe CBS „CSI: Cyber”. Este autoarea volumului „The Cyber Effect”, declarata „cea mai buna lucrare stiintifica” de catre Nature. De asemenea, publicatia Times a declarat volumul „cartea anului” la categoria Gandire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *