Prima pagină » Coronavirus » Dr. Lucian Duță, despre pacienţii care au anticorpi şi primesc vaccin anti-covid: ”Se poate produce o furtună imunologică cu consecințe greu de anticipat”
Dr. Lucian Duță, despre pacienţii care au anticorpi şi primesc vaccin anti-covid: ”Se poate produce o furtună imunologică cu consecințe greu de anticipat”

Dr. Lucian Duță, despre pacienţii care au anticorpi şi primesc vaccin anti-covid: ”Se poate produce o furtună imunologică cu consecințe greu de anticipat”

11 feb. 2021, 10:46,
în Coronavirus

Campania de vaccinare anti-covid este în plină desfăşurare, atât în România, cât şi în afara graniţelor ţării noastre. Din dorinţa de a reveni la viaţa de dinainte de coronavirus, din ce în ce mai multe persoane se înscriu pe lista celor care vor să primească vaccinul. Unele voci din domeniu, inclusiv dr. Lucian Duță, afirmă însă că pot apărea efecte imprevizibile la cei care au deja anticorpi şi urmează totuşi să facă acest vaccin anti-covid.

Dr. Lucian Duță este fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. El a scris toate informaţiile, pe scurt, într-o postare pe Facebook. Cadrul medical consideră că toţi pacienţii, înainte de vaccin, ar trebui să fie foarte bine informaţi.

Redăm, mai jos, postarea integrală

”Medicină versus Propagandă

Orice medic căruia îi pasă câtuși de puțin, îi va comunica pacientului doritor de vaccin următoarele chestiuni de bun simț:

  1. Vaccinul de azi nu este vaccin, în sensul acceptat până acum un an. Pur și simplu s-a modificat definiția corespunzătoare, iar ceea ce primim azi se numește vaccin. Este doar un truc inventat pentru a se acoperi noțiunea de terapie genică.
  2. Este aproape sigur că această nouă terapie vă asigură imunitatea temporară față de o anumită versiune a virusului (adică nu știm dacă este eficient față de tulpini noi -gen britanică sau sud-africană).
  3. Știm cu aproximație efectele adverse pe termen scurt, dar nu și pe termen lung. Nu știm cu precizie dacă acest vaccin îți va provoca o boală oncologică peste câțiva ani.
  4. Este posibil ca vaccinarea în masă să fie un fiasco. Acest lucru se poate întâmpla în mod real dacă nu reușim să vaccinăm un număr semnificativ de oameni într-un interval scurt.
  5. Chiar dacă nu te vaccinezi, există scheme terapeutice foarte eficiente care, dacă se aplică la timp, vei traversa relativ ușor episodul de boală.
  6. Este de evitat fenomenul de hiperstimulare imunologică adică de biciuire, de supraturare a sistemului imunitar, pentru că poate avea efecte imprevizibile. Cu alte cuvinte este de la sine înțeles că ar trebui măsurat nivelulul de anticorpi specifici înainte de vaccinare! Ce rost are să vaccinezi un pacient care deja are anticorpi în urma procesului natural de imunizare știut sau nu?!
  7. S-a observat că există pacienți care dezvoltă boala după prima doză de vaccin. Rezultă două ipoteze: ori pacientul era infectat în momentul vaccinării, ori s-a infectat ulterior administrării primei doze. Ceea ce ne duce logic la gândul că anterior administrării primei doze ar fi necesar un test PCR. Dacă testul este pozitiv, este de bun simț că NU ar trebui să facem vaccin -pentru că s-ar produce efectul de hiperstimulare imunologică arătat la pct-ul 6, iar organismul ar fi supus la doi factori de stress: virusul propriu-zis dar și vaccinul!
  8. Imunitatea oferită după prima doză de vaccin este relativ modestă, ceea ce face necesară administrarea unei doze de rapel. S-a observat că unii pacienți dezvoltă boala chiar și după a doua doză. Este consecința faptului că pacientul se infectează între cele două momente ale administrării vaccinului. Ceea ce înseamnă că înainte de a doua doză de vaccin, pacientul ar trebui să beneficieze din nou de un test PCR, pentru a evita fenomenul de hiperstimulare. Dacă testul PCR este pozitiv, înainte de administrarea rapelului, ce rost are să-i dai pacientului a doua doză de vaccin?! Pentru că este evident că se va produce o furtună imunologică cu consecințe greu de anticipat.

PS: Medicina este o meserie făcută de oameni care încearcă să facă ceva concret pentru alți oameni loviți de suferința bolii”.

Medicină versus Propagandă

Orice medic căruia îi pasă câtuși de puțin , îi va comunica pacientului doritor de vaccin…

Publicată de Lucian Duta pe Miercuri, 10 februarie 2021

 

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Cum arată și la ce preț se vinde o garsonieră din Capitală fără geamuri și fără uși. "Garsoniera-dezastru" se află în Berceni
Playtech.ro
Andreea Marin s-a dezlănțuit! A uitat că e filmată și și-a dat frâu liber fericirii. Imaginile...
observatornews.ro
Cod roşu de caniculă în 15 judeţe şi Capitală. Când încep să scadă temperaturile
Playsport.ro
Descoperirea misterioasă dintr-o criptă, legată de Vlad Țepeș, care ar putea rescrie istoria...
Evz.ro
Tărâmul din România unde timpul se roagă. O comoară pentru veșnicie
realitatea.net
Testul IQ care le dă bătăi de cap elevilor de clasa a IV-a: câte triunghiuri sunt, de fapt, în imagine?
SportpeSurse
Marea gimnastă a României ajunsă măicuță la mănăstire. Cum a ajuns o speranță a sportului autohton să fie o figură importantă a Bisericii Ortodoxe
Playtech.ro
Mamaia vs. Grecia: Cât costă șezlongurile, mâncarea și berea în 2025. Comparație surprinzătoare pentru turiști
Dailybusiness.ro
Ce să NU faci niciodată la un interviu de angajare. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o pui: „Îți arată adevărul dincolo de aparențe”
RomaniaTV
Apare moneda de 1 leu în România. BNR anunţă că este disponibilă pe piaţă din 7 iulie 2025
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Este anunţul momentului pentru milioane de români
redactia.ro
Cine este omul care și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`