Prima pagină » National » Dr. Laura Zarafin, despre motivul pentru care pacienții din Spitalul Foișor au fost mutați: „În medicină se acționează întotdeauna după gradul urgenței”

Dr. Laura Zarafin, despre motivul pentru care pacienții din Spitalul Foișor au fost mutați: „În medicină se acționează întotdeauna după gradul urgenței”

11 apr. 2021, 19:46,
Bianca Rebegea în National

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina, a postat un mesaj pe o rețea de socializare, în care a vorbit despre motivul pentru care pacienții din Spitalul Foișor au fost mutați.

Medicul spune că pneumonia bilaterală prin infecție cu SARS-CoV-2, cu afectări pulmonare de peste 75% documentate computer tomografic, cu insuficiență respiratorie acută hipoxemică reprezintă urgență.

„Nu se alege între categorii de pacienți, se alege în funcție de urgenţe. Așa este de când lumea și pământul.

Atâta timp cât numărul infectatilor crește și crește și numărul pacienților critici de peste 2 săptămâni, atâta timp cât sunt PLINE ATI-urile din spitalele ce îngrijesc pacienți Covid, atâta timp cât UPU-urile sunt aprospe pline de pacienți Covid 19 ce ar necesita îngrijiri în secții ATI, atât timp cât în spitalele Covid și suport Covid, pe secțiile celelalte (chirurgie generală, ortopedie, urologie, neurochirurgie, medicală, neurologie, etc etc) sunt internați pacienți cu forme severe de Covid 19 care ar trebui sa ajungă într-un ATI, este CLAR că nu ai altă soluție decât să deschizi ATI-uri!!!!!”, a scris medicul.

Dr. Laura Zarafin: „Protezele de sold și/ sau de genunchi nu reprezintă în nici un caz urgențe imediate, amenințătoare de viață”

Dr. Laura Zarafin spune că în medicină se acționează întotdeauna după gradul urgenței, iar pneumonia bilaterală prin infecție cu SarsCov2, cu afectări pulmonare de peste 75% documentate computer tomografic, cu insuficiență respiratorie acută hipoxemică reprezintă urgență.

Nu poate nimeni garanta nimic în această boală, totuși este inadmisibil să nu încerci măcar să salvezi semeni de-ai tăi care se luptă pentru fiecare respirație.

Restul, scandalul, can can ul, eternele lupte politice în acest moment absolut dăunătoare, modul de comunicare, dorința permanentă de a stârni oamenii, de a-i incita la ură, toate acestea ne vor costa pe toți într-un fel sau altul.

În medicină se acționează întotdeauna după gradul urgenței, iar protezele de sold și/ sau de genunchi nu reprezintă în nici un caz urgențe imediate, amenințătoare de viață .

Pneumonia bilaterală prin infecție cu SarsCov2, cu afectări pulmonare de peste 75% documentate computer tomografic, cu insuficiență respiratorie acută hipoxemică reprezintă URGENȚĂ.„, a scris Laura Zarafin.

Dr. Laura Zarafin: „Eu nu mai puteam să tac pe acest subiect”

Medicul atenționează că dacă lucrurile nu se ameliorează, iar ritmul infectărilor se va menține, vor urma și alte ATI-uri.

Nu mai întărâtați oamenii degeaba. De altfel, din păcate, dacă ritmul infectărilor se va menține, vor urma și alte ATI-uri.

TRIST. AM PICAT TESTUL SOLIDARITĂȚII ..

PS Iar eu nu mai puteam să tac pe acest subiect”, a scris dr. Laura Zarafin în postarea de pe Facebook.

Dr. Laura Zarafin, reacție la protestele anti-restricții: „Virusul acesta există”

Dr. Laura Zarafin spune că restricțiile din prezent sunt absurde, deoarece este normal să faci sport în aer liber, este normal să te plimbi pe malul mării, este normal să lași copiii la școală, unde este un mediu controlat, cu măsurile de protecție corespunzătoare, dar cu aerisire în anumite intervale. Medicul este de părere că avem nevoie de măsuri de bun simț.

„Există restricții absurde și există restricții care sunt impuse de logica bunului simț. Virusul acesta există. Este clar ca este ceva cu care noi nu ne-am mai confruntat până acum și vă spune un medic care are 30 de ani vechime și care vede de un an numai forme critice.

De ce este diferit? Pentru că în momentul în care intră vezi pacientul când ajunge la o limită, saturația în loc să crească scade. Deși am fost preveniți de colegii noștri italieni, până când nu am văzut cu ochii noștri nu am crezut acest lucru.

Restricțiile absurde, după părerea mea. Este normal să faci sport în aer liber, este normal să te plimbi pe malul mării, este normal să lași copiii la școală unde este un mediu controlat,cu măsurile de protecție corespunzătoare dar cu aerisire în anumite intervale. Soluția este să se adopte măsuri de bun simț.”

Se merge într-o direcție complet greșită în momentul în care îți acuzi medicii. De aceea nu a fost o invitație veniți voi în locul nostru, a fost o invitație făcută cu drag să vină să vadă cu ochii lor, pentru că noi nu avem cum să descriem în cuvinte ceea ce vedem”, a spus medicul Laura Zarafin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *