Prima pagină » Local » Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași cere eliberarea, pe bază de rețetă medicală a antiviralului Favipiravir. Statul ar trebui să deconteze acest medicament
Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași cere eliberarea, pe bază de rețetă medicală a antiviralului Favipiravir. Statul ar trebui să deconteze acest medicament

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași cere eliberarea, pe bază de rețetă medicală a antiviralului Favipiravir. Statul ar trebui să deconteze acest medicament

26 oct. 2021, 14:11,
în Local

Într-o intervenţie, dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași precizează faptul că munca medicilor ar fi mai uşoară dacă s-ar permite eliberarea, pe baza unei reţete medicale a antiviralului Favipiravir, în toate farmaciile. De altfel, statul ar trebui să deconteze acest medicament.

Tratarea pacienţilor cu Favipiravir ar putea duce la o scădere a internărilor şi mai ales o reducere a transformării cazurilor medii în cazuri severe.

Favipiravir ar trebui să poate fi achiziţionat din farmacii, susţine dr. Florin Roșu

Dr. Florin Roșu a vorbit despre faptul că, în aceste momente, în farmacii nu se găseşte antiviralul Favipiravir, tratament care ar putea reduce apariţia cazurilor severe. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase face apel la autorităţi de a reglementa acest medicament şi de a-l deconta pentru pacienţii bolnavi de COVID-19. Administrarea medicamentului ar putea duce la scăderea internărilor din spitale:

Continuăm să îngrijim pacienţi COVID-19. În cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi a secţiei externe de la Lețcani îngrijim, în aceste momente, un număr de peste 250 de persoane ce prezintă forme medii spre severe ale patologiei COVID-19. Iar în cele trei Terapii Intensive îngrijim peste 60 de pacienţi. Propun ca antiviralul, Favipiravir să poată să fie eliberat din farmaciile cu circuit deschis. Desigur, acesta va fi eliberat pe bază de rețetă completă, eliberată de medicul specialist, medicul de familie, să fie decontată de către stat. Acest lucru ne-ar duce la mai puţine internări în cadrul spitalului şi reducerea transformarării a formelor medii în forme severe şi tratarea pacienţilor la domiciliu.

Dr. Florin Roșu vine cu un plan pentru combaterea pandemiei, după ce peste 200 de pacienți sunt infectați cu Covid-19 la Iași

În urmă cu doar câteva zile, medicul Florin Roșu considera că, pentru a combate pandemia de COVID-19 este necesară instituirea unui comitet de specialiști din domeniile conexe celor de infecțioase care să vină cu un plan pe termen scurt și mediu:

„Vin cu o nouă propunere în ceea ce reprezintă combaterea pandemiei, şi anume, formarea de urgenţă a unui comitet din care să facă parte şefii disciplinelor de pe boli infecţioase, de pe epidemiologie, toţi care activează în cadrul universtatilor şi facultăţilor de pe teritoriul României de medicină generală pentru a realiza un plan pe termen scurt şi mediu astfel încât să stăvilim răspândirea virală. Un plan creat de specialişti în domeniu, care ulterior să fie asumat de decidenţii politici. Sigur, toate aceste trebuiesc dublate de continuare vaccinării, dar va fi explicat printr-o modalitate ştiinţifică, medicală printr-o competentă din punct de vedere al îngrijirii pacienţilor. Planul să fie prezentat, explicat într-o conferinţă de presă în care să fie prezenţi persoanele care la-au elaborat şi totodată să răspundă clar tuturor informaţiilor eronate existente în spaţiul public vis-a-vis de vaccinare”, a mai spus medicul Florin Roșu.

De asemenea, medicul a precizat că 99 la sută din pacienții internați la Spitalul de Boli Infectioase din Iași sunt nevaccinați anti-Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *