Prima pagină » Local » Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași, despre lucrările de modernizare ale unității medicale
Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași, despre lucrările de modernizare ale unității medicale

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași, despre lucrările de modernizare ale unității medicale

23 nov. 2022, 17:33, 1 ,
în Local

Facem pași mici dar siguri pentru a eficientiza și îmbunătăți continuu serviciile Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași aflat în slujba ieșenilor dar și a celor din regiunea Moldovei, atunci când vorbim de afecțiunile din sfera infecto-contagioasă. O facem pe de-o parte păstrându-ne empatia și omenia atunci când este vorba de tot ce ține de îngrijirea pacienților.

Pe de altă parte luăm toate măsurile și accesăm toate oportunitățle care ne permit realizarea unui cadru proprice desfășurării activităților medicale și administrative, un pachet necesar pentru ca Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași să fie vechi prin tradiție dar consolidat și updatat la nevoile medicale actuale ale societății.

Avem toate șansele ca în primăvara anului viitor să reluăm lucrările pentru consolidarea Pavilionul Administrativ având banii necesari realizării acestei lucrări, cu ajutorul Ministerului Dezvoltării Regionale, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Bugetul de stat va acoperi aprope 90 la sută din costurile investiției. Dintr-un total de 6.087.721,98 lei (valoare cu TVA), bugetul de stat finanțează proiectul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva „ Iași cu 5.397.532,20 lei (valoare cu TVA), suplimentare imperios necesară din cauza devizului tehnic care a suportat modificări de-a lungul timpului, deviz justificat riguros și punctual de echipa serviciului administrativ care cunoaște și susține proiectul în fața autorităților.

Parte din nota de fundamentare privind actualizarea deviziului general și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul investiției ”Consolidare , reabilitare și refuncționalizare Pavilion Administrativ” ” Pe parcursul execuției, după efectuarea în totalitate a desfacerilor, s-a constatat că degradările structurale sunt mult mai mari decât cele estimate la faza de relevare, expertizare și proiectare, drept perntru care sunt necesare lucrări suplimentare pentru a asigura cerințele de stabilitate și siguranță a clădirii. Menționăm că această clădire are peste 100 de ani.”

Restul de 690.189,78 lei vor însemna suportul Consiliului Județean Iași , autoritatea în subordinea căreia se află spitalul și din fondurile proprii ale spitalului.

Odată includerea acestor bani în bugetul spitalului putem demara procedurile de licitație pentru atruibuirea lucrărilor la obiectivul proiectului.

Corpul de clădire aflat în apropierea triajului spitalului nu a mai putut fi folosit din 2019 când, toată activitatea personalul administrativ a fost mutată la parterul pavilionului1. De atunci ne susținem cauza în fața autorităților județene, locale și naționale iar rezultatele au fost pe măsura eforturilor depuse.

Proiectul de ”Consolidare, reabilitare și refuncționalizare Pavilion Administrativ” este doar unul din planurile noastre pentru anul 2023.
Considerăm că o acțiune cu caracter de maximă urgență este lucrarea de reparație a gardului care împrejmuiește curtea spitalului pentru care sperăm să demarăm lucrările de asemenea în primăvara anului viitor.

În plus, așteptăm răspunsul Companiei Naționale de Investiții cu privire la avizarea proiectului ” Construire pavilion 8, corp de clădire care va permite îmbunătățirea și eficientizarea activității personalului medical al Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași .

Comentarii
  • Pentru managerul Rosu: in BPOC, BP vine de la BRONHOPNEUMOPATIE, si nu de la BRONHOPNEUMONIE, da? Mai invatam si noi? Nu de alta, dar mai usor o intrebi pe nevasta-ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *