Prima pagină » Local » Dr. Florin Roșu, despre cazul unei paciente din Ucraina suspectă de meningită
Dr. Florin Roșu, despre cazul unei paciente din Ucraina suspectă de meningită

Dr. Florin Roșu, despre cazul unei paciente din Ucraina suspectă de meningită

15 apr. 2022, 10:44,
în Local

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a transmis detalii despre cazul unei paciente refugiate din Ucraina suspectă de meningită. Tânăra a ajuns la Spitalul Sf. Spiridon din Iași cu simptome specifice patologiei.

Medicii au descis transferarea pacientei la unitatea medicală de boli infecțioase. După ce i s-au efectuat investigații suplimentare, diagnosticul de meningită nu a fost confirmat.

„Oameni pentru oameni!
Ni se confirmă încă o dată că empatia trebuie să facă parte din tratamentul administrat fiecărui pacient în parte. De aceea facem tot ce trebuie pentru a îngriji de corp și minte deopotrivă.
Pacientă din Ucraina alungată de război în România împreună cu prietene care o știau de o viață a ajuns la spitalul nostru cu ….observație de meningită, după ce a fost investigată in UPU Spiridon unde a ajuns cu febră 40 grade, cefalee, și crize tonico- clonice.

La prezentarea în triaj, în urma evaluării s-a constatat că este subfebrilă 37,4 grade C, custare generală discret influențată, conștientă și greu cooperantă neștiind limba română, fără simptomatologie specifică observației medicale pentu care a fost direcționată către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”. Pacienta a fost supusă evaluării clinice și paraclinice iar rezultatul puncției lombare a relevat absența reacției inflamatorii infirmându-se astfel diagnosticul de meningită.
Crizele tonico-clonice (convulsii) repetitive au fost motivul pentru care am solicitat investigații neurologice suplimentare pentru care a primit tratament de specialitate pe care va trebui să-l respecte pentru a-și crește calitatea vieții.

Chiar dacă patologia infecțioasă a fost infirmată, prin HLG în limite normale, parametri inflamatori în limite normale, în cele 4 zile în care a fost internată în spital a beneficiat de suport emoțional discutând de câte ori a avut nevoie cu translatorul din rândul rezidenților noștri căruia a avut încredere să –i spună suferința prin care trece, motivele pentru care nu lua un tratament deși patologia cronică o impunea și chiar să îl considere prieten.
Ne bucurăm că au încredere în noi și ne dorim ca barierele de limbaj să nu fie un factor care să-i oprească în a cere ajutor”, a transmis dr. Florin Roșu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *