Prima pagină » Local » Dr. Florin Roşu, despre caracteristicile speciale ale tulpinei Omicron: „Pacienţii nu dezvoltă forme severe” – VIDEO
Dr. Florin Roşu, despre caracteristicile speciale ale tulpinei Omicron: „Pacienţii nu dezvoltă forme severe” - VIDEO

Dr. Florin Roşu, despre caracteristicile speciale ale tulpinei Omicron: „Pacienţii nu dezvoltă forme severe” – VIDEO

25 ian. 2022, 17:02,
în Local

Medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a transmis astăzi, 25 ianuarie 2022, care sunt caracteristicile speciale ale valului cinci al pandemiei, unde virusul „protagonist” este tulpina Omicron.

Astfel, medicul infecţionist explica că pacienţii infectaţi cu această nouă mutaţie a noului coronavirus dezvolta forme medii într-o proporţie mult mai mare.

„Aşa cum fiecare val pandemic a prezentat caracteristici speciale, nici valul cinci nu face deosebire. În consecinţă pacienţii care prezintă Covid-19 cu tulpina Omicron nu dezvolta forme severe într-o proporţie mare astfel încât presiunea pe secţiile ATI este comparativă mai mică cu valul patru. În schimb, există forme medii în proporţie mult mai mare. Din fericire, în momentul de fata s-a implementat acest sistem al centrelor de evaluare, un sistem foarte bun care vine în întâmpinarea pacienţilor pozitivi. Aceştia fiind monitorizaţi, consultaţi atât din punct de vedere clinic şi paraclinic, iar după o internare de zi, de câteva ore, pot fi trataţi în sistem ambulatoriu la domiciliu primind medicaţia corespunzătoare”, a transmis dr. Florin Roşu.

Ce spune medicul Florin Roşu despre infectarea cadrelor medicale cu Covid-19

În continuarea declaraţiei sale, dr. Florin Roşu susţine că valul cinci este caracterizat şi de gradul de îmbolnăvire a cadrelor medicale.

„Un alt fapt caracteristic acestui val este gradul de îmbolnăvire a cadrelor medicale. Aşa cum am observat în Africa de Sud unde peste 20 la sută din cadrele medicale s-au îmbolnăvit, acest lucru începe să ne îngrijoreze şi pe noi pentru că de la zi la zi observăm cum creşte numărul persoanelor care activează în sistemul sanitar şi prezintă Covid-19. Din fericire, în momentul de faţă am reuşit să echilibrăm situaţia, actul medical neavând de suferit”, a transmis dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Situația Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 25 ianuarie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 80747 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 466 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 31 externări și 42 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 2114.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 320 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 237 realizate de DSP Iași, 73 de SAJ Iași și 10 de Ambulanța Privată Dacomed.

De precizat faptul că la nivel național astăzi, 25 ianuarie 2022, s-au înregistrat peste 19.000 de cazuri de infectare cu Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *