Prima pagină » Local » Dr. Florin Roşu, despre boala Lyme: „Rugăm persoanele care știu că au fost mușcate de căpușe să se adreseze trajului Spitalului de Boli Infecțioase”
Dr. Florin Roşu, despre boala Lyme: „Rugăm persoanele care știu că au fost mușcate de căpușe să se adreseze trajului Spitalului de Boli Infecțioase

Dr. Florin Roşu, despre boala Lyme: „Rugăm persoanele care știu că au fost mușcate de căpușe să se adreseze trajului Spitalului de Boli Infecțioase”

26 aug. 2022, 18:39, 1 ,
BZI.ro, în Local

Dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi face apel la colaborare interdiciplinară atât atât din partea pacienților, cât și din partea cadrelor medicale de altă specialitate.

Medicul a transmis că mulți pacienții care primesc diagnostic de boală Lyme prin analiza efectuată în laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase se adresează unității medicale după ce tratamentul pentru simptomele pe care le resimt de ceva vreme nu a funcționat.

„Facem apel la colaborare interdiciplinară. Activitatea medicală în ceea ce privește evaluarea și tratarea pacienților cu suspiciune de LYME ne determină să solicităm sprijin și colaborare atât din partea pacienților cât și din partea cadrelor medicale de altă specialitate.
Mulți dintre pacienții care primesc diagnostic de boală LYME prin analiza efectuată în laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase povestesc că se adresează spitalului nostru după ce tratamentul pentru simptomele pe care le resimt de ceva vreme nu a funcționat. Întrebați dacă au prezentat mușcătură de căpușă, având în vedere că analizele serologice confirmă prezența virusului în sânge, mulți dintre ei nu își amintesc sau nu au prezentat manifestări la nivel cutanat”, a spus medicul Florin Roșu.

Dr. Florin Roşu: „Boala Lyme este o boală determinată de căpușă”

Dr. Florin Roşu susține că boala Lyme este determinată de căpușe, iar în unele cazuri această căpușă este purtătoare a infecției cu Borrelia burgdorferi, virus care cauzează boala LYME și pe care îl transmite prin mușcătură. Simptomele acestei boli se pot confunda cu semnele unor afecțiuni de natură reumatologică.

„Boala Lyme este o boală determinată de căpușă. În unele cazuri această căpușă este purtătoare a infecției cu Borrelia burgdorferi, virus care cauzează boala LYME și pe care îl transmite prin mușcătură. Sunt situații în care nu se evidențiază modificări vizibile la nivel cutanat, însă dacă boala a fost contactată aceasta își urmează cursul.
Într-o formă medie de boală simptomele se pot confunda cu semnele unor afecțiuni de natură reumatologică.

De aceea, facem apel la colegii noștri de alte specialități medicale, atunci când pacientul prezintă manifestări polisimptomatice(artrite, artralgii( dureri de articulații), cefalee, manifestare cutanată (eritem migrator, erupții) să aibă în vedere un diagnostic diferențiat. În acest fel pacientul va primi tratament etiologic având în vedere cauza și nu efectele”, a mai spus managerul Spitalului de `Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Florin Roșu: „Rugăm persoanele care știu că au fost mușcate de căpușe să se adreseze trajului”

De asemenea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi  roagă persoanele care știu că au fost mușcate de căpușe, după extragerea în siguranță a insectei, să se adreseze trajului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase pentru profilaxie.

De la începutul anului, 11 pacienți au fost tratați în regim de spitalizare pentru boala LYME și alți 38 s-au adresat spitalului pentru investigații sau evaluare.

„De asemenea rugăm persoanele care știu că au fost mușcate de căpușe, după extragerea în siguranță a insectei, să se adreseze trajului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase pentru profilaxie. În urma discuției cu medicul curant se va stabili necesitatea ținerii sub observație a cazului și pașii de urmat.
De la începutul anului 11 pacienți au fost tratați în regim de spitalizare pentru boala LYME și alți 38 s-au adresat spitalului nostru pentru investigații sau evaluare”, a ,mai transmis medicul Florin Roșu.

Comentarii
  • Un pacient de la infectioase

    Noi am vrea sa venim dar la triaj aveți cele mai mari jigodii posibile….niște oameni fără scrupule….care tipa și urla ca ii deranjam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *