Prima pagină » Local » Dr. Florin Roşu cere lockdown de două săptămâni: „Îngrijim pacienţi la capacitate maximă” – VIDEO
Dr. Florin Roşu cere lockdown de două săptămâni: „Îngrijim pacienţi la capacitate maximă” - VIDEO

Dr. Florin Roşu cere lockdown de două săptămâni: „Îngrijim pacienţi la capacitate maximă” – VIDEO

08 oct. 2021, 14:54,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Medicul Florin Roşu a transmis astăzi, 8 octombrie 2021, faptul că în cadrul unităţii medicale de boli infecţioase se îngrijesc pacienţi la capacitate maximă. De asemenea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi cere un lockdown de două săptămâni pentru a remedia problemele existente.

„Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi continua să îngrijează pacienţi Covid-19 pozitivi la capacitate maximă. În fiecare zi externam pacienţi, dar din nefericire locul acestora este imediat ocupat de un pacient care necesită internare, îngrijire de specialitate şi de cele mai multe ori suport din punct de vedere al oxigenului maximal. Din punctul meu de vedere este momentul iniţierii unui lockdown de cel puţin două săptămâni. Acest lucru fiind dublat de obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele didactice, dar şi alte categorii profesionale care sunt expuse riscului şi contactului interuman prelungit”, a transmis dr. Florin Roşu.

Florin Roşu, despre vaccinarea anti-Covid-19

Mai mult decât atât, mangerul unităţii medicale de boli infecţioase, dr. Florin Roşu, îndeamnă cetăţenii să se vaccineze anti-Covid-19 deoarece nici acum nu este târziu.

„Cu riscul oprobriului, disperarea din ochii pacienţilor, oboseală fizică şi pshica a colegilor mei, consider aceste măsuri ca fiind oportune. Nu este târziu să ne vaccinăm nici acum, efectele le vom vedea peste o lună când,datorită creşterii ratei de vaccinare, numărul pacienţilor cu forme severe şi care necesită internare va intra pe o fază de platou, urmată de o scădere treptată”, a conchis medicul ieşean.

Ce spune dr. Vasile Cepoi despre situația pacienților ventilați mecanic

Medicul nefrolog a declarat că în dimineața zilei de astăzi erau 12 pacienți ventilați mecanic, dintre care 10 infectați cu Covid-19 și doi cu alte afecțiuni. Mai mult decât atât, acesta susține că se află în imposibilitatea de a trata pacienți care nu au Covid-19 din cauza lipsei locurilor în unitățile medicale ieșene.

„Dimineaţa eram în situaţia în care aveam 10 pacienţi ventilaţi mecanic cu Covid-19, şi 2 pacienţi ventilaţi mecanic fără Covid-19, cu alte afecţiuni pe care nu aveam unde să-i punem. Ce vreau să spun cu asta, datorită acestei incidentei crescute a cazurilor grave suntem în imposibilitate de a trata pacienţi care nu au Covid-19, ceea ce trebuie să ne dea de gândit. Suntem în momentul de faţă cu toţii angajaţi şi implicaţi de la dl. prefect, CJ Iaşi, Primărie şi Spitalul de Boli Infecţioase, DSP, în încercarea de a deschide cât mai repede unitatea de la Leţcani care ne-ar mai da o gură de oxigen, nu ştiu pentru cât timp, pentru că v-am mai spus în unităţile UPU sunt foarte mulţi pacienţi car evor ocupa rapid locurile pe care le vom deschide acolo”, a spus directorul DSP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *