Prima pagină » Actualitate » Dr. Flavia Groșan, despre producătorii care îi dau dreptate: „Mă tem că am deschis Cutia Pandorei. Amin”
Dr. Flavia Groșan, despre producătorii care îi dau dreptate: „Mă tem că am deschis Cutia Pandorei. Amin”

Dr. Flavia Groșan, despre producătorii care îi dau dreptate: „Mă tem că am deschis Cutia Pandorei. Amin”

15 apr. 2021, 17:27,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Medicul Flavia Groşan afirmă faptul că producătorii îi dau dreptate, în ceea ce privește oxigenul administrat în concentraţii foarte mari devine toxic după două zile. Într-o postare publică făcută pe pagina sa de Facebook, dr. Groșan menționează faptul că a deschis „Cutia Pandorei” şi a ținut să adauge că şi preşedintele Societăţii Române de Anestezie și Terapie Intensivă, dr. Şerban Bubenek, îi dă dreptate.

„Nu pot să cred. Uite că producătorii îmi dau dreptate. Mă tem că am deschis Cutia Pandorei. Amin

„Producătorii avertizează că oxigenul este potenţial toxic după două zile la concentraţii care depăşesc 40%. Aceștia arată că administrarea de oxigen trebuie să se realizeze cu prudenţă, iar doza trebuie adaptată necesităţilor individuale ale pacientului”, a transmis dr. Flavia Groșan.

Monitorizarea regulată a tensiunii arteriale este necesară

Medicul Flavia Groșan a transmis faptul că este absolut necesară monitorizarea regulată a tensiunii arteriale sau monitorizarea semnelor clinice. Doctorul menționează că scopul este de a utiliza cea mai redusă concentrație de oxigen.

„Este necesară monitorizarea regulată a tensiunii arteriale a oxigenului sau efectuarea pulsoximetriei şi monitorizarea semnelor clinice. Scopul este să se utilizeze întotdeauna cea mai redusă concentraţie eficace de oxigen în aerul inhalat pentru fiecare pacient, ceea ce înseamnă cea mai redusă doză necesară pentru menţinerea unei saturaţii > 90%. Concentraţiile mai mari trebuie administrate pe o perioadă cât mai scurtă posibil, fiind însoţite de monitorizarea atentă a valorilor gazului din sânge”, se mai precizează în prospect.

Avertisment și de la președintele SRATI”, a scris dr. Flavia Groşan, pe pagina de Facebook.

Dr. Flavia Groşan, răspuns pentru toți criticii

Dr. Flavia Groşan, medicul care a împărţit ţara în două cu declaraţiile sale controversate, se apără şi spune că ea nu a apărut din spuma mării, ci a făcut cercetare de calibru, dar acum nu mai are timp de ştiinţă.

„Doamnelor si domnilor, vorbiți de studii clinice. Eu nu am apărut din spuma marii. Eu am făcut cercetare de mare calibru ca Principal Investigator in multe studii clinice de mare anvergura internațională. Acum folositi acele medicamente, iar eu am fost acolo, cum unii nu vor fi niciodată in viața asta.

Toate se fac la timpul lor. Acum nu mai am timp de știința. Acum folosesc ce am învățat din ele, aplic si vindec oameni. Va pupa mama!

PS Hai, gata cu vorbăria. Intru pe front. Acolo se câștiga bătăliile. Nu cu un ochi pe Netflix si cu altul pe pagina de FB a doctoriței afurisite din Oradea sa vedem ce a mai postat pe pagina. :)))))”, a scris dr. Flavia Groşan, pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`