Prima pagină » International » Dr. Fauci consideră că SUA va avea un vaccin anti-covid în decembrie
Dr. Fauci consideră că SUA va avea un vaccin anti-covid în decembrie

Dr. Fauci consideră că SUA va avea un vaccin anti-covid în decembrie

27 oct. 2020, 11:30,
George Cristian în International

Dr. Anthony Fauci spune că un vaccin Covid-19 ar putea fi disponibil în Statele Unite înainte de sfârșitul anului, în decembrie, dacă se va dovedi a fi „sigur și eficient”. Omul de știință al guvernului SUA i-a spus lui Andrew Marr de la BBC că primele doze limitate vor merge la oameni în funcție de o stabilire a priorităților – și că vor dura „câteva luni până în 2021” înainte ca acestea să fie disponibile pe scară mai largă.

El a adăugat că vaccinul nu va înlocui necesitatea ca măsurile de sănătate publică să fie în vigoare pentru a ajuta la protejarea oamenilor de virus pentru o perioadă considerabilă de timp.

Vaccinarea trebuie să cuprindă un procent mare al populaţiei

Dr. Fauci este de părere că, pentru ca vaccinul să aibă efect, un procent mare din populaţie trebuie să se vaccineze. Totuşi, reputatul om de ştiinţa considera că acest lucru va fi posibil doar în al doilea sau al treilea trimestru al anului viitor:

„Vorbim despre vaccinarea unui procent mare al populației, astfel încât să putem avea un impact semnificativ asupra dinamicii focarului. Însă, cel mai probabil, acest lucru nu va fi posibil până în al doilea sau al treilea trimestru al anului viitor”, a mai spus specialistul american.

Anthony Fauci a fost criticat în repetate rânduri de Donald Trump

Donald Trump, preşedintele SUA, l-a criticat în nenumărate rânduri pe medicul american. Într-o intervenţie televizată, Donald Trump l-a numit ” idiot” şi a spus că oamenii nu mai doresc să audă despre COVID-19.

„Oamenii s-au săturat să audă vorbindu-se despre COVID”, a declarat Trump într-o discuţie telefonică cu membri ai echipei sale de campanie, la care au avut acces mai multe media americane.

„Oamenii spun: ‘lăsaţi-ne în pace’. S-au săturat. S-au săturat să audă de Fauci şi de toţi aceşti idioţi”, a adăugat el, potrivit Politico. Încă de la începutul pandemiei, preşedintele SUA a adoptat, în cele mai multe rânduri, o poziţie contrară sfaturilor medicale din Statele Unite ale Americii. Trump a ieşit ori de câte ori a avut ocazia şi a lansat diverse acuze. Totuşi, preşedintele Donald Trump s-a infectat cu COVID, el stând câteva zile internat într-un Spital Militar.

Când va ajunge vaccinul în România

În funcţie de evoluţia oamenilor de ştiinţă, vaccinul ar putea ajunge în România la începutul lunii ianuarie, susţine Nelu Tătaru. Ministrul a vorbit, în urmă cu ceva timp, la un post de televiziune, despre momentul în care România se va putea vaccina anti-covid. Totuşi, în prima fază, autorităţile din România vor vaccina doar persoanele de risc:

„S-ar putea în decembrie, ianuarie să avem prima tranșă de 30 de milioane de doze la nivelul Comunității Europene. Noi beneficiem de acel 4%, adică 1.290.000 de doze pe care să le dăm la grupele de risc și în general la persoanele expuse, cum este personalul medical”, a adăugat ministrul Sănătății.

„Se lucrează. Sper ca în a doua jumătate a anului viitor să putem avea acest vaccin, dar până atunci trebuie să trecem cu precauție peste tot ce înseamnă primul val al pandemiei”, a mai spus Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *