Prima pagină » Titlurile zilei » Dr. Elena Mitrofan, managerul Spitalului CF Iași, a chemat poliția ca să-i păzească ușa. Și-a ieșit din minți când a fost întrebată de banii investiți în modernizarea biroului – FOTO

Dr. Elena Mitrofan, managerul Spitalului CF Iași, a chemat poliția ca să-i păzească ușa. Și-a ieșit din minți când a fost întrebată de banii investiți în modernizarea biroului – FOTO

16 feb. 2024, 02:00, 41 ,
Cristina Doroftei, în Titlurile zilei

Scandal de proporții la Spitalul Clinic CF Iași, după ce managerul dr. Elena Cristina Mitrofan și-a ieșit din minți. Acest lucru s-a întâmplat pentru că reporterii BZI au încercat să vadă biroul în care s-au investit zeci de mii de lei, dar s-au izbit de o atitudine sfidătoare

Ieri, reporterii BZI au intrat în posesia unei informații privind sumele care au fost alocate pentru renovarea biroului dr. Elena Cristina Mitrofan, managerul Spitalului Clinic CF Iași. Astfel că s-au deplasat la fața locului pentru a vedea cum arată acesta, dar s-au izbit de refuzul vehement al dr. Elena Mitrofan. Inițial, aceasta a spus că nu are nimic de ascuns, ca mai apoi să pună agenții de pază în fața ușii, iar la final să cheme polițiștii.

Atitudinea sfidătoare a dr. Elena Cristina Mitrofan, managerul Spitalului Clinic CF

Managerul Elena Mitrofan a refuzat să spună care sunt motivele ce au determinat-o să ascundă această investiție realizată cu bani din bugetul spitalului. Enervată la culme de insistențele reporterilor de a face poze cu mobilierul din biroul proaspăt renovat și dotat, dr. Mitrofan a chemat și polițiștii în ajutor. Aceasta nu a avut argumente concrete prin care să demonstreze de ce nu permite accesul în spațiul care se află într-un spital de stat.

Este revoltător felul în care un manager al unei unități medicale a reacționat, făcând abuz de putere și considerând că poate restricționa accesul oricui dorește, ca și cum Spitalul Clinic CF este propria moșie. Aceasta a recurs la scandal și la amenințări când a văzut că fotoreporterul i-a cerut permisiune pentru a-i face o poză, spunând că nu se simte bine, că este răcită și că a fost de gardă, din acest motiv arată rău. Reporterii au înțeles acest aspect, însă au insistat să facă o poză în biroul care a costat aproximativ 30 de mii de lei. Acest lucru a făcut-o să-și piardă mințile și să recurgă la gesturi extreme pentru a scăpa de cei care o deranjau.

Ulterior, managerul s-a încuiat în birou, deși inițial a afirmat faptul că nu are nimic de ascuns. Cu toate acestea, reporterii BZI au așteptat, au făcut solicitare scrisă, așa cum a cerut dr. Elena Mitrofan, însă nimic nu a putut să o clintească din birou și să o convingă să permită accesul în spațiul modernizat din bugetul destinat bolnavilor. Aceasta s-a răzgândit și în legătură cu solicitarea scrisă, spunând că va răspunde după 30 de zile.

„Eu așa l-am primit moștenire de la fostul manager al spitalului. Nu știu ce sume au fost aici și, sincer, nici nu mă interesează. Nu vreau să-mi faceți poze pentru că sunt răcită și nu arăt bine. Și nu vreau să vă las să faceți poze pentru că eu nu vând imaginea mea sau imaginea spitalului. Nu înțeleg care este problema și de ce vreți să faceți poze în birou. Este un loc amenajat frumos, pentru că așa trebuie să fie biroul unui manager. Nu vreau să faceți poze la mine în birou, nu este etic. Vreau să știu dacă așa faceți și când vreți să intrați în biroului primarului sau al oricărui alt manager, eu nu vreau să vă las”, a declarat dr. Elena Cristina Mitrofan, managerul Spitalului Clinic CF Iași.

Ulterior, managerul a precizat că există un regulament al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și al Ministerului Sănătății, prin care este precizat clar că presa nu are voie să facă poze.

„Fiind spațiu public, aveți voie să faceți poze. Nu am auzit de nicio directivă de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii care să nu permită fotografierea biroului unui manager”, a subliniat șefa de cabinet a lui Sorin Mihai Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Acesta nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri.

Modernizarea biroului a costat aproximativ 30.000 de lei

Medicul Elena Mitrofan spune că nu cunoaște câți bani au fost investiți în modernizarea biroului managerului, deși ar trebui să știe cum se cheltuiește fiecare leu din unitatea medicală publică. Modernizarea biroului a început în noiembrie 2022, când la conducerea spitalului s-a aflat, pentru o perioadă, dr. Constantin Apintiliesei, medic de anestezie și terapie intensivă la Bacău. Managerul Elena Mitrofan a finalizat proiectul. După cum a precizat dr. Apintiliesei, renovarea și modernizarea biroului de manager a fost făcută cu ajutorul unor firme de specialitate, inclusiv de designer de interior.

„Am ales să fac prima dată biroul pentru că este primul loc unde vine un musafir. Trebuie să arate frumos. Când am intrat eu ca manager al Spitalului Clinic CF Iași, acolo mirosea a pisici și am fost nevoit să reamenajez. Am găsit o firmă de decor interior și tot eu am ales și proiectul pentru birou. Nu am reușit să mă bucur de el, mobilierul a ajuns după ce am plecat. Cred că a costat 20 de mii de lei. Iar pentru dezinfectare și var s-a alocat o sumă de 10 mii de lei. Biroul are 30 mp. Nu mai știu sumele exacte, dar în mare atât a costat”, a declarat dr. Constantin Apintiliesei, fostul manager al Spitalului CF Iași.

Din ceea ce reporterii BZI au reușit să vadă prin ușa întredeschisă, în biroul dr. Elena Mitrofan se găsește o canapea masivă, din piele albă, un birou de dimensiuni mari, din lemn masiv, poziționat în mijloc, scaune din catifea, care ocupă o mare parte din camera respectivă, dar și alte obiecte de decor și ornamente.

Dr. Elena Mitrofan, managerul Spitalului Clinic CF Iași, a făcut un întreg circ și scandal doar din cauza faptului că reporterii BZI au vrut să facă o poză în biroul modernizat cu 30.000 de lei din bugetul unității medicale. Ieri, ușa încăperii a fost păzită de agenți de pază, iar la un moment dat au fost chemați polițiștii, aceasta fiind supărată că reporterii nu pleacă și vor să facă poze.

Comentarii
  • 30.000 lei. Modest. De bun simt,pentru cabinetul unui manager. De ce atâta scandal împotriva doamne doctor,când vi s a spus că asa a găsit biroul, fapt confirmat de fostul manager,Dr Apintilesei!?!?

  • Vedeti-va de treaba ruptilor…ati primit ordin de la dl Noroi?

  • Mitrofan a fost o bășcălie de menajeră , pusa politic …

  • Corect, mobilier comandat de fostul manager.Articol de hartuire comandata.

  • Eu cunosc acel birou. D na doctor asa a preluat biroul. Nu este investitia ei. Femeia chiar isi da interesul si nu inteleg de ce vreti sa faceti batjocura de ea. Nu a investit ea in birou. V a si spus ca asa a preluat biroul. Ce ordinari puteti fi. Vreti sa bagati pe careva in locul ei, este? Jeguri de ziaristi mai sunteti

  • DSP Dorin Abunei

    Cam botita la fată, cam ciufulita…. Ati pozato dupa o partida de gang-bang

  • GHEORGHE IORGA

    dle Jeg, inteleg ca dvs cunosateti ,,dedesupturile” acestei afaceri …Pai daca nu are nimic de ascuns, de ce Doamne iarta ma nu a dat voie presei sa vada biroul .Noi stim ca doamna Mitrofan se gandeste si se razgandeste mereu , vezi cazul cu datu n judecata a Ministerul Transp unde de asemenea s a razgandit ….Politically correct,acel sfatuitor nu neaparat politic sa i spuna frate de la inceput ca poate fi manager pe viata ca la un srl si incheiem balciul .Dar parca pierduse concursu’ dna Mitriofan sau s a uitat acest aspect………….

  • Doamna asta doctor, se crede buricul pământului de când a fost împuternicită ca si manager !!!!
    Din câte știu si am auzit cred ca are niște probleme psihice !!! Ar trebui evaluat un pic!!!

  • @Gheorghee Iorga, nu mai manca cu polonicul ca habar n-ai ce vorbesti. Daca s-a anulat concursul, mai avea obiect darea in judecata? Sigur nu. Dar tu mananci de dimineata ca n-ai treaba si stai pe bet.

  • Un fost pacient

    O jigodie de medic această „domnă” Mitrofan.
    O nulitate in domeniul medical. Stie sa trateze doar viroze si atat.
    Traiasca sotul care a sprijinit asccensiunea unei astfel de jigodii.
    Din pacate doar astfel de nulitati ajung in functiile de conducere.
    Rusine, rusine, rusine.

  • CF.Hartuire comandata se cheama ce face Mandra Managera cu comisiile de disciplina pe care le orrdona spre a fi solutionate de jegul de DB

  • Nu va luati de ea, ca v-ati dat foc la casa!

  • Hartuire, teroare și umilință , asta face triada mitrofan- rotaru – branisteanu

  • Cine este Rotaru ?

  • Ultima se pricepe la umilinta ce e drept, aroganta si distanta. Banul prosteste, uita sa fie oameni.

  • Mobila cumparata de taranul din Falticeni!

  • Articolul are sau nu cumva legătură cu refuzul doamnei manager de a cotiza la sărbătoarea bradului de Crăciun! Întreb și eu?!

  • Merge de-o tavaleala….oare o suje bine…

  • Articol de rahat….era mai bine când bețivul cu cazier denumit fostul viitor manager glod avea crescătorie de pisici acolo? Sau madam esanu creștea rezidenti și ii mângâia la oo? Doua Japite bețivul glod și baba esanu care nu știu ce sa mai facă sa ducă spitalul asta înspre mizeria în care l-au lăsat.

  • Articol comandat de bețivul cu cazier și baba vanga eșanu.
    Acel birou era folosit de fostul viitor manager bețiv cu cazier pe post de crescătorie de pisici și de fosta managera eșanu pe post de crescătorie de rezidenti…
    Cuplul magic care a băgat falimentul în spital de 2 ori și care nu știe ce sa mai facă sa denigreze și sa aducă mizeria înapoi.
    Greu sa ajungi la struguri când deja sunt distiilati…

  • Ce să spuuun ? Ce mari c ca ți sunt reporterii ? indiferent de unde sunt ei ? O presă de ca kt cu jurnaliști tâmpiți și analfabeți de că cat !

  • @Ilie Palie, concursul a fost organizat cum a vrut Mitrofan, cu cine a vrut ea și când a vrut ea. Este penibil să ai totul pregătit cu dedicație și să nu fii capabilă să ” îl câștigi „.
    De oftica a dat în judecată…
    Dacă ar fi avut o minimă educație și bun simț, si-ar fi felicitat contracandidatul – care a fost mai bun, și s-ar fi retras.
    Ea ține cu dinții de ” un scaun”, dar nu este locul ei.

  • Și ca o concluzie somnul națiunii naște monștri . Limbajul așa zișilor avocați postaci ai așa zisei manager este unul de mahala, că al doamnei ținând cont de cum vorbește prin secții in fata salariatilor .

  • Ce concurs a castigat Glod cu 3 sutimi in plus la interviu? Pt ce sa fie felicitat alcool? Ce a cautat la concurs cu cazier patat si aflat in perioada de 2 ani de supraveghere? Si-a riscat un prost scaunul pt el si cand a vazut ca e bomba la kur s-a anulat concursul. Foarte bine ca tine de scaun, e in stare sa faca ordine si unora nu va convine cu reguli. Era mai bine cu Glod prin pod prin mansarda cu amanta de la Podu Turcului. Si nu numai.

  • Angajat spital CF

    Dr. Mitrofan este instabila psihic. In fiecare zi face ” istericale”, pentru ca nu isi cunoaste atributiile, nu cunoaste activitatea spitalului si nici nu este capabila. Ea stie doar ” note explicative si comisii de disciplina” . Ar fi bine sa o intrebe si pe ea superiorii ce a facut in 1 an si 2 luni de cand este manager. Noi stim…s-a laudat cu proiectele dr Glod; a mai combinat niste examene….dar din pacate ” ingroapa” spitalul. Ramanem fara medicamente si materiale sanitare.
    Dr. Glod este unul dintre cei mai buni chirurgi din Iasi si un adevarat manager. Dr. Esanu a fost mana de fier care a gestionat corect activitatea pe Covid. Ei si-au demonstrat in nenumarate randuri calitatile.
    Dr. Mitrofan nu se ridica la nivelul lor. Ea ” conduce” prin hartuire si abuz in functie !!!!!

  • Dupa cum se stie concursul a fost organizat de Doamna Doctor Mitrofan Elena Cristina, ea a ales membrii comisiei,ce nu i-a convenit ca nu a iesit? Cel putin doamna doctor Esanu si-a recunoscut infrangerea la concurs si nu a facut atat scandal ca aceasta doamna care se considera stapana spitalului .

  • ADEVARAT

  • Cat a fost dr. Glod la conducere ,totul a fost ok! Nu avea decat o pisica ,nu fiti rai! Toata lumea doreste ca el sa se intoarca.Nimeni nu e perfect si cred ca fostul manager a invatat din greseli si va fi mai atent cui acorda incredere! Dar esanu ce treaba are cu asta?Ea are alte preocupari,nu face subiectul discutiei !

  • Vreau sa mentionez ca dr. Glod nu avea decat o pisica. Si-apoi nimeni nu e perfect.

  • Dracul gol s-a legat de doamna Dr. Esanu dar ea este o femeie cu coloana verticala nu ca Dr. Mitrofan

  • Sa mai doneze și ka alții

  • Unii spun ca stilul managerial al dr. Mitrofan seamana taare mult cu al dr. Esanu…

  • Madam Mitrofan este o descreierata. Astfel de bolnavi psihic trebuie sa treaca prin comisii de evaluare dpdv psihiatric.
    E clar, Mitrofanca are grave probleme la mansarda. Nu are ce cauta la conducerea unui spital. O nulitate instabila psihic.
    Rusine celor care o sustin. Se pare ca sunt de aceeasi teapa. Rusine.

  • Arata rau, daca o tine jemnoschi toata noaptea de vorba, si ii explica cum o face ea frumoasa daca o angajeaza pe colega ei in locul domnului dr Simon. Aceasta jemnoschi,frumusetea noptii,cu fruntea pina in varful capului, nici nu are obiectul muncii in acest spital, face internari pe numele altor medici.

  • Angajat spital

    Și Mitrofan internează pe parafa dr Gavrilescu. Ii mai tine și orele cu studenții ca sa se dea importantă. PSD- ul ar trebui sa ii retragă susținerea, și ea sa plece.

  • O persoana in varsta

    Totusi, ce ambitie prosteasca te face sa nu renunti? O femeie care se respecta, care are demnitate si are grija de ea insasi si de familie,nu cred ca i-ar placea sa fie astfel balacarita prin toata presa. Esti nefericita, de aceea te comporti astfel, cauta-ti fericirea. Plimba-te, relaxeaza-te, mergi in locurile unde te simti bine,esti plina de energie negativa care te distruge. Sanatatea, fericirea si linistea sunt cele mai de pret in aceasta viata. Maine, poimane mori si ce crezi ca se va ridica vreo statuie in memoria ta, sau isi va aminti cineva de tine? Ce ramane dupa nou sunt numai, si numai copiii,atat, nimic mai mult. Prin ei vom mai fi in viata. Cladiri, cariere, politica si altele sunt nimicuri.

  • Fostă angajată

    Dacă d-na Mitrofan ar renunța, toate cuibărelele de la spitalul cfr ar rămâne la fel ca în ultimii 20 de ani cu,corupție, mituire,cămătărie,și o mare mafie care noi oamenii de rând o vedem dar nu putem schimba dacă nu suntem uniți. Cine aruncă vorbe în vânt că d-na Manager a avut bagheta magică și a folosit o doar pentru propriul birou și restu o să rămână la fel,câți din voi știu cum ere înainte?, era jalnic ,suntem în anul 2024 trezirea,toți am începe de unde călcăm ,știe cineva câți gândaci s-au găsit și sunt în continuare mai ales în bloc alimentar și dumneaei luptă să poată schimba ceva???doar cu timp. Persoanele care lucrează în spital au voie să facă taximetrie cu salvarea și propria mașină? pe secții în weekend fiecare își făceau programul cum voiau, vocabularul la câți va doctorii lasă de dorit,mai ales aceia care i-au numit înaintea mea *Î*, se fură parcă nu ar avea un stăpân ,frigiderele sunt folosite pentru a face schimb de mărfuri între angajați, de Paște se taie miei la bucătărie parcă ar fi acasă la ei pentru medici, angajați ,subsolurile au camere care anumite persoane își fac o a doua personalitate, bullyingul este la ordinea zilei etc,etc ce a lăsat vechiul sistem jalnic

  • Te pomenesti ca gandacii au fugit si vor fuge numai cand aud de Mitrofan, care probabil i-a si numarat, sa vada eficienta numelui ei. Cu bullying ul ai dreptate, in anul 2024 este la ordinea zilei, se traduce HARTUIRE. Vad ca esti cam agitata si imprastiata in exprimare. Te vom tine minte ca managera care a facut sa dispara gandacii si bullying la ordinea zilei.

  • E timpul ca dr. Simon sa faca un gest de onoare si sa lase si pe alti colegi mai tineri sa-si exercite meseria! Sunt multi chirurgi talentati , dornici sa arate ca sunt capabili de performante dar nu li se acorda sansa! Fostul manager l-a tinut destul !

  • E foarte adevarat ca doamna manager s-a zburlit la toti!
    Pai, programul este program pentru toata lumea!
    Mare pacat ca pleaca urechea la cei care l-au lingusit pe fostul!
    Timeo danaos et dona ferentes !

  • Care program??? Cumatra Brani vine la 12 si pleaca la 13. Sunt zile in care nici nu vine. Pune poze pe facebook din plimbari…si rezidentii fac internari pe parafa ei. Bineinteles ca Mitrofan stie. Doar amandoua au ” pupat” usile pe la Ministerul Transporturilor, ca sa ” rezolve” problema. Cu astfel de oameni, PSD-ul va pierde alegerile. Sunt penibili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *