Prima pagină » Titlurile zilei » Dr. Daniel Timofte a fost demis de la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” Iași! Activitatea managerială din 2022 a fost „nesatisfăcătoare”, iar incompetența medicului nu a mai putut fi tolerată de Ministerul Sănătăţii! – FOTO

Dr. Daniel Timofte a fost demis de la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” Iași! Activitatea managerială din 2022 a fost „nesatisfăcătoare”, iar incompetența medicului nu a mai putut fi tolerată de Ministerul Sănătăţii! – FOTO

30 iun. 2023, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Dr. Daniel Timofte a fost demis, miercuri, 28 iunie 2023, de către Ministerul Sănătății din funcția de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi. S-a luat această decizie, deoarece, după evaluarea anuală a activităților managerilor unităților sanitare publice, Daniel Timofte a primit calificativul „nesatisfăcător”

Demiterea lui Daniel Timofte a fost singura soluție pentru a mai salva cel mai mare spital din Moldova. Dacă ar fi fost păstrat la conducerea unității medicale până îi expira mandatul de manager,  prin indolenţă şi lipsă de calităţiilor manageriale, chirurgul Daniel Timofte cu siguranță avea să pună Spitalul „Sf. Spiridon” pe butuci.

Dr. Dan Timofte a fost demis de la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” Iași

Miercuri, 28 iunie 2023, conform Ordinului nr. 2159/28.06. 2023, dr. Daniel Timofte a fost demis de către Ministerul Sănătăţii din funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi:

„ART. 1 Începând cu data prezentului ordin, se revocă domnul Timofte Daniel-Vasile din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași, ca urmare a obținerii calificativului „nesatisfăcător”, la evaluarea activității managerului pentru anul 2022.

ART 2. Începând cu aceeași dată, încetează contractul de management nr. 194/07.09.2021, încheiat între domnul Timofte Daniel-Vasile, în calitate de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași și Ministerul Sănătății.

ART. 3 Cu aceeași dată, prevederile Ordinului ministrului Sănătății nr. 1799/07.09.2021, privind numirea domnului Timofte Daniel-Vasile, în funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași în urma susținerii și promovării concursului își încetează aplicabilitatea.

ART. 4. Direcția Personal și Structuri Sanitare din Ministerul Sănătății, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași și domnul Timofte Daniel-Vasile, vor lua măsurile care se impun pentru comunicarea și respectiv ducerea la îndeplinire a dispozițiilor prezentului ordin”, se arată în ordinul Ministerului Sănătăţii prin care dr. Daniel Timofte a fost demis de la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi.

Chirurgul a adus unitatea medicală în pragul colapsului

Decizia Ministerului Sănătăţii, chiar dacă tergiversată foarte mult timp, nu mai miră pe nimeni. Reporterii BZI au scos la iveală toate ilegalităţile comise de dr. Daniel Timofte.

Chirurgul Daniel Timofte a fost numit manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași începând cu luna decembrie a anului 2020, iar în septembrie 2021 a câștigat, prin concurs, postul de manager al unității medicale. Cu toate că a fost ani la rând directorul medical al unităţii medicale şi ar fi trebuit ca funcţia de manager să nu-i creeze dificultăți, Dan Timofte s-a dovedit a fi cel mai prost manager pe care l-a avut vreodată Spitalul „Sf. Spiridon”.

Drept urmare, nu a reuşit să ducă la bun sfârşit nici primul mandat de manager, darămite să mai câştige un alt mandat la conducerea unităţii medicale. Daniel Timofte a avut la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” un parcurs tumultos, reuşind ca prin indolenţa şi lipsa sa de acţiune să aducă cea mai mare unitate medicală din Moldova în pragul colapsului. Cu toate că în perioada 04.07.2022 – 12.08.2022, o comisie din partea Ministerului Sănătății a realizat un audit la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași și a descoperit o mulțime de nereguli, dr. Daniel Timofte a fost păstrat în funcţie.

După acest audit, Ministerul Sănătăţii a întocmit un proiect de raport (BAPI 974/19.09.2022), de unde reieşea clar că Daniel Timofte a falimentat unitatea medicală, fapt care a pus în pericol viețile pacienților și ale medicilor ce își desfășoară activitatea în spital. În cei aproape trei ani cât a fost Daniel Timofte manager, în unitatea medicală s-a constat în permanență o lipsă de medicamente și materiale sanitare, doctorii fiind nevoiți chiar să salveze pacienții cu mâinile goale sau să achiziționeze din banii proprii cele necesare desfășurării actului medical.

Astfel, s-a pus în pericol actul medical și viața pacienților, situație care poate duce la încetarea contractului de management, deoarece conform art. 184, aliniatul 1, litera j, contractul de management şi, respectiv, contractul de administrare încetează în următoarele situații: „în cazul în care se constată abateri de la legislația în vigoare care pot constitui un risc iminent pentru sănătatea pacienților sau a salariaților”.

Alexandru Rafila l-a numit la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” pe economistul Corneliu Mihai

Raportul final nr. BAPI 974/24.10.2022, referitor la auditul public desfăşurat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi de către o comisie din partea Ministerului Sănătății a fost şi mai devastator, demostrând încă o dată că Daniel Timofte era un adevărat pericol pentru spitalul pe care îl conducea.

În doi ani de management defectuos, Daniel Timofte a reușit să îngroape spitalul în datorii. Dacă la finalul anului 2020, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi înregistra excedent financiar și plăți restante de doar 323 de lei, sub 30 de zile de la termenul scadent de plată, după ce la conducerea unității medicale a venit Daniel Timofte, situația s-a schimbat la 180 de grade. Începând cu anul 2021, aproape la fiecare trimestru de raportare, instituția a înregistrat plăți restante.

Astfel, se ajunge în situația în care în luna august 2022 s-au înregistrat plăți restante în valoare de 5.898.235 de lei, din care 5.748.461 de lei sub 30 de zile de la termenul scadent de plată, respectiv 149.774 de lei peste 120 de zile de la termenul scadent de plată – deja arierate, fapt pentru care ar fi trebuit imediat demis fin funcție.

Daniel Timofte a fost demis abia în data de 28 iunie 2023, după ce o comisie de evaluare anuală a activităților managerilor unităților sanitare publice i-a acordat calificativul „nesatisfăcător”. Prin urmare, chirurgul Daniel Timofte a plecat pe uşa din spate de la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon”.

În locul său, ministerul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a numit pe economistul Corneliu Mihai, fost manager al Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” și membru în Consiliul de Administrație. Acesta din urmă va ocupa funcția de manager interimar.

Comentarii
  • Toti sefii din Iasi, sunt din Botosani

    Economistul Corneliu Mihai e din Botosani, orasul care a dat nastere lui Eminescu, Luchian, Enesco, etc.
    Cei mai mari oameni ai Romaniei sunt din Botosani.
    In acele locuri binecuvantate de Dumnezeu, oamenii care se nasc acolo, primesc de la divinitate un har divin, harul de a conduce, harul de a fi lider peste alti si ai indruma pe drumul cel bun.

    Ps: botosanenii sunt nascuti pentru a fi lideri !

  • Da, dar și cei mai incompetenți oameni tot din Botoșani șanț (vezi cazul Daniel Timofte), asa ca stai jos trage apa și marș înapoi la comuna voastră primitiva

  • Dl Corneliu Mihai, nascut si educat la Botosani, a fost numit sef peste spitalul din Iasi, …acesti oameni au luat un concurs pe bune, nu au intrat pe pile!
    Super fain e ca toti botosanenii care participa la concursuri, castiga! Oare de ce?
    Raspunsul e simplu, botosanenilor le place sa invete, sa fie harnici, au in gena lor…chestia aia de lider ! Punctum

  • Vlăduțopoulos

    Oare de ce geniile și liderii din Botoșani nu rămân în Botoșani sau, după studii, nu se întorc acasă să ridice orașul și judetul din mizeria, primitivismul și cocalareala pentru care este renumit în toată România? La urma urmei, Botosaniul nu este chiar in fruntea județelor Moldovei…

  • @Vlăduțopoulos
    Pai dupa mintea ta,Eminescu si Enesco erau cocalari si primitivi ! Rusine, nu tie ci profesoarei tale de lb romana…ca nu te-a lasat repetent, pan’ ajungeai sa stii si in somn ca cele mai luminate minti vin din orasul Botosani !
    P.s: acum, gata pauza, lasa tzigara si urca inapoi pe schela,vezi ca se intareste mortaru’ 🙂

  • Vlăduţopoulos

    Alice, nu ştiu ce să remarc mai întâi: lipsa de logică în gândirea ta sau grobianismul.
    Ce treabă au Creangă şi Eminescu cu starea în care se află Botoşaniul de zeci şi zeci de ani?
    Dacă gospodăria unui om se află în paragină, ce spune asta despre acel om?

  • Gata cu smecheriile la spital din Iasi.
    Odata cu numirea dlui Corneliu Mihai(n. Botosani) spitalul din Iasi v-a fi de top.

    Oriunde un botosanean pune mana, locul acela devine fain.

  • Pentru Un ieșean

    De ce nu arătați și „vina” lui Dan Dimofte de a opri si demasca mafia stimulatoarelor cardiace, întreținută de precedentul manager cu abuz grav în serviciu, de incompetenta șefului de secție Petriș, pe care l-a eliminat, tot pentru abuz în serviciu, de practica luarii de mita în laboratorul de Cardiologie interventioala – dr. Ovidiu Mitu (sub control judiciar), toți „colaboratori” ai lui Birliba, și acesta mare fan al ” grozaviilor ” scamatorului
    Dan Tesloianu ???!!!

  • Mitica, pictor anonim

    VIN VREMURI GRELE PENTRU MEDICII CHIULANGII

    La spitalul Sf Spiridon, e vanzoleala mare. Motivul?
    Noua conducere doreste o mai buna apropiere a personalului medical asupra adevaratelor probleme cu care se confrunta pacientii. Mai mult, incepand de astazi, medicii nu mai au voie sa doarma in timpul garzii, cei prinsi „motzaind” sau chiar sforaind de-a binelea in propriile cabinete vor fi sanctionati verbal, in prima faza, ulterior se va merge pana la desfacerea contractului de munca.
    „Si injuraturile personalului medical la adresa pacientilor/apartinatorilor legali vor fi aspru pedepsite, tot prin avertisment scris, scaderi din salariu si ulterior desfacut contractul de munca” au declarat surse din cadrul spitalului.
    Nici pacientii nu au fost ocoliti de noile schimbari avute la nivelul unitatii sanitare. Acestia vor trebui sa raporteze zilnic daca portiile de mancare respecta gramajul si cantitatea de calorii recomandata de specialist, asta pentru a pune capat zvonurilor din mediul online, unde au aparut in ultima vreme o serie de fotografii cu portii de mancare mici sau chiar lipsind cu desavarsire( bors fara carne, o felie de parizer subtire, un nasture-n piure,etc).
    Totodata, pacientii sunt rugati sa nu mai insiste cu banii, punand medicii si asistentii in pozitii stanjenitoare,
    ” A trecut vremea banilor la plic, medicii din ziua de azi nu mai vor sa primeasca atentii, gen bani in plic, masina sau garsoniere cadou, in 2023 personalul medical primeste salariu la nivelul spitalelor din occident” a declarat sursa citata.
    Aceasta a mai precizat ca pacientii daca vor sa-si manifeste recunostinta pot veni cu o floare la spital pentru a o da medicului, atat si nimic mai mult.
    Revin cu amanunte, acum ma plimb aiurea prin spital in cautare de noi subiecte 🙂

  • Ca manager de spital ne am lămurit cât de bun a fost doctorul Timofte, dar ca chirurg ce mari realizări are,?, ca în afara de a micșora stomacul celor mâncăciosi contra sumei minime de 20 000 RON, nu am mai auzit sa fi operat nici măcar o bătătură, asa ca, mai lăsați o mai moale cu mai marele chirurg Dan Timofte, ca nu i nimic de capul lui, trăiască Partidul și masoneria care l a susținut și ridicat în slavi

  • Puneți săpun și hârtie igienică, dați medicamente pacienților.

  • Da, marile loje de la Iasi si ziditorii lor. Vai de capul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *