Prima pagină » Local » Dr. Cristina Dobre are planuri megalomane, în timp ce „Socola” este în pragul falimentului: „Scopul meu este să refac faima acestui institut… Eu mă mișc, iar chestia asta mă ține tânără” – FOTO

Dr. Cristina Dobre are planuri megalomane, în timp ce „Socola” este în pragul falimentului: „Scopul meu este să refac faima acestui institut… Eu mă mișc, iar chestia asta mă ține tânără” – FOTO

20 oct. 2023, 02:00, 15 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Local

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași este în pragul falimentului, iar managerul său, dr. Cristina Dobre, are planuri megalomane, dorind să-i redea faima de altădată. Până să-și vadă visul cu ochii, dr. Cristina Dobre mai are de trecut peste un hop, trebuie să salveze unitatea medicală din datorii.

Cristina Dobre are planuri megalomane cu Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași

În momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Iași are de recuperat de la Institutul de Psihiatrie „Socola” suma de 28 de milioane de lei, deoarece s-a descoperit o eroare gravă la calculul salariilor. De aceea, în data de 17 iulie 2023, Casa de Asigurări de Sănătate Iași a dat în judecată unitatea medicală. Astfel, dacă va pierde procesul, institutul va fi îngropat în datorii. Asta nu o sperie pe dr. Cristina Dobre, care își dorește să redea faima de altădată și să fie mulțumită de munca sa atunci când nu va mai fi manager.

„Eu am un scop, iar scopul meu este să refac faima acestui institut. Eu sunt din Iași, am 50 de ani, cine mă știe mă știe, cine nu mă știe nu mă știe, nu vreau să dovedesc nimic, nu vreau să mă întorc în politică, vreau să-mi fac treaba ca, atunci când am plecat de aici, să știu că am lăsat ceva în urma mea, pe mine altceva nu mă interesează. Cine vede ce am făcut eu în spital de când sunt manager e bine, cine nu vede, asta e. Mă întreb ce au făcut cei dinainte mea!? Nimic. Eu nu stau nicio secundă, eu mă mișc, iar chestia asta mă ține tânără”, a declarat dr. Cristina Dobre, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

Casa de Asigurări de Sănătate Iași are de recuperat 28 de milioane de lei de la „Socola”

Un control al Casei de Asigurări de Sănătate Iași la Institutul de Psihiatrie „Socola” a scos la iveală o mare problemă în ceea ce privește influențele salariale plătite de la bugetele de stat. Din acest motiv, Casa de Asigurări de Sănătate Iași a dat în judecată unitatea medicală.

„Instituția noastră efectuează controale tematice periodice la unitățile spitalicești, conform planului anual de control, inclusiv în ceea ce privește stabilirea/modul de calcul și solicitarea de sume cu titlu de influențe salariale. În urma controalelor tematice desfășurate în anul 2022 și care au vizat și Institutul de Psihiatrie «Socola» Iași au fost dispuse atât recomandări (cum ar fi, de exemplu: să se procedeze la verificarea și recalcularea sumelor, respectiv regularizarea prin diminuare a sumelor solicitate cu titlu de influențe salariale), dar și unele măsuri de recuperare a sumelor solicitate, în mod eronat, cu titlu de influențe salariale, prin raportare la prevederile art. 38 alin. 3 lit. g din Legea cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, și ale OUG nr. 114/2017, privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru personalul încadrat în unitățile sanitare, conform Ordinului MS/CNAS nr. 78/14/2018, privind stabilirea condițiilor pentru punerea în aplicare a dispozițiilor art. 3 din OUG nr. 114/2017.

Având în vedere faptul că Raportul de control întocmit ca urmare a finalizării acțiunii de control nu a fost contestat de către furnizor, dar nici nu s-au adus la îndeplinire, în mod necontencios, măsurile privind restituirea prin plată directă a sumei constatate, ca fiind solicitată în mod eronat în mod suplimentar de către Institutul de Psihiatrie «Socola» Iași, instituția noastră s-a îndreptat împotriva acestui furnizor pe calea acțiunii judecătorești pentru recuperarea sumelor”, au transmis reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Iași.

Înainte de a fi manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași, dr. Cristina Dobre a condus Spitalul Clinic de Recuperare Iași și Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, unde nu a dat dovadă de un management prea strălucit. Acum vrea să-și dea doctoratul în management și să scoată „Socola” la lumină. Rămâne de văzut dacă planurile megalomane ale dr. Crsitina Dobre se vor realiza sau vor rămâne doar la statul de fantezie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *