Prima pagină » Culinar » Diverse » Dr. Catalin Luca: Colonul incarcat de toxine provoaca 90% din imbolnaviri. Cum stii ca trebuie curatat si cum faci asta
Dr. Catalin Luca:  Colonul incarcat de toxine provoaca 90% din imbolnaviri. Cum stii ca trebuie curatat si cum faci asta

Dr. Catalin Luca: Colonul incarcat de toxine provoaca 90% din imbolnaviri. Cum stii ca trebuie curatat si cum faci asta

13 oct. 2017, 21:42,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:20725;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Doctorul Catalin Luca (dr-catalin-luca.ro), considera ca 90% din imbolnaviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arata ca 1 din 20 locuitori ai tarilor dezvoltate sunt afectati de cancer de colon, care este a doua cauza de deces prin cancer.

Surprinzator, dar adevarat: in mod curent fiinta umana asimileaza doar 10% din nutrientii din hrana. Aceasta se datoreaza formarii de-a lungul timpului a asa-numitei ”placi de mucoid” ce reprezinta un amestec de materie partial digerata si in stare de putrefactie, amestecata cu substante toxice si medicamente si inchegata cu mucus intarit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului aceasta teaca poate ajunge sa cantareasca intre 2 si 11 kg de reziduuri metabolice! Aceste incrustatii  ajung sa se intareasca si sa se comporte ca un ”perete despartitor” intre intestin si hrana, impiedicand astfel procesul de asimilare al hranei. Aceasta va face ca, oricat de sanatoasa ar fi mancarea noastra, oricate suplimente nutritionale i-am adauga, sa fie in zadar daca asimilarea acestora este impiedicata de o placa mucoidala consistenta.

Citeste si Cura de slabire. Cum sa dai jos 6 kg in 2 saptamani, urmand dieta cu mere. Vezi cum se tine corect

Un colon murdar este o sursa de toxine pentru intregul organism

Alimentele prajite, bogate in amidon, cu aditivi,  cu multe proteine ingreuneaza foarte mult placa de mucoid, astfel incat aceasta ajunge sa apese pe organele din vecinatate (ficat, vezica biliara). Astfel, colonul se transforma treptat intr-o groapa de gunoi a organismului. La temperatura de 37 grade C, placa mucoidala intra in descompunere, raspandind toxine, otrava si bacterii in circuitul sanguin si de aici in tot organismul, cauzand diferite boli, inclusiv cancer. Un colon intoxicat are consecinte nefaste asupra organismului. Toxinele neeliminate din colon ajung in limfa. Supraincarcarea limfei cu toxinele din colon determina slabirea sistemului imunitar, dar are repercusiuni si asupra cailor respiratorii superioare (angina, sinuzita, rinita, otita) si asupra pielii (acnee, eczeme, psoriazis). Toxinele avand originea in colon se raspandesc in tot corpul pe cale sanguina, se fixeaza in tesuturi si intoxica progresiv tesutul cerebral.

Citeste si Ce se intampla in corpul tau daca renunti la zahar timp de o luna

Semnele unui colon care necesita purificare
– stari de oboseala, somnolenta, sistem imunitar scazut
– digestie proasta: balonari, diaree, constipatie, greturi
– respiratie ingreunata, transpiratie cu miros neplacut, depozite albicioase pe limba
– obezitate sau abdomen proeminent
– insomnii, cearcane pronuntate
– par casant, piele uscata, acnee
– dureri de cap sau de spate
– paraziti intestinali

Fibrele vegetale – un pas spre sanatate

O recomandare majora a doctorului Catalin Luca cu privire la reducerea riscului de aparitie a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogata in fibre si saraca in carne. O alimentatie sanatoasa de tip vegetarian, lipsita de toxine, aditivi sau grasimi contribuie la sanatatea organismului si bineinteles la cea a colonului. Cel mai indicat pentru curatarea lui este o dieta bogata in fibre vegetale, care actioneaza ca niste adevarate ”maturi” pentru colon, curatand deseurile de pe peretii acestuia. O cantitate de minim 35 g de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul aparitiei cancerului de colon.

Citeste si Dieta cu apa calda si lamaie te ajuta sa slabesti? Ce spun specialistii

Aportul de fibre poate fi adus prin:
– cereale integrale: paine, faina de ovaz, orez brun si cerealele integrale (precum fulgii de grau).
– gustarile din alune, prajiturelele de orez, semintele de floarea-soarelui intre mesele principale,
– fasolea sau lintea sunt alegeri foarte bune pentru curatarea colonului, cu atat mai mult cu cat ele asigura un aport de proteine si vitamine B.
– legumele cu frunze verzi tin toxinele la distanta de colon. Spanacul, mazarea, salata verde si varza furnizeaza nutrienti si sunt surse grozave de fibre solubile si insolubile.
– spirulina, prin continutul de clorofila, determina curatarea tractului intestinal si repara tesuturile compromise.
merele, strugurii si alte fructe pe baza de apa, precum pepenele rosu, „spala” sistemul de paraziti si de toxinele ce favorizeaza instalarea bolilor.
– sucul de fructe si legume furnizeaza colonului si intregului corp vitaminele necesare, ne scapa de excesul de materii fecale si controleaza eliminarea lor.

preluat de pe doctorulzilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`