Prima pagină » Actualitate » Dr. Beatrice Mahler, despre creșterea normei de hrană din spitale: „Am avut foarte multe reclamații”

Dr. Beatrice Mahler, despre creșterea normei de hrană din spitale: „Am avut foarte multe reclamații”

14 apr. 2022, 09:44,
în Actualitate

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din sectorul 5 București, a avut ieri, 14 aprilie 2022, o reacție imediat după aflarea veștii privind creșterea normei de hrană din spitale.

Cadrul medical explică că această indemnizație din spitalele românești nu asigură, mai ales pentru pacienții care necesită o internare pentru o perioadă mai îndelungată prelungită, un meniu mai diversificat.

Ce spune medicul Beatrice Mahler despre creșterea normei de hrană din spitale

Dr. Beatrice Mahler a transmis, imediat după ce a aflat că va crește norma de hrană din unitățile medicale din România, faptul că pacienții care necesită un regim caloric special nu pot avea un meniu diversificat nici cu 22 lei.

„Noi dispunem de bucătărie proprie și putem să asigurăm cantitate suficientă de hrană. Însă, din nefericire, am avut în perioada în care am renovat bucătăria institutului externalizare. S-au înregistrat foarte multe reclamații legate de cantitatea de mâncare. Legea tuberculozei prevede din acest an ca pacientul să primească o indemnizație de hrană dacă nu este internat. În perioada în care este internat se consideră că alocația de hrană este mâncarea pe care o primește în unitatea medicală. Acești pacienți au nevoie de un regim caloric special. Este foarte dificil să alcătuiești un meniu diversificat cu bani puțini”, a explicat medicul Beatrice Mahler.

Reamintim faptul că proiectul care prevede creșterea normei de hrană de la 11 lei la 22 de lei a fost adoptat miercuri, 13 aprilie 2022, în Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Dr. Beatrice Mahler anunța că un pacient nu poate primi 3 mese bogate pe zi, în spital

Vă aducem aminte că luna trecută, medicul Beatrice Mahler relata faptul că mâncarea din spitalele din România rămâne un subiect veșnic de actualitate dezbătut fără a veni cu soluții concrete. Managerul unității medicale afirmă că fără o alimentație corespunzătoare pacientul nu se poate recupera îndeajuns de rapid.

„În unitatea medicală din cei 11 lei normă de hrană pentru un pacient, regim comun, trebuiesc asigurate numaidecât 3 mese/zi. Nici măcar nu visăm la ceea ce ar trebui să fie normalul, adică pacientul să își aleagă meniul dintr-o gamă diversă de preparate. În România, în spitalul public, bolnavul nu are din ce să aleagă, meniul este simplu (11 lei / 3 mese), repetitiv, sărac în vitamine, iar desertul este un răsfăț de care are parte uneori, extrem de rar, pacientul cu tuberculoză”, scria dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, pe Facebook.

Marcel Ciolacu, înainte ca norma de hrană să crească

Președintele Partidului Social Democrat și șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spunea în urmă cu mai mult timp faptul că problema în ceea ce privește indemnizația din spitalele din România trebuie rezolvată de Guvernul condus de premierul Nicolae Ionel Ciucă.

„Am vorbit cu ministrul Alexandru Rafila și va veni să prezinte și ministrului de Finanțe și prim-ministrului, iar săptămâna viitoare să rezolve această problemă, pentru că o impune piața. Nu este un moft. Este un lucru pe care trebuie să-l rezolve Guvernul”, a afirmat în urmă cu mai mult timp Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Odată cu creșterea normei de hrană din spitale se va vedea dacă pacienții vor primi mâncare mai bună, mai consistentă și diversificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *