Prima pagină » National » Dr. Beatrice Mahler anunţă că sunt locuri libere la ATI, iar pacienţii vaccinaţi nu au prezentat forme grave ale bolii
Dr. Beatrice Mahler anunţă că sunt locuri libere la ATI, iar pacienţii vaccinaţi nu au prezentat forme grave ale bolii

Dr. Beatrice Mahler anunţă că sunt locuri libere la ATI, iar pacienţii vaccinaţi nu au prezentat forme grave ale bolii

29 apr. 2021, 15:15,
Alexandru Ifrim în National

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a vorbit despre situaţia în care se află muncitorii indieni care lucrează în judeţul Braşov, în urma confirmării unei tulpini de Covid-19. Cinci muncitori indieni au fost confirmat prezenta tulpinii B.1.617.2 , autorităţile sanitare au fost cei care au făcut anunţul.

„Tulpina indiană circulă și este prezentă în mai multe țări. Este important să testăm şi să izolăm persoanele care au fost în contact cu cei infectați. Sunt convinsă că vaccinarea poate să ofere o soluție pentru orice tulpină care a fost confirmată în România”, a declarat dr. Mahler.

Beatrice Mahler: „Nu am avut pacienți vaccinați care să fi făcut forme grave de boală”

Beatrice Mahler vorbeşte despre pacienţii care sunt vaccinaţi şi nu au dezvoltat o formă gravă a bolii.

„Noi, la Institutul Marius Nasta, nu am avut pacienți vaccinați care să fi făcut forme grave de boală. Au fost pacienți vaccinați cu ambele doze care au fost internați inclusiv în secția COVID însă internarea acestora s-a făcut din cauza patologiei asociate care trebuia gestionată – pneumonie cu alt tip de germeni, nu din cauza infecției COVID”, a declarat dr. Mahler.

În timpul interviului Beatrice Mahler a fost întrebată dacă numărul de infecţii din raportările oficiale se arată în situaţiile din spitale.

„În secţia COVID aveam în această dimineață 62 de pacienți din 80 de locuri posibile. O scădere importantă a presiunii la internare. La Terapie Intensivă, unde avem un management al cazurilor pe o perioadă mai lungă, nu se vede încă această relaxare iar presiunea este crescută, încă”, a declarat managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

În India se petrece o adevărată tragedie, un nou val face ravagii printre locuitorii

În luna februarie, India părea a avea situaţia sub control infecţiile cu noul coronavirus. Aceştia înregistrau o scădere de aproape 90% , față de vârful primului val care a avut loc anul trecut. La ora actuală India are cel mai mare focar din lume, unde în ultimele zile India a aprobat peste 350.000 de cazuri noi.

Guvernul încearcă să facă tot posibilul pentru a opri criza în care se află. Ţările din întreaga lume au oferit ajutor Indiei cu diferite produse medicale. Momentan focarul nu dă nici un semn de regres, înregistrându-se foarte multe decese în ultimele zile. Membrii familiei celor îmbolnîviți caută disperaţi un loc la Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) pentru a încerca să-şi salveze semenii. Experţii avertizează că s-ar putea agrava.

„Mi-e teamă că acesta nu este vârful”, a declarat luni dr. Giridhara R. Babu de la Fundația pentru Sănătate Publică din India. „Genul de date pe care le vedem (suntem) la cel puțin două-trei săptămâni distanță de vârf”, a mai spus acesta.

În schimb românii se bucură de scăderea numărului de infecţii cu Covid-19

În România au rămas doar câteva oraşe care au o rată de infectare peste 3 la mie de locuitori. În urmă cu o săptămână erau 8 judeţe din România. Acum cu 3 zile înainte de Paşte, în scenariul roşu au rămas doar Cluj, Ilfov şi Bucureşti, cu mari şanse de a intra şi acestea în scenariul galben, având o incidenţă de 3,01 de infectări la mia de locuitori.

„Am observat şi o scădere a formelor severe care se internează la noi. În schimb noi primim cazuri severe şi grave din alte părţi, încă pe Terapie Intensivă nu se observa aceasta scădere, nu avem încă locuri libere în ATI. Pe alte secţii, pneumo, infecţioase şi preterapia intensivă, da, am început să avem locuri şi, dacă vom continua să scădem în continuare, ne gândim să transformăm din ce în ce mai multe zone albe ca să primim patologia non-Covid”, a explicat medicul Victor Oancea, Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`