Prima pagină » Actualitate » Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, despre relaxările înainte de perioada sărbătorilor: „Certificatul verde va include şi testarea Covid-19” – LIVE VIDEO
Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, despre relaxările înainte de perioada sărbătorilor: „Certificatul verde va include şi testarea Covid-19” - LIVE VIDEO

Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, despre relaxările înainte de perioada sărbătorilor: „Certificatul verde va include şi testarea Covid-19” – LIVE VIDEO

08 dec. 2021, 12:45,
în Actualitate

Ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila, face declaraţii în aceste momente cu privire la măsurile de relaxarea luate înainte de perioada sărbătorilor de iarnă. De asemenea, oficialul a făcut precizări legate de certificatul verde Covid-19.

„Trebuie să înţeleagă toată lumea este că încercăm o întoarcere la o normalitate şi la un parteneriat cu populaţia. Este o îngrijorare. România a luat măsurile acestea ca măsuri de relaxare, renunţarea la restricţii de circulaţie în toiul nopţii. Mesajul cel mai important este următorul. Aceste măsuri trebuie să fie primul pas din parteneriatul angajatorului cu autorităţile. Consecinţele pandemiei nu pot să fie, dacă vreţi, controlate mai bine, decât dacă există această încredere.

Trebuie respectate regulile. Decât să avem reguli extrem de dure, limitative care nu sunt respectate, este mai bine să avem o anumită relaxare şi cu o respectare riguroasă a acestora. În paralel ne pregătim despre situaţia apariţiei noii tulpini Omicron. În CE s-a exprimat o îngrijorare şi principalele lucruri care s-au discutat: încurajarea populaţiei cu vaccinarea cu doza a treia. De asemenea, formularul de locaţie al pasagerului care îl vom introduce din data de 20 decembrie, ca măsură suplimentară.

Faptul că avem 4 zile în care manifestările din aer liber pot fi organizate nu înseamnă că trebuie să le transformăm în vectori de propagare a infecţiei. Participanţii trebuie să aibă un comportament responsabil”, a transmis dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Dr. Alexandru Rafila: „Nu dorim să ne întoarcem la creșterea numărului de cazuri

Ministrul Sănătății dr. Alexandru Rafila a declarat miercuri, 8 decembrie 2021, după ședința de Guvern, cu privire la măsurile de relaxare din perioada următoare, că este „primul pas din parteneriatul populației, din parteneriatul operatorilor economici cu autoritățile”. „Ne dorim ca acest trend descendent să continue cât mai mult timp și să nu ne întoarcem la creșterea numărului de cazuri”, a mai spus Rafila.

„Aceste măsuri luate de Guvernul României trebuie să fie primul pas din parteneriatul populației, din parteneriatul operatorilor și angajatorilor economici cu autoritățile. Consecințele pandemiei în acest moment nu pot să fie controlate mai bine decât dacă există acest parteneriat și această încredere. Această deschidere din partea Guvernului României se datorează interesului ca în România viața să capete aspecte de normalitate sau cât mai aproape de normalitate, însă nu putem să ignorăm pericolele care urmează. Ne dorim ca acest trend descendent să continue cât mai mult timp și să nu ne întoarcem la creșterea numărului de cazuri”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, despre legea certificatului verde

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că există deja în lucru un draft de proiect de lege privind certificatul Covid-19, la care au lucrat specialişti din INSP şi parlamentari, el afirmând că speră ca legea să fie adoptată în Parlament în această lună.

”În scurt timp va fi înaintat Parlamentului ( proiectul de lege privind certificatul covid, nr) Avem deja un draft, la care lucrează colegi de la INSP şi din Parlament, şi încercăm să venim în Parlament cu un proiect care să necesite mai puţine ajustări decât cel iniţial, care era limitat din punctul de vedere al accesibilităţii”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat când ar putea intra în vigoare această lege a certificatului verde.

”Noi sperăm să îl avem aprobat în această lună”, a spus Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *