Prima pagină » National » Dr. Alexandru Rafila, despre discriminarea pacienților în spitale: „Trebuie să găsim soluții”
Dr. Alexandru Rafila, despre discriminarea pacienților în spitale: „Trebuie să găsim soluții”

Dr. Alexandru Rafila, despre discriminarea pacienților în spitale: „Trebuie să găsim soluții”

09 dec. 2021, 12:48,
în National

Ministrul Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, a transmis astăzi, 9 decembrie 2021, faptul că este extrem de preocupat să găsească o serie de soluţii pentru a putea asigura servicii medicale tuturor pacienţilor, chiar dacă sunt sau nu infectaţi cu coronavirus.

”Nu putem să considerăm că unii sunt mai importanţi decât alţii, toţi trebuie să beneficieze de servicii medicale, fie că sunt infectaţi, fie că au alte patologii”, a transmis ministrul. Alexandru Rafila a declarat dr. Alexandru Rafila.

Dr. Alexandru Rafila vrea să elimine discriminarea pacienților

Fostul reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila, a menționat că discriminarea pacienților din sistemul medical nu este admisibil. De asemenea, persoanele bolnave de alte patologii trebuie tratați în spitale și nu trebuie să fie considerați mai puțin importanți decât cei cu Covid-19.

“Trebuie să ne asigurăm de funcţionalitatea serviciilor medicale în această perioadă şi aici lucrăm pentru dezvoltarea capacităţii serviciilor medicale ambulatorii, de la diagnostic, evaluare, tratament şi monitorizarea pacienţilor COVID în regim ambulatoriu ca să putem să scădem puţin presiunea pe spitale şi pacienţii cu alte patologii să aibă acces la spitale şi să fim extrem de precauţi când limităm accesul pacienţilor în spitale datorită situaţiei epidemiologice pentru că aici nu putem să considerăm că unii sunt mai importanţi decât alţii, toţi trebuie să beneficieze de servicii medicale, fie că sunt infectaţi, fie că au alte patologii, asta e un lucru la care lucrăm acum în mod direct, să găsim o soluţie pentru medicaţia administrabilă în ambulatoriu pentru infecţia cu noul coronavirus”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Mai mult decât atât, dr. Alexandru Rafila a fost aspru criticat de dr. Raed Arafat cu privire la organizarea spitalelor din România în timpul pandemiei.

Ministrul Sănătății, despre finanțarea programelor de sănătate

Oficialul a ținut să mai adauge că este absolut necesară găsirea unor soluţii pentru finanţarea corespunzătoare a programelor de sănătate pentru pacienţii cu boli cronice.

“Ne preocupă să găsim soluţii pentru finanţarea corespunzătoare a programelor de sănătate care se adresează pacienţilor cu boli cronice. De asemenea, una dintre priorităţile mele cel puţin este să găsim împreună cu organizaţiile profesionale ale medicilor în general, ale medicilor de familie în special, acel cadru care să stimuleze acordarea de servicii medicale preventive, medicina omului sănătos, dar şi pachetul de alte tipuri de investigaţii, screening, samd, care pot să prevină agravarea unor boli cronice sau să depisteze alte boli care au nevoie de alte tipuri de intervenţii”, a explicat Alexandru Rafila.

Rafila a oferit explicații despre tichetele de masă pentru persoanele vaccinare

Alexandru Rafila a fost interpelat despre posibilitatea renunțării la tichetele de masă pentru cei care își administrează doza de vaccin împotriva noului coronavirus. Oficialul a menționat că nu s-a discutat despre renunțare, ci a fost o discuție informală cu reprezentanții medicilor de familie, iar unul dintre participanți a transmis presei informația.

„Au fost două discuții: una dintre ele a fost legată de plata tuturor restanțelor către medicii de familie pentru că există în continuare pentru serviciile de vaccinare efectuate de medicii de familie restanțe, unele foarte mari și trebuie toate plătite și intenționăm să plătim în măsura posibilului în această lună și cea de-a doua discuție: am observat că, în ciuda introducerii acelor tichete de 100 de lei, interesul a scăzut foarte mult și discuția a fost legată de găsirea unei alternative care să stimuleze vaccinarea. Adică dacă ai o măsură și vezi că nu mai aduce lumea la vaccinare te gândești la o alternativă. Asta a fost discuția informală, nimic mai mult, nu este nicio decizie, nici măcar nu s-a pus problema unei decizii. Este mai degrabă speculație care nu face altceva decât să aducă în spațiul public subiecte care pot scădea interesul”, e de părere Alexandru Rafila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024