Prima pagină » Local » Dr. Alexandra Boloș, noul director medical la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi
Dr. Alexandra Boloș, noul director medical la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi

Dr. Alexandra Boloș, noul director medical la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi

17 aug. 2021, 10:36,
în Local

Echipa Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi s-a întregit. Dr. Alexandra Boloș este noul director medical al unităţii spitaliceşti. Aceasta a ocupat locul dr. Raluca Prepeliţa, care şi-a dat demisia din funcţia ocupată.

Medicul Alexandra Boloș se află în unitatea medicală din anul 2001, fiind medic psihiatru. Aceasta din anul 2011 este medic primar, iar din 2015 şef lucrări Disciplina Psihiatrie la Facultatea de Medicină la UMF Iaşi.

În ceea ce priveşte domeniul financiar, director financiar contabil rămâne alina Aștefănoaei. Director de îngrijiri este Cătălin Andrei Mandachi.

Medicul psihiatru Andreea Szalontay a preluat conducerea Institutului în data de 21 iulie 2021.

Cine este Conf. dr. Szalontay Andreea Silvana, noul manager al Institutului de Psihiatrie Socola din Iași

La doar câteva zile de la demiterea lui Bogdan Șaramet de pe postul de manager, dr. Raluca Prepeliță și-a dat demisia din funcția de director medical al Institutului de Psihiatrie Socola.

Dr. Raluca Prepeliță a precizat că decizia nu are legătură cu plecarea fostului manager.

Bogdan Șaramet nu mai este managerulul Instutului de Psihiatrie Socola din Iași. Ministerul Sănătătii este cel care a semnat ordinul de revocare. In locul lui Șaramet a fost numită Conf. dr. SZALONTAY Andreea Silvana.

Conf. dr. SZALONTAY Andreea Silvana a fost în trecut director medical al Institului de Psihiatrie Socola în perioada iunie 2011 și iulie 2014. Aceasta a fost și șeful Secției 6 acuți.

Aceasta predă disciplina Psihiatrie în Departamentul Medicale ÎI la UMF Iași, în trecut a fost șefă la secţia VI acuţi. În perioada 2011 – 2014 a fost director medical la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași. În altă ordine de idei, vă aducem aminte faptul că ec. Bogdan Șaramet a fost numit manager interimar la Institutul Socola din Iași încă din 2020. Aflat în subordinea Ministerului Sănătății, ordinul de încetare a interimatului a fost semnat de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

De altfel, conf. dr.  SZALONTAY Andreea Silvana este și membru în Senatul Universității Grigore T. Popa din Iași.

Dr. Ovidiu Gabriel Oprișanu a câştigat procesul intentat Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi

Medicul oftalmolog Ovidiu Gabriel Oprișanu, fost manager al Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi, a câştigat procesul intentat unităţii medicale. Institutul trebuie să-i plătească drepturi salariale.

„Instanţa din Cluj admite apelul declarat de reclamantul Oprisanu Ovidiu Gabriel cu domiciliul în Cluj Napoca, împotriva sentinţei civile nr. 760 din 24.03.2021 a Tribunalului Cluj, pronunţată în dosarul nr. 1300/117/2020, pe care o schimbă în parte, în sensul că obliga paratul Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi, cu sediul în Iaşi la reîncadrarea cu normă întreagă a reclamantului, incepandu cu data de 18.02.2020 şi până la 16.03.2020 şi obliga acelaşi parat la plata către reclamant a diferenţelor salariale rezultate. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei care nu contravin prezenţei decizii. Decizia este definitivă”, potrivit magistraților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`