Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un preparat savuros, putem pregăti niște dovlecei umpluți la cuptor. Aceștia sunt pe placul multora dintre noi și pot fi gătiți după diverse rețete. Dovleceii umpluți la cuptor sunt aromați, extrem de gustoși și sănătoși. Iată cum să pregătești acasă un preparat delicios.
Dovlecei umpluți la cuptor, gustoși și ușor de făcut
Pe lista preparatelor savuroase de toamnă se află și delicioșii dovlecei umpluți la cuptor. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete când vine vorba de gustoșii dovlecei. Aceștia sunt bogați în vitamine și au numeroase beneficii pentru organism. Dovleceii pot și gătiți în diferite moduri și în funcție de preferințe.
Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un preparat savuros, ideali sunt dovleceii umpluți la cuptor. Pe lângă această mâncare delicioasă, gospodinele pregătesc și o zacuscă de dovlecei pentru sezonul rece. Din cămară nu trebuie să lipsească o mâncare de fasole verde la borcan, un adevărat deliciu pentru iarnă.
De asemenea, pentru iarnă doamnele pregătesc și niște pepeni murați felii. Aceste murături savuroase sunt nelipsite de la masă alături de alte bucate alese.
Dovleceii umpluți la cuptor sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat savuros.
Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu
Pentru gustoșii dovlecei umpluți la cuptor vom avea nevoie de 300 g de carne tocată de porc și vită, 3 dovlecei, 1 ceapă, 1 morcov, 3 linguri de ulei de măsline, 100 ml de bulion, 150 g de brânză, 1 linguriță de boia, 1 linguriță de pudră de usturoi, 1 pliculeț cu mix de ierburi aromatice, piper și sare după gust.
Mai întâi se pregătesc dovleceii pentru umplut. Aceștia se spală apoi se taie în două pe lungime și se scobește mijlocul cu ajutorul unei linguri. Se pune sare deasupra și se așază jumătățile de dovlecei într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă dovleceii la cuptor timp de 15 minute până se înmoaie puțin.
Între timp se curăță ceapa și morcovul, apoi ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă prin răzătoare. Într-o tigaie se pune puțin ulei de măsline apoi se călește ceapa împreună cu morcovul timp de 2 minute. Se amestecă continuu până când aromele se întrepătrund. După aceea se adaugă în tigaie carnea tocată, mixul de ierburi, pudra de usturoi, piperul și sarea. Se lasă la foc mic și se amestecă mereu. Când umplutura este gata, se pune boiaua apoi bulionul și se mai lasă la foc mediu timp de 3 minute.
Umplem jumătățile de dovlecei cu amestecul de carne, iar deasupra punem puțină brânză rasă. Se pune din nou tava la cuptor pentru 15 minute. Când dovleceii sunt gata, se scot din cuptor, se lasă să se răcească ușor și se pun pe platouri mari pentru a fi serviți. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu pe placul tuturor celor de la masă.
Dovleceii umpluți la cuptor sunt gustoși și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar desăvârșit.