Prima pagină » Culinar » Dovlecei la grătar. Un preparat sănătos și incredibil de gustos

Dovlecei la grătar. Un preparat sănătos și incredibil de gustos

30 oct. 2023, 09:06,
BZI.ro, în Culinar

În zilele de toamnă și nu numai putem pregăti rapid niște dovlecei la grătar. Aceștia sunt sățioși, delicioși și gata în câteva minute. Pentru un plus de savoare putem adăuga câteva condimente inedite, iar la final ne vom încânta papilele gustative. Rețetele cu dovlecei sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Iată cum să obții acasă un preparat sănătos și incredibil de gustos.

Dovlecei la grătar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti niște dovlecei la grătar. Aceștia sunt crocanți, gustoși și sănătoși. Delicioșii dovlecei sunt nelipsiți de la mesele de toamnă alături de alte bucate alese. Dovleceii pot fi făcuți chiftele, rondele la tigaie, dovlecei umpluți sau pot fi pregătiți într-o tocană de legume savuroasă.

Dovleceii făcuți la grătar au o aromă aparte, sunt sănătoși și ideali de servit și de către cei care se află la dietă. Pentru iubitorii de delicii de toamnă putem face și un desert pe măsură. De exemplu, gustoasa peltea de gutui este pe placul multora dintre noi.

La fel de bine putem face pentru cei dragi și un compot savuros de mere cu gutui, care va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

Dovleceii făcuți la grătar sunt ideali de servit la orice masă și cu orice ocazie, fiind fragezi, gustoși și aromați. Se gătesc rapid, la tigaie, pe grătar sau la cuptor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține un preparat de toamnă savuros

Dacă vrem să pregătim niște dovlecei la grătar vom avea nevoie de 2 dovlecei mari, 4 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust, boia dulce și usturoi. Mai putem adăuga și alte condimente, în funcție de preferințe.

Mai întâi se pregătesc dovleceii. Aceștia se spală și se taie în felii de grosime potrivită apoi se așază rondelele pe un platou. Se condimentează feliile de dovlecei cu sare, piper, usturoi  și boia de ardei apoi se toarnă un pic de ulei de măsline.

Se întorc dovlecei pe cealaltă parte și se condimentează la fel apoi se lasă timp de 10 minute pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Se încinge grătarul apoi se pun feliile de dovlecei și se lasă ușor la rumenit. După aceea se întorc pe cealaltă parte pentru a se coace uniform.

La final se iau rondelele de pe grătar și se pun pe prosoape de hârtie pentru a se scurge uleiul. Delicioșii dovlecei pot fi serviți ca atare sau pot fi mâncați cu niște carne la grătar. Dovleceii făcuți la grătar au o savoare aparte, se fac rapid și sunt ideali de servit la orice masă, alături de alte bucate savuroase.

Dovleceii făcuți la grătar pot fi făcuți ca garnitură pentru niște fripturi fragede și aromate. Dovleceii sunt nelipsiți de la mesele de toamnă. Aceștia merg de minune și în zilele de post. Dovleceii sunt ideali la chifteluțe, dar la fel de bine pot fi umpluți, gătiți într-o tocană de legume, dar perfecți sunt și într-o supă cremă de dovleac. Rețetele cu dovlecei sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *