Prima pagină » Culinar » Dovlecei cu maioneză. Rețeta cu care vei pregăti o mâncare savuroasă în sezonul de toamnă

Dovlecei cu maioneză. Rețeta cu care vei pregăti o mâncare savuroasă în sezonul de toamnă

23 oct. 2023, 10:37,
BZI.ro, în Culinar

Gustoșii dovlecei cu maioneză sunt ideali de servit în anotimpul rece. În plin sezon de toamnă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete cu dovlecei. Dovleceii pot fi făcuți chiftele, umpluți la cuptor sau pregătiți într-o salată cu maioneză. Iată rețeta cu care vei pregăti o mâncare savuroasă în sezonul de toamnă.

Dovlecei cu maioneză

Când vine vorba de dovlecei, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Mâncărurile cu dovlecei sunt sănătoase, sățioase și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Pe placul multora dintre noi sunt dovleceii făcuți cu maioneză.

Aceștia merg serviți de minune cu pâine prăjită sau împreună cu alte mâncăruri savuroase. Dovleceii sunt recomandați de către nutriționiști pentru că ajută la menținerea greutății corporale normale. De asemenea, dovleceii gătiți în diferite moduri sunt ideali și în zilele de post.

Una dintre cele mai apreciate rețete de dovlecei este cea cu maioneză. Dovleceii făcuți cu maioneză au o savoare aparte, o textură cremoasă și un gust desăvârșit. Salata de dovlecei cu maioneză se servește cu pâine de casă prăjită. Dovleceii merg de minune la micul dejun, dar și pe timpul zilei, fiind un fel de mâncare ușor, sănătos și consistent.

Cum să pregătești în sezonul de toamnă o mâncare gustoasă și sănătoasă

Dacă vrem să pregătim niște dovlecei cu maioneză vom avea nevoie de 1 kg de dovlecei, 100 g de maioneză, 3 căței de usturoi, 1 ceapă, 50 ml de ulei, sare și piper după gust. Mai întâi se pregătesc dovleceii. Aceștia se spală, se curăță de coajă și se scobesc în mijloc cu o lingură pentru a scoate semințele. După aceea se taie dovleceii în cubulețe și se pun la fiert într-o cratiță cu apă și un pic de sare. Când dovleceii sunt gata se pun la scurs într-o strecurătoare.

După aceea se pregătește maioneza de casă, făcută dintr-un gălbenuș de ou, 50 ml de ulei și o lingură de muștar. Când maioneza este gata, se pisează dovleceii cu o furculiță, apoi se potrivește gustul cu usturoi și ceapă, tocate mărunt, apoi se adaugă sare și piper. La final se toarnă peste dovlecei maioneza de casă și se amestecă foarte bine.

Se lasă preparatul la rece timp de 30 de minute apoi se scoate din frigider și se servește cu câteva felii de pâine de casă. Dovleceii cu maioneză sunt gustoși, sănătoși și ușor de pregătit. Aceștia se pot servi la orice masă alături de alte mâncăruri delicioase.

Dovleceii pot fi gătiți chiftele, pot fi umpluți cu legume sau cu carne sau pot fi folosiți la o salată gustoasă cu maioneză. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Dovleceii sunt ideali și în zilele cu restricții alimentare, devenind ingredientul principal pentru niște mâncăruri de post savuroase, sănătoase și sățioase. Dovleceii nu lipsesc nici din zacuscă, fiind ingredientul de bază alături de vinete, gogoșari și ardei capia. Pentru iubitorii de preparate rafinate putem găti niște dovlecei umpluți cu ciuperci și ornați cu smântână. Mâncărica de dovlecei cu mărar, cartofi și carne este apreciată și ea, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom readuce la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *