Prima pagină » Culinar » Dovleac plăcintar la cuptor. O rețetă perfectă în sezonul de toamnă

Dovleac plăcintar la cuptor. O rețetă perfectă în sezonul de toamnă

27 oct. 2023, 09:13,
BZI.ro, în Culinar

Un dovleac plăcintar făcut la cuptor este ideal de servit în sezonul rece. Fructele și legumele de toamnă sunt gustoase și aromate, iar rețetele cu acestea sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Dovleacul plăcintar umplut și făcut la cuptor poarte fi pregătit ca desert, dar la fel de bine poate fi transformat într-o supă cremă de dovleac copt sau în niște aperitive și garnituri aromate. Iată o rețetă perfectă în sezonul de toamnă.

Dovleac plăcintar la cuptor

Când vine vorba de rețetele cu dovleac plăcintar, rețetele sunt gustoase, aromate și la îndemâna oricui. Dovleacul poate fi umplut, făcut la cuptor și îndulcit cu miere și sirop de arțar. Supele cu dovleac, chifteluțele, plăcintele sunt delicioase și ușor de pregătit.

Dovleacul plăcintar la cuptor este ideal de servit la orice masă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Rețetele cu dovleac sunt perfecte pentru sezonul de toamnă.

Pe lângă preparatele făcute cu dovleac, putem pregăti și alte delicii de toamnă. O peltea de gutui este aromată, gustoasă și pe placul multora dintre noi. La fel de bine putem face ți un compot de gutui cu mere, savuros și sănătos.

Rețetele de toamnă sunt delicioase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Dovleacul plăcintar la cuptor este perfect de servit la orice masă alături de alte bucate alese. Dovleacul poate fi gătit și după rețete de post, fiind perfect în zilele cu restricții alimentare. Dovleacul plăcintar poate deveni ingredientul perfect pentru prepararea unor deserturi irezistibile, dar poate fi folosit și pentru gătirea unor ciorbe, chiftele și plăcinte savuroase. De exemplu, plăcintele cu dovleac vor aminti celor de la masă de vremea copilpriei și de rețetele de odinioară ale bunicii.

Rețeta cu care vei obține un preparat savuros

Dacă vrem să pregătim un dovleac plăcintar la cuptor vom avea nevoie de 1 dovleac mare, 3 batoane de scorțișoară, 1 lingură de ulei de măsline, 3 linguri de sirop de arțar, semințe de susan și miere de albine.

Se spală bine dovleacul, se șterge apoi se taie pe jumătate. Cu o lingură se scobește dovleacul în interior pentru a scoate semințele și nervurile. Cele două jumătăți de dovleac se taie în felii groase. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se așază feliile de dovleac.

Printre feliile de dovleac se pun batoanele de scorțișoară unse cu ulei de măsline. Se presară și pudră de scorțișoară pentru un plus de savoare. Se pune tava cu dovleacul la cuptor. După 20 de minute se scoate tava și se întorc feliile de dovleac apoi se ung cu sirop de arțar și se pun semințele de susan peste ele.

Se pune și un pic de miere de albine peste dovleacul plăcintar. La final, dovleacul va fi aromat, cu o textură moale și suculentă. Dovleacul plăcintar făcut la cuptor are o savoare aparte și se pregătește ușor, cu doar câteva ingrediente. Acest deliciu este ideal de servit la orice masă, mai ales în sezonul de toamnă, alături  de alte preparate savuroase și sănătoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *