Prima pagină » National » Dovada ca fostul ministru Ionut Popescu este in topul retrocedarilor ilegale. De ce nu e anchetat de DNA?

Dovada ca fostul ministru Ionut Popescu este in topul retrocedarilor ilegale. De ce nu e anchetat de DNA?

23 apr. 2015, 23:30,
Echipa BZI.ro în National
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:493592;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Mihai Gadea a dezvaluit implicarea unui fost ministru de Finante in dosarul retrocedarilor frauduloase, care au pagubit statul cu aproape jumatate de MILIARD de euro.

Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, fostul ministru Ionut Popescu apare in topul beneficiarilor retrocedarilor frauduloase, pe pozitia a noua, cu un cuantum al titlului de despagubire de 130.635.648 de lei

„Ionut Popescu nu e in dosar, nu e trimis in judecata. Nu are nici o treaba. A fost ministrul Finantelor in perioada 2005-2006 si el a infiintat Fondul Proprietatea. (…) Mi se pare bizar ca el ajunge sa tranzactioneze actiuni la fondul respectiv. (…) Practic, el a intermediat mita intre cel care a obtinut retrocedarilor si cel care a dat retrocedarile”, a comentat Mugur Ciuvica.

„Asta a fost sistemul care a functionat in Romania. Tu, daca aveai o proprietate si trebuia sa fii despagubit de stat, nu reuseai, dar, gratie unor planuri bine gandite la varful statului, smecherii care detineau parghiile puterii, puteau sa-si valorifice cum voiau aceste titluri”, a declarat Razvan Savaliuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *