Prima pagină » Turism » Destinatii turistice » Dougga, o asezare uimitoare impanzita de monumente antice si temple – VIDEO
Dougga, o asezare uimitoare impanzita de monumente antice si temple - VIDEO

Dougga, o asezare uimitoare impanzita de monumente antice si temple – VIDEO

16 apr. 2020, 13:41,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:56813;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

O asezare uimitoare. Dougga este o aşezare fabuloasă împânzită de monumente antice şi temple. Locaţia se găseşte la aproximativ 550 de metri deasupra nivelului mării, pe munţii Tunisiei.

În zilele de glorie localitatea adăpostea peste 10.000 de locuitori. Odată cu invazia vandalilor, aceasta a fost abandonată, iar în urma sa a rămas doar un sat de partea cealaltă a dealurilor.

O asezare uimitoare. Ruinele din Dougga

Situl arhitectural Dougga se întinde pe o suprafaţă de 3 km pătraţi şi este o atracţie importantă pentru vizitatori. Ruinele de aici sunt impresionante, multe dintre ele fiin restaurate. În timp, cele mai frumoase artefacte au fost trimise muzeului Bardo din Tunis. Cu toate acestea, încă se mai găsesc şi aici numeroase obiective turistice.

Cele mai importante dintre ele sunt Capitoliul, care s-a păstrat într-o stare foarte bună, precum şi teatrul care a fost restaurat.

Capitoliul este una dintre cele mai impresionante rămăşiţe ale epocii romane. Construcţia are ziduri înalte de 10 metri care s-au conservat atât de bine încât sunt aproape la fel ca în ziua în care clădirea a fost inaugurata. Acesta a servit ca templu pentru întregul oraş. Tot el a fost dedicat zeilor Jupiter, Juno şi Minerva. Aici se găsesc 11 temple care au rezistat trecerii timpului printre care se numără cele ale lui Caelestis, Mercur şi Tellus.

În sudul aşezării se găseşte Mausoleul punic Libyco. Acesta datează din secolul III i.Hr. şi a fost dedicat prinţului Ateban. În oraşul libian Sabratha se găseşte un Mausoleu similar cu acesta.

Teatrul şi Festivalul din Dougga

Una dintre cele mai bogate familii a donat oraşului Teatrul din Dougga. În zilele noastre, datorită stării sale, el este folosit în timpul verii pentru găzduirea concertelor din cadrul Festivalului din Dougga. Clădirea, construită pe deal pentru facilitarea celor 19 niveluri, are o capacitate de 3500 de locuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`