Prima pagină » Coronavirus » Douăzeci de elevi, înscriși în liceele și școlile militare postliceale, au fost depistați cu noul coronavirus

Douăzeci de elevi, înscriși în liceele și școlile militare postliceale, au fost depistați cu noul coronavirus

15 sept. 2020, 11:01,
în Coronavirus

Situaţie alarmantă chiar înainte de începerea anului şcolar. Douăzeci de elevi au fost depistaţi cu noul coronavirus. Tinerii erau înscrişi în liceele și școlile militare postliceale din țară. Aceştia au fost depistaţi după ce Ministerul Apărării Naționale a decis să fie testați toți cursanții din unitățile de învățământ liceal și postliceal pe care le patronează.

Elevii au fost depistaţi cu noul coronavirus înainte de începerea cursurilor, însă ar putea apărea și alte cazuri, pentru că nu toate rezultatele testelor efectuate sunt finalizate, scrie digi24.ro.

Mai mulţi elevi au fost depistaţi cu noul coronavirus

Toate unitățile de învățământ liceal și postliceal din cadrul Ministerului Apărării Naționale au început luni, 14 septembrie, cursurile, se precizează într-un comunicat. În cele cinci colegii militare naționale (de Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Constanța și Craiova) s-au prezentat la cursuri 2.232 de elevi, dintre care 600 sunt elevi în clasa a IX-a.

De asemenea, sunt peste 1.200 de elevi în școlile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care 770 sunt înscriși în anul I.

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri pentru testarea SARS-CoV-2 a tuturor elevilor la începerea cursurilor. Sosirea elevilor în unitățile școlare s-a realizat cu o săptămână înainte, etapizat, în zile diferite, în funcție de anii de studiu, în vederea evitării aglomerărilor. La sosirea acestora, au fost luate măsuri pentru testarea tuturor elevilor în vederea depistării virusului SARS-CoV-2.

De la ce unități școlare provin elevii infectaţi cu coronavirus

Potrivit comunicatului MApN, în urma testării a căror rezultate au fost centralizate e fiecare unitate școlară, situația epidemiologică se prezintă astfel:

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța – doi elevi infectați, ambii internați în spital;

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia – patru elevi infectați, asimptomatici, izolați la domiciliu;

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza – cinci elevi infectați, asimptomatici, patru dintre ei aflați în izolare în spații special destinate în cadrul colegiului și unul aflat în izolare la domiciliu;

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova – șase elevi infectați, asimptomatici, internați în spital, urmând a fi transferați pentru izolare în spații special destinate în cadrul colegiului;

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc – un elev infectat, internat în spital;

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța – un elev infectat, internat în spital;

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri „Basarab I” din Pitești – un elev infectat, internat în spital.

Raed Arafat este de părere că pentru siguranța elevilor este necesară o colaborare între toate părțile implicate

„Singurul lucru este necesitatea colaborării și înțelegerii cu toate părțile pentru a le asigura copiilor un climat corect”, a precizat Raed Arafat.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne consideră că la deschiderea şcolilor se poate diminua riscul la maxim dacă se respectă regulile.

„Regulile se respectă prin educaţie, prin recunoaşterea riscului. Faptul că recunoaştem că există un risc şi ştim care sunt regulile ne ajută să ducem riscurile la minim. Asta înseamnă începerea şcolii şi nu numai a şcolii, dar şi a activităţilor de lucru, pentru că sunt multe lucruri care încep acum. Copiii trebuie să fie educaţi şi trebuie să li se explice. Copilul înţelege dacă îi explici. Nu vorbim de copilul de 4 – 5 ani şi de cel de 6,7, 11 sau 12 ani”, a explicat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *