Prima pagină » Local » Două unități medicale din Iaşi vor fi modernizate cu fonduri din PNRR! Care este valoarea finanțării

Două unități medicale din Iaşi vor fi modernizate cu fonduri din PNRR! Care este valoarea finanțării

16 ian. 2023, 02:00,
în Local

Două unităţi medicale din Iaşi, Institutul de Psihiatrie „Socola” şi Institutul Regional de Oncologie (IRO), vor fi modernizate cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Ministerul Sănătăţii a finalizat evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor de modernizare şi dotare a ambulatoriilor de specialitate din România. Au fost depuse 142 de cereri de finanţare, fiind aprobate doar 55 dintre acestea. Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi va beneficia de lucrări de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a ambulatoriului integrat. În cazul IRO, obiectivul de investiţii priveşte oferirea de servicii de calitate, în regim ambulatoriu, pentru pacienții oncologici.

Două unităţi medicale din Iaşi vor fi modernizate cu fonduri din PNRR!

Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi va beneficia de lucrări de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare ambulatoriu integrat

Peste 55 de milioane de lei din PNRR vor fi alocaţi pentru modernizarea şi dotarea a 55 de unităţi sanitare din România. Printre cele 55 de unităţi medicale care vor putea fi modernizate cu bani europeni se numără şi două spitale din Iaşi: Institutul de Psihiatrie „Socola” şi Institutul Regional de Oncologie.

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi ocupă locul 40 între cele 55 de proiecte aprobate, primind 82 de puncte. Astfel, prin PNRR s-a solicitat un buget de 13.189.061,60 lei, fără TVA, bugetul propriu alocat de către unitatea medicală fiind de 549.641 de lei, fără TVA. Institutul Regional de Oncologie Iași se situează pe locul 49, cu un punctaj de 80 de puncte. Astfel, pentru „ONCO-SERV, servicii de calitate, în regim ambulatoriu, pentru pacienții oncologici la IRO Iași” s-a solicitat suma de 9.931.628,08 lei, fără TVA, neexistând alocarea proprie.

Pe lângă cele două spitale ieşene, încă 53 de unități medicale vor putea fi modernizate din PNNR. Astfel, pentru dezvoltare medicală la Comănești se alocă suma de 12.857.915 lei, fără TVA. De finanțare prin PNRR va beneficia și Spitalul Municipal Dorohoi, care se situează pe locul 16, cu 87 de puncte, finanțarea fiind de 13.189.116,60 lei, fără TVA, finanțarea proprie fiind de 80.000 de lei, fără TVA.

Pe locul 19 se situează proiectul privind „creșterea capacității de asistență medicală a Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, prin înființare laborator de medicină nucleară (PET-CT)”, care a primit 84 de puncte. Pentru realizarea acestui proiect s-a solicitat suma de 10.419.402,11 lei, fără TVA, investiția proprie fiind de 3.619.060,11 lei, fără TVA.

Șapte spitale din Iași se numără printre obiectivele de investiții de rezervă

PNRR

Două unităţi medicale din Iaşi, Institutul de Psihiatrie „Socola” şi Institutul Regional de Oncologie (IRO), vor fi modernizate cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)

Exceptând cele 55 de proiecte aprobate, există și 87 de proiecte situate pe lista de rezervă. Astfel, proiectul de reabilitare, modernizare, extindere prin supraetajare (corp C11), echipare și dotare a ambulatoriului Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași a primit 76 de puncte, situându-se pe locul 11 pe lista de rezervă.

Proiectul privind modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași a primit 73 de puncte şi ocupă locul 41 pe lista de rezervă. Acelaşi punctaj l-a obţinut şi proiectul de extindere prin construcție nouă și dotare a ambulatoriului clinic integrat al Spitalului Clinic de Recuperare Iași. Pe lista de rezervă se situează și Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași, care a solicitat suma de 5.186.361 de lei, fără TVA, pentru modernizarea ambulatoriului integrat.

Proiectul privind modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” a primit doar 71 de puncte. Pe ultimele locuri pe lista de rezervă se situează proiectul privind modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași, cu 63 de puncte, dar și modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna”, care a obținut doar 61 de puncte.

Două unităţi medicale din Iaşi vor fi modernizate cu fonduri din PNRR. Întreaga listă a obiectivelor de investiții aprobate pentru finanțare prin PNRR poate fi consultată AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`