Prima pagină » Local » Două transplanturi de rinichi efectuate la Iași. Organele fetei spânzurate de la Vaslui au ajuns la două femei
Două transplanturi de rinichi efectuate la Iași. Organele fetei spânzurate de la Vaslui au ajuns la două femei

Două transplanturi de rinichi efectuate la Iași. Organele fetei spânzurate de la Vaslui au ajuns la două femei

19 iun. 2021, 19:24,
în Local

Sâmbătă, 19 iunie, la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași s-au efectuat două transplanturi renale. Cele două intervenții au avut loc în urma prelevării organelor de la un donator care a decedat.

Potrivit reprezentanților spitalului ieșean, donatorul este chiar copila de 13 ani din Vaslui care a încercat să se spânzure la începutul săptămânii. Aceasta a decedat în cursul zilei de astăzi, iar familia a acceptat donarea de organe. Astfel, de la fată s-au prelevat corneea, rinichii și ficatul.

În cursul zilei de sâmbătă, la Spitalul „C.I. Parhon” au fost efectuate două intervenții de transplant renal de la fetița decedată. Persoanele care au primit rinichii au fost două paciente. Prima pacientă are 45 de ani, este din Iași și face dializă din 2017. Cea de-a doua pacientă, în vârstă de 40 de ani, din Galați, era diagnosticată de la vârsta de 9 ani cu diabet zaharat de tip 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`