Prima pagină » International » Două tone de cocaină în valoare de 250 de milioane de dolari confiscate în Insulele Virgine Britanice
Două tone de cocaină în valoare de 250 de milioane de dolari confiscate în Insulele Virgine Britanice

Două tone de cocaină în valoare de 250 de milioane de dolari confiscate în Insulele Virgine Britanice

12 nov. 2020, 13:11,
George Cristian, în International

Un transport record de 2,35 tone de cocaină în valoare de peste 250 de milioane de dolari a fost descoperit în Insulele Virgine Britanice după o operațiune sub acoperire care a dus la arestarea unui ofițer de poliție local, a declarat forța de poliție a insulelor.

Când poliția a ajuns la proprietate, mai multe persoane au fugit, dar ofițerii au descoperit 2.353 kg de cocaină într-o unitate de containere.

Este un record de cocaină descoperită

Oamenii legii au afirmat faptul că, întreaga cantitate de droguri reprezintă un record. Comisarul de Poliţie din Insulele Virgine Britanice a afirmat faptul că este unic în istoria micului stat şi printre cele mai mari în istoria Mării Britani

„Această sechestru are o„ valoare stradală ”estimativă conservatoare de aproximativ 250.000.000 de dolari”, a declarat într-o declarație comisarul de poliție BVI, Michael Matthews.

„Este cea mai mare sechestru făcut vreodată în BVI și cea mai mare sechestru unic din istoria RVIPF. Este, de asemenea, unul dintre cele mai mari confiscate vreodată de o forță britanică ”, a spus el.

Producția potențială de clorhidrat de cocaină pură în Columbia a crescut cu 1,5% anul trecut, până la 1.137 de tone metrice, a declarat în iunie Oficiul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC), chiar dacă suprafețele plantate cu ingrediente primare de coca au scăzut.

În ciuda deceniilor de eforturi anti-stupefiante, Columbia rămâne unul dintre cei mai mari producători de cocaină din lume. Rebelii de stânga, bandele criminale și foștii paramilitari de dreapta sunt toți implicați în producție și transport către consumatori cu sediul în mare parte în America de Nord și Europa.

Insulele Virgine Britanice (BVI) este un teritoriu britanic de peste mări situat în Caraibe la est de Puerto Rico.

Nu este cea mai mare captură de cocaină din istorie

Totuşi, în pofida cantităţii mari de cocaină descoperită de oamenii legii, captura nu este cea mai mare din istorie. Autoritățile din Uruguay au anunțat confiscarea unui transport record de 6 tone de cocaină, operațiune considerată cea mai mare lovitură, din istoria țării, dată traficanților de droguri, scrie BBC.

Ofițerii navali și Poliția de Frontieră au confiscat 4,4 tone de droguri în portul Montevideo. Încărcătura fusese ascunsă în patru recipiente de făină de soia care ar fi trebuit să ajungă în Lome, capitala statului Togo. Alte 1,5 tone au fost găsite, ulterior, la o fermă aflată la 290 de kilometri de port. Valoarea totală a capturii a fost estimată la aproximativ 1,3 miliarde de dolari.

Cea mai mare captură de cocaină din ţara noastră

În ţara noastră, în urmă cu un an, 2019, a fost descoperită cea mai mare cantitate de cocaină. Nu vorbim neapărat de o captură dacă e să ţinem cont de faptul că substanţa nocivă a fost găsită la mal. Oamenii legii au calculat că o cantitate de 1.8 tone de cocaină a ajuns pe malul ţărmului romanesc al Marii Negre. Cocaină plecase din Brazilia de la un mare traficant sud-american care negociase cu sindicatele de crimă organizată din Balcani.

Din Brazilia au plecat trei tone, dar 300 de kilograme au rămas în Turcia, în timp ce restul au fost aruncate pe țărmul românesc. De atunci, autoritățile au recuperat, în etape, 1,8 tone de cocaină și au trimis în judecată 14 persoane implicate în afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *