Prima pagină » International » Două surori gemene își alăptează una alteia copilul! Micuții celor două s-au născut în aceeași zi

Două surori gemene își alăptează una alteia copilul! Micuții celor două s-au născut în aceeași zi

15 oct. 2024, 11:09,
Cătălina IURAȘCU în International

Două surori gemene își alăptează una alteia copilul! Renee și Nicole sunt de nedespărțit încă de la naștere. Întâmplarea a făcut ca acestea să și nască în aceeași zi.

Surorile, în vârstă de 33 de ani, din Sunshine Coast, Queensland, și-au dedicat viețile să facă totul împreună, inclusiv să aibă copii în același timp și să împărtășească sarcinile de alăptare. Surorile gemene sunt atât de apropiate încât își alăptează una alteia copilul.

Două surori gemene își alăptează una alteia copilul

Întrebați, majoritatea gemenilor vor fi de acord că au o legătură incredibil de puternică, dar la fel de mulți vor spune că sunt totuși persoane distincte. Cu toate acestea, pentru Renee și Nicole Baillie, a fi indivizi distincți nu este de mare interes, asemănările lor, și nu diferențele, sunt cele care le fac speciale. Deși surorile identice sunt acum inseparabile, când s-au născut, era ușor să le deosebești.

„Când ne-am născut, mi-a sărit un braț mic, ceea ce le-a făcut ușor mamei noastre, Tracey-Ann, și tatălui nostru, Noel, să ne deosebească. Dar pe măsură ce am crescut, eram ca două boabe în păstăi, purtând haine asemănătoare și terminând propozițiile una celeilalte. Nicole era mereu cealaltă jumătate a mea. Prietenii noștri apropiați de la școală puteau să ne deosebească. Dar ne plăcea să schimbăm clase pentru a-i păcăli pe profesori. Singura mare diferență era că Nicole era mereu organizată. Dar asta însemna că eu nu trebuia să fiu: Nicole se ocupa de tot”, povestește Renee.

Pe măsură ce cele două au terminat școala, viețile lor au rămas sincronizate. Ambele pasionate de sport, au găsit locuri de muncă în industria fitnessului, Renee predând cursuri de spinning și dans, iar Nicole predând aerobic.

Cele două surori s-au mutat și în case situate la doar 15 minute distanță, iar partenerii lor, Julius, în vârstă de 34 de ani, și Tom, în vârstă de 37 de ani, s-au înțeles foarte bine. Așadar, când Nicole a rămas însărcinată în 2020, Renee a fost nerăbdătoare să o urmeze.

„Nicole a născut-o pe Alara în mai 2021, iar eu am venit după șase luni, în noiembrie, cu Lola. Copiii noștri erau inseparabili, exact ca noi”, spune Renee.

Și, în timp ce majoritatea mamelor se descurcă singure cu alăptarea, cele două surori au fost mai mult decât fericite să se ajute reciproc în acest sens.

„Fiind atât de apropiate, nu ne făceam probleme să scoatem un sân și să alăptăm copiii celuilalt. Pentru copii, un sân era un sân”, explică Renee.

Când a venit vorba de extinderea familiilor lor, surorile nu aveau de gând să-și schimbe obiceiurile.

„Acum, a doua oară, data estimată a nașterii lui Nicole era pe 24 ianuarie, cu doar 10 zile înainte de a mea. În această ianuarie, în timp ce așteptam să ne vină copiii, ne-am pus pe treabă. Am mers să îi fac curat în bucătăria lui Nicole. Odată ce a fost totul impecabil, am venit și am curățat la mine. Dar copiii au fost lenți și, pe măsură ce februarie se apropia, ambele eram deja depășite”, continua aceasta.

Cele două au născut în aceeași zi

În miercurea după ce cele două au sărbătorit împlinirea a 33 de ani, Nicole a intrat în travaliu, iar Renee s-a dus la sora ei să aibă grijă de Alara.

„A fost menit să fie să ne naștem în aceeași zi”, a declarat Nicole.

„Soțul meu m-a avertizat să-mi fac bagajul pentru spital, în caz de nevoie, dar nu avusesem contracții și l-am asigurat că nu este nimic de care să se îngrijoreze. Dar mai târziu, în acea noapte, când mă odihneam pe canapea în timp ce Nicole sărea pe o minge de exerciții, am simțit brusc ceva se scurge. Am realizat că mi s-au rupt membranele și era o șansă ca copiii noștri să aibă aceeași zi de naștere”, a povestit Renee.

Nicole și Tom au plecat spre Spitalul Universitar Sunshine Coast la 2 dimineața.

„Apoi, dintr-o dată, contracțiile ascuțite au început și au continuat să vină. L-am sunat pe Julius și i-am cerut să vină urgent să mă ia. După ce am lăsat copiii cu bunicii noștri, Kay și Paul, la Nicole, am alergat înapoi la casa noastră ca să-mi fac bagajul pentru spital”, spune Renee.

Conduse de mama lor, cuplul a început drumul de 40 de minute către spital, dar Renee simțea că bebelușul ei venea.

„Pe măsură ce mama a parcat mașina, eu și Julius am trecut prin ușile spitalului și brusc am avut o contracție puternică. Apoi am simțit capul bebelușului. Din fericire, o doamnă drăguță care lucra în secția de patologie a spitalului a alergat să ajute. Cu următoarea contracție, bebelușul a alunecat în mâinile ei, iar ea l-a trecut lui Julius, care era șocat”, a continuat aceasta.

Cuplul i-a dat numele mijlociu Ann, după femeia care i-a ajutat și numele de mijloc al mamei lui Renee. Moasa lui Renee i-a spus că Nicole l-a născut pe Zavian, care cântărea 3.855g, la doar 22 de minute distanță.

„Când am văzut-o pe Nicole câteva ore mai târziu în camera ei, am început amândouă să țipăm de bucurie. De fapt, având în vedere că eu și Nicole împărtășim același ADN, genetic, copiii noștri nu sunt doar veri, ci și frați vitregi. ADN-ul meu și al lui Nicole este 100% la fel, ceea ce înseamnă că singura diferență de ADN provine de la tații lor. Amândouă ne-am dori să mai avem copii. Și cine știe, cu seturi de gemeni din partea mamei, data viitoare s-ar putea să avem chiar gemeni. Dar pentru acum, suntem doar fericite cu micuțele noastre”, a spus Renee.

„Când mă pregăteam să intru în cada de naștere, moașa mea a spus că cineva a născut în coridor. M-am gândit că e Renee. Apoi moașa ei și Julius au trecut pe lângă mine spunând că au avut bebelușul. După o naștere calmă în apă, micuțul Zavian a venit pe lume la 6:07 dimineața – nimic nebunesc precum nașterea lui Renee. A fost menit să se nască în aceeași zi”, a adăugat Nicole.

Două surori gemene își alăptează una alteia copilul, fiind neseparabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`